1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Rizespor Adana Demirspor'u 3 puanla tanıştırdı!
Rizespor Adana Demirspor'u 3 puanla tanıştırdı!

Rizespor Adana Demirspor'u 3 puanla tanıştırdı!

Adana Demirspor, 26 yıl sonra çıktığı Süper Lig’de ilk galibiyetini Rizespor karşısında aldı.

A+A-

Umutcan İşledici
ADANA (İHA) - TFF 1. Lig şampiyonu olarak Süper Lig’e 26 yıl sonra yükselen Adana Demirspor, ligdeki ilk galibiyetini evinde karşılaştığı Çaykur Rizespor karşısında 3-1’lik skorla aldı.

rz1-051.jpg

33. dakikada Mario Balotelli’nin penaltı vuruşuyla 1-0 öne geçen mavi-lacivertli ekip daha sonra Matias Vargas ile 2-0’ı yakaladı. İkinci yarıda ise Boldrin’in şutundan gol yiyen Adana Demirspor, 66. dakikada Bjarnason’un golüyle 3-1’i yakaladı. Bu skorla maçı tamamlayan mavi-lacivertliler, 26 yıl sonra çıktıkları Süper Lig’de 4 haftanın ardından 3 puanı almış oldu.
Adana Demirspor, 2 beraberlik, 2 mağlubiyet ve 1 galibiyetle toplam 5 puanla ligde 15. sırada yer alıyor.

rz2-040.jpg

Stat: Yeni Adana
Hakemler: Cüneyt Çakır xx, Mustafa Emre Eyisoy xx, Alpaslan Dedeş xx
Adana Demirspor: Ferhat xx, Samet xx, Deli xx, Rassoul xx, Svensson xx (Tarık dk. 83?), Stambouli xx (Castro dk. 63 x), Bjarnason xx, Sinan xx, Ezeh xx (Metehan dk. 55 x), Vargas xx (Yunus dk. 63), Balotelli xx (Assombalonga dk. 83 ?)
Yedekler: Muric, Tayyip, Semih, Kaan, Emrecan
Teknik Direktör: Vincenzo Montella
Çaykur Rizespor: Gökhan xx, Selim xx, Holmen xx, Baiano xx, Alberk xx, Djokovic xx (Alper dk. 46 x), Sabo x (Phiri dk. 46 x), Boyd xx, Boldrin xx (Deniz dk. 80?), Bolasie xx (Remy dk. 65), Pohjanpalo xx (Umar dk. 66)
Yedekler: Tarık, Yasin, Emirhan, Anıl, Gökhan
Teknik Direktör: Bülent Uygun
Goller: Balotelli (dk. 33 pen.), Vargas (dk. 40), Bjarnason (dk. 66) (Adana Demirspor), Boldrin (dk. 53) (Çaykur Rizespor)
Sarı kartlar: Svensson, Metehan (Adana Demirspor), Djokovic, Selim, Phiri, Boyd (Çaykur Rizespor)

rz3-041.jpg

Maçtan dakikalar (İlk yarı)
10. dakikada sağ kanatta Adana Demirspor'da Vargas'ın ortasında savunmadan seken topla buluşan Ezeh, düzgün bir vuruş yaptı ancak top Çaykur Rizesporlu oyunculara çarparak kornere gitti
12. dakikada Adana Demirspor’da orta sahada aldığı topla ceza sahası çizgisine kadar giden Balotelli, düzgün bir vuruş yaptı ancak top kaleci Gökhan'da kaldı.
31. dakikada Vargas’ın sağdan ortasında Balotell kafayı vurdu ancak hakem Cüneyt Çakır, Çaykur Rizesporlu Selim’in topa eliyle müdahale ettiğini VAR’dan belirleyerek penaltıya karar verdi.
33. dakikada beyaz noktada topun başına geçen Balotelli, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 1-0
40. dakikada Vargas’ın ara pasında sağdan çizgiye inen Ezeh, topu tekrar içeriye Vargas’a çevirdi. Boşta kalan Vargas, topu ağlarla buluşturdu. 2-0

rz4-033.jpg

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)
53. dakikada Çaykur Rizespor'da Boyd’un ara pasıyla topla buluşan Boldrin’in şutu savunmaya çarparak köşeden ağlarla buluştu. 2-1
58. dakikada Adana Demirspor'da Svensson'un sağ kanatta ortasında Vargas topa gelişine vurdu ancak meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
66. dakikada Adana Demirspor’da Sinan’ın köşe vuruşunda Simon Deli kafa ile topu arka direkteki Bjarnason’un önüne indirdi. Kaleciyle karşı karşıya kalan Bjarnason, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 3-1
77. dakikada Adana Demirspor’da ceza sahası çizgisinden Castro’nun sert vuruşunda kaleci Gökhan topu kornere çeldi.

MAÇIN ARDINDAN

blnt.jpg

Bülent Uygun: “Rakip hak ederek kazandı”

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Bülent Uygun, 3-1 mağlup oldukları Adana Demirspor maçı sonrası, “Rakip hak ederek kazandı. Öncelikle rakibimizi tebrik ediyoruz. Önümüzdeki maçları kazanarak taraftarlarımızdan özür dileyeceğiz” dedi.
Maç sonu basın toplantısında konuşan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Bülent Uygun, “Güçlü bir takıma karşı deplasmanda galip gelip puan veya puanlar almak için gelmiştik. Özellikle penaltıdan sonra yediğimiz ikinci golden sonra devre arasında taktik değişikliğine giderek golü de bulduk ama gole girdiğimiz, kaçırdığımız pozisyonlar oldu. Rakip hak ederek kazandı. Öncelikle rakibimizi tebrik ediyoruz. Önümüzdeki maçları kazanarak taraftarlarımızdan özür dileyeceğiz” diye konuştu

addemr.jpg

Vincenzo Montella: “Daha fazla gol atabilirdik”
Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella, 3-1 kazandıkları Çaykur Rizespor maçı sonrası, “Bizim takımın golden sonra ki sergilediği performans çok iyi. Bunu çok beğendim. Biz o kadar gol kaçırdık ki daha fazla gol atabilirdik” dedi. Montella, “Çok beğendiğim bir takım sahada buldum bugün. İlk 40 dakika müthiş tempoda geçirdik ve ilk yarının son 2-3 dakikasında takım biraz dağıldı, gol yeme riski de yaşadık. İkinci yarıda gol yedik ama bizim takımın golden sonra ki sergilediği performans çok iyi. Bunu çok beğendim. Biz o kadar gol kaçırdık ki daha fazla gol atabilirdik. O golleri de atabilsek farklı bir sonuç olurdu. O golleri atmamız gerekiyordu, rakibimizi de tebrik ediyorum attıkları gol için” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum