1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Rizespor 10 kişi ile kazandı
Rizespor 10 kişi ile kazandı

Rizespor 10 kişi ile kazandı

Maçın başında Mithat Pala'nın kırmızı kart görmesiyle maçı 10 kişi tamamlayan Rizespor, 80. dakikada bulduğu golle Samsun'u mağlup ederek 3 puanı alan taraf oldu

A+A-

RİZE (AA) - Süper Lig'in 8. haftasında Çaykur Rizespor ile Yılport Samsunspor arasında oynanan karşılaşma, 1-0 Rizespor üstünlüğü ile tamamlandı.

riz5-041.jpg

Stat: Çaykur Didi
Hakemler: Abdulkadir Bitigen, Erdem Bayık, Samet Çavuş
Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Eray Korkmaz, Mocsi, Emirhan Topçu, Halil İbrahim Pehlivan, Mithat Pala, Varesanovic (Dk. 90+3 Seyfettin Anıl Yaşar), Shelvey, Benhur Keser (Dk. 85 Alikulov), Sauer (Dk. 72 Olawoyin), Minchev (Dk. 72 Gaich)
Yılport Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru (Dk. 84 Tait), Drongelen (Dk. 58 Alim Öztürk), Yunus Emre Çift, Soner Gönül, Tırpan (Dk. 71 Osman Çelik), Soner Aydoğdu, Holse (Dk. 84 Ntcham), Fofana, Emre Kılınç (Dk. 84 Muhammed Gümüşkaya), Dimata
Gol: Dk. 80 Benhur Keser (Çaykur Rizespor)
Kırmızı kart: Dk.13 Mithat Pala (Çaykur Rizespor)
Sarı kartlar: Dk. 33 Tırpan, Dk. 45+3 Dimata, Dk. 78 Emre Kılınç (Yılport Samsunspor), Dk. 75 Zafer Görgen (Yedek Kulübesinde), Dk. 81 Benhur Keser, Dk. 90 Varesanovic (Çaykur Rizespor)

riz1-121.jpg

13. dakikada kaleci Okan Kocuk'un savunmanın arkasına uzun degajında, iyi hareketlenen Fofona yerde kaldı. VAR uyarısı ile pozisyonu inceleyen hakem Abdulkadir Bitigen, Mithat Pala'ya müdahalesi olduğu gerekçesi ile kırmızı kart gösterdi.

riz4-067.jpg

15. dakikada ceza yayı üzerindeki faul atışında, Zeki Yavru ile paslaşan Soner Aydoğdu'nun plase vuruşunda, top yan ağlarda kaldı.

riz3-080.jpg

22. dakikada Shelvey'in yaklaşık 30 metreden yerden sert şutunda, kaleci Okan Kocuk üzerine gelen topu kapanarak iki hamlede kontrol etmeyi başardı.
45+1. dakikada ceza yayı üzerinde Dimata ile verkaç yapan Fofana'nın sert şutunda, sağına uzanan kaleci Gökhan Akkan, topu kornere çeldi.
Mücadelenin ilk yarısı, 0-0 berabere sona erdi.

riz2-108.jpg

56. dakikada Samsunspor gole çok yaklaştı. Fofana'nın ara pasında ceza yayı içerisinde Dimata'nın topuk pasında Holse'nin bekletmeden yerden şutunda, kaleci Gökhan Akkan sağına yatarak filelere gitmekte olan topu çelmeyi başardı.
68. dakikada Alim Öztürk'ün soldan ceza sahası arka direğe ortasında, kaleci Gökhan Akkan'ın yumruklayarak uzaklaştırmaya çalıştığı top, Zeki Yavru'ya çarparak az farkla yandan dışarı çıktı.
80. dakikada Varesanovic'in sağ taraftan ceza sahası içerisine ortasında arka direkte iyi yükselen Benhur Keser'in kafa vuruşunda, üst direğin içine çarpan top filelere gitti: 1-0.
Mücadele, Çaykur Rizespor'un 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Rizespor-Samsunspor maçının ardından

- Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut: "Maçı dengede götürürsek duran topla pozisyon bulacağımızı düşünüyorduk. Maçı tutmayı başardık ve çok güzel bir dakikada iyi bir gol attık"
- Yılport Samsunspor Teknik Sorumlusu Fuat Çapa: "Oyunun yönünü değiştirerek iyi oynadığımız anlar oldu ama sonucu getiremedik"

RİZE (AA) - Yılport Samsunspor'u 1-0 yenen Çaykur Rizespor'un teknik direktörü İlhan Palut, "Maçı dengede götürürsek duran topla pozisyon bulacağımızı düşünüyorduk. Maçı tutmayı başardık ve çok güzel bir dakikada iyi bir gol attık." dedi.
İlhan Palut, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, farklı Fenerbahçe mağlubiyetinin ardından bu maçı toparlanma mücadelesi olarak gördüklerini belirtti.
Samsunspor'un aldıkları sonuç ile sahadaki mücadelesinin örtüşmediğini anlatan Palut, şunları kaydetti: "Zor olan maç 10. dakikada gördüğümüz kırmızı kart ile daha da zorlaştı. Rakibi karşılayarak oyunu toparlamaya çalıştık. Karşılarken başka, hücuma çıkarken başka bir oyun oynamaya çalıştık. Maçı dengede götürürsek duran topla pozisyon bulacağımızı düşünüyorduk. Maçı tutmayı başardık ve çok güzel bir dakikada iyi bir gol attık. Pozisyonu zorlayarak golü attık. Değişikliklerle oyunu koruyarak kazanmayı başardık. Oyuncularımın oyunun beklenmeyen zor anlarında disiplinlerini konsantrasyonlarını koruması bizim için en büyük kazançtı. Bunu üç puan ile taçlandırmamız çok değerliydi."
Takımın oyunun başında on kişi kaldıktan sonra hemen oyuncu değişikliğine gitmek istediklerinin altını çizen Palut, "10 dakika bekledikten sonra oyunun istediğimiz şekle geldiğini görünce değişiklik yapmadık. Oyuncu değişikliklerinde giren oyuncuların tam kapasite oynayabilecekleri ana kadar bekledik. Oyun sıkıştıkça değişiklikleri yaptık. Yaptıklarınız bazen beklentileri karşılamıyor ama bugün istediklerimizi almayı başardık." şeklinde konuştu.

- Çapa: "Bireysel olarak iyiyiz ama takım olma adına gerideyiz"

Yılport Samsunspor Teknik Sorumlusu Fuat Çapa, iyi oynadıkları anlar olduğunu ama sonucu getirmediklerini söyledi.
Çapa, Çaykur Rizespor maçına kısa bir süre hazırlanma fırsatı bulduklarını, takımın henüz beklenen iskeleti oluşturamadığını kaydetti.
Maça iyi başladıklarına belirten Çapa, "Her şeye rağmen kompakt ve fiziksel olarak üst düzey değiliz. Bunun nedenleri var. Karşımızda sürekli aynı 11 ile oynayan bir rakip vardı. Bizde ise sezon başından bu yana bir arayış var. İlk onbirde 8-9 oyuncu oluşturamadık. Bunu oluşturmamız lazım. Bireysel olarak iyiyiz ama takım olma adına gerideyiz. Bunun için çalışacağız." ifadelerini kullandı.
Rakip on kişi kaldıktan sonra ön tarafta daha iyi koordine olmaları gerektiğine işaret eden Çapa, şöyle devam etti: "Rakip savunma yapıp kontra ile oyun oynamaya çalıştı. Biz ise daha diri olmalıydık. Oyunun yönünü değiştirerek iyi oynadığımız anlar oldu ama sonucu getiremedik. Rakip ceza sahası içerisine girmeyi başardık ama son vuruşları yapamadık. Yediğimiz gol pozisyonuna bakınca aynı pozisyonu biz de yakaladık ama değerlendiremedik."
Milli takım arasının kendileri için çok önemli olduğunun altını çizen Çapa, "Bir an önce takım birlikteliği yakalamalıyız. İçinde bulunduğumuz duruma göre tribünlerimiz güzeldi. Sonuçlar düzeldikçe daha iyi olacak. Onları üzdüğümüz için biz de üzgünüz. Süper Lig heyecanını bir an önce yaşatmamız gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız