1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'nin köylerine çöp şoku
Rize'nin köylerine çöp şoku

Rize'nin köylerine çöp şoku

Rize Belediyesi, maddi kriz nedeniyle köylerden topladığı çöpleri artık almayacak. Yaklaşık 20 köyden belediye çöp toplama işini bırakıyor.

A+A-

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize Belediyesi tarafından çöpleri toplanan yaklaşık 20 köyün çöpünün ay sonundan itibaren belediye tarafından toplanmayacağını söyledi.

Bakırcı, yaklaşık 20 köyün çöplerinin ücretsiz olarak Rize Belediyesi tarafından uzun zamandır toplandığını belirtti. Trabzon'un Sürmene ilçesinde Katı Atık Tesisleri'nin açılmasının ardından çöplerin buraya nakledildiğini ifade eden Bakırcı, ''Buraya belli bir bedel ödüyoruz. İl Özel İdaresi yetkilileri ile yaptığımız görüşmede bu kadar köyün çöp bedelini karşılayamayacağımız ilettik. Kendileri bize köy başı belli bir miktar para ödeyeceklerini söylediler. Ancak taahhüt edilen bedel ödenmedi. Bizde ekonomik olarak bu yükü kaldıramayız'' dedi.

Ekonomik sıkıntı yaşadıklarını kaydeden Bakırcı, ''İşçilerin parasını ödemekte güçlük çekiyoruz. Paraya ihtiyacımız olduğu bir dönemde bu denli ödemenin altına girmemiz zor. Köy muhtarlarına konu ile ilgili aydınlatıcı mektup yazdık. Köylerde bulunan çöp kutularını kısım kısım kaldırıyoruz. Bu ay sonundan itibaren yaklaşık 20 köyün çöplerini toplamayı durduracağız'' diye konuştu.

İl Özel İdare yetkililerinin kendilerine bu işi daha ucuz yapabilecekleri yönünde bilgi verdiğini vurgulayan Bakırcı, kendilerinin de bu konuda destek olacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
7 Yorum