1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'nin tarihi Ekrem Orhon Stadı yıkılıyor
Rize'nin tarihi Ekrem Orhon Stadı yıkılıyor

Rize'nin tarihi Ekrem Orhon Stadı yıkılıyor

24 yıldan beri Rize’nin tek amatör futboluna hizmet veren Ekrem Orhon Futbol sahası yıkılıyor.

A+A-

Mülkiyeti Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne ait olan ve 24 yıldan beri Rize’nin tek amatör futboluna hizmet veren Ekrem Orhon Futbol sahası yıkılıyor.

Yeni tesisler Rize sahilinde itfaiye müdürlüğü yanında yapılacak.


ekremorhonstat01.jpg
EKREM ORHON STADI YERİNE
DEV KÜLTÜR MERKEZİ

Gençlik hizmetlerine büyük önem verdiklerini 2013 yılı yatırımları arasında en büyük payı gençlik hizmetlerinin alacağını ifade eden Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Pehlivan, “Yaptığımız araştırmalarda 320 bin nüfuslu ilimizde 100 bin gencimiz olduğunu anlıyoruz. Nüfusumuzun 3′te biri gençlerden oluşuyorsa, biz bu gençlerimizi her türlü çabanın önüne koymak zorundayız. Meselemizin özünde yatan gerekçe gençliğimizin çağır gerektirdiği donanımlara sahip olmasıdır. Tüm şehir gençliğimizin sorunlarının çözümüne odaklanmalıdır. Kurumumuzun yapacağı hizmetlerin ana ekseninde de bu yatmaktadır. Gençlerimizi muazzam bir seviyeye getirmezsek gelecekle ilgili hiçbir iddiada bulunamayız. Çünkü gençlik geleceğin tohumlarını taşımaktadır. Rize’de yeni bir gençlik merkezi yapılacak. Mevcut Ekrem Orhon Stadyumu’nun bulunduğu 10 dönümlük alan üzerinde yeni bir merkez inşa edilecek. Modern bir bina olacak. İçerisinde her türlü sanatsal faaliyetlerin, satranç odalarının, fikir atölyelerinin, müzik etkinliklerinin, tiyatro etkinliklerinin olduğu muazzam bir bina olacak. Çok yakında temeli atılıp çok kısa sürede tamamlanacaktır. Bu merkezi yaparken klasik projelerden her hangi birisini değil Rizeli gençlerimizin fikirlerini alarak onların uygun göreceği bir projeyi uygulayacağız.” dedi.

yeni.jpg

Yeni tesisler ise Rize sahilinde bulunan itfaiye müdürlüğünün yanında yapılacak. Tarihi Ekrem Orhon Stadyumunun yerine yapılacak modern tesisler Rize’de spor faaliyetlerine hizmet verecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum