1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Rizespor Başakşehir ile yer değişti
Rizespor Başakşehir ile yer değişti

Rizespor Başakşehir ile yer değişti

İstanbul deplasmanında Başakşehir'e mağlup olan Rizespor sıralamadaki yerini de rakibine devretti...

A+A-

Enes Gümüş - Samet Yalçın
İSTANBUL (İHA) -
Süper Lig’in 33. haftasında RAMS Başakşehir, Çaykur Rizespor’u konuk etti. Mücadelenin ilk yarısı Başakşehir’in 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi. 90+3'de penaltıdan bir gol daha bulan ev sahibi ekip maçı 2-0 kazandı.

rz6-037.jpg

Maçtan dakikalar (İlk yarı).
12. dakikada Josef’in hızlı kullandığı serbest vuruşta ceza yayı üzerinde topla buluşan Piatek'in yaptığı vuruşta kaleci Gökhan Akkan’ın sektirdiği topu altıpas içinde Pelkas tamamladı ve meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-0
30. dakikada ceza sahası dışı sağ tarafından Deniz Türüç’ün yaptığı vuruşta meşin yuvarlak az farkla kalenin üzerinden dışarı gitti.
31. dakikada Olawoyin’in pasında topla buluşan Muammer Sarıkaya, ceza dışından yaptığı vuruşta meşin yuvarlak az farkla kalenin üzerinden dışarı çıktı.
45+1. dakikada Pelkas’ın pasında ceza sahası içi sağ tarafında topla buluşan Piatek, savunmadan topu kurtarıp, kaleci Gökhan Akkan’ı da geçip yaptığı vuruşta meşin yuvarlak dışarı gitti.

z5.jpg

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)
48. dakikada Sauer’in pasında topla buluşan Olawoyin’in ceza yayı üzerinden yerden yaptığı vuruşta kaleci Muhammed Şengezer’in müdahalesi sonrası seken topa altıpas içerisinde Minchev’in vuruşunda meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarıya gitti.
50. dakikada Berkay Özcan’ın pasında ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Pelkas’ın yaptığı vuruşta kaleci Gökhan Akkan’ın müdahalesiyle ceza yayına seken topa Berkay Özcan şutunu çekti ve meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarıya çıktı.

rz2-138.jpg

59. dakikada ceza sahası dışı sol tarafında topla buluşan Alikulov, sağına çekip uzak köşeye yaptığı vuruşta kaleci Muhammed Şengezer’in kurtarışı sonrası meşin yuvarlak oyun alanına döndü.
79. dakikada Emirhan İlkhan’ın pasında sağ taraftan topla ilerleyen Kemen, ceza yayına çevirdiği topu Piatek kontrol edip yaptığı vuruşta meşin yuvarlak üst direğe çarpıp oyun alanına döndü.
81. dakikada Sauer’in pasında ceza sahası içi sol tarafında topla buluşan Hojer, savunmadan Duarte’yi geçip sol çaprazdan yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yakın direğe çarpıp oyuna döndü.

rz1-153.jpg

90+2. dakikada Kemen’in kaptığı topta pasını Keny’e aktardı. Ceza sahası içine giren Keny, karşı karşıya pozisyonda Mocsi’nin arkadan müdahalesiyle yerde kaldı. Mücadelenin hakemi Arda Kardeşler penaltı noktasını gösterirken, yaptığı müdahaleden dolayı Mocsi’yi kırmızı kart gördü.
90+3. dakikada penaltıda topun başına geçen Berkay Özcan, sağ köşeye yaptığı vuruşta kaleci ve topu ayrı köşelere gönderdi. 2-0

rz3-131.jpg

Hakemler: Arda Kardeşler, Mehmet Emin Tuğral, İlker Takpak
Başakşehir: Muhammed Şengezer, Duarte, Ba (Hamza Güreler dk. 46), Opoku, Ömer Ali Şahiner, Josef (Kemen dk. 66), Deniz Türüç, Pelkas (Emirhan İlkhan dk. 77), Berkay Özcan, Figueiredo (Davidson dk. 66), Piatek (Keny dk. 83)
Yedekler: Volkan Babacan, Onur Ergün, Lima, Aleksic, Dubois
Teknik Direktör: Çağdaş Atan
Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Taha Şahin, Alikulov, Emirhan Topçu (Mocsi dk. 46), Hojer, Muammer Sarıkaya, Olawoyin, Akintola (Halil İbrahim Pehlivan dk. 86), Varesanovic (Gaich dk. 72), Zeqiri (Sauer dk. 46), Minchev
Yedekler: Tarık Çetin, Anıl Yaşar, Diouf, Eray Korkmaz, Güvenç Usta
Teknik Direktör: İlhan Palut
Goller: Pelkas (dk. 12), Berkay Özcan (dk. 90+3 pen.) (Başakşehir)
Kırmızı kart: Mocsi (dk. 90+2) (Çaykur Rizespor)
Sarı kartlar: Opoku (Başakşehir), Hojer (Çaykur Rizespor)

hocalar4-001.jpg

MAÇIN ARDINDAN

İlhan Palut: “Pozisyonlar bulduk ama beraberliği maalesef getiremedik”
Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, Başakşehir maçının ardından yaptığı açıklamada, mücadelenin ilk yarısında takımı adına memnun olmadığını söyleyerek, “Pozisyonlar bulduk ama beraberliği maalesef getiremedik” dedi.

Palut, “Çok önemli bir maçtı, puan tablosuna baktığınızda altlı üstlü rakibimize karşı oynadık. Tabloya bakınca maçın önemini anlatmaya yeter. Başakşehir'i incelediğimizde hücum yerleşim opsiyonları olan, 11'inde değişiklikleri rahat yapabilen ve rakibi rotasyonla savunmaya çalışan bir takım görüntüsü vardı. Buna göre önlemimizi aldık, top bize geçtiğinde oyun düşüncemiz de hazırdı. Maça son derece tutuk başladık, Başakşehir'in baskısından olsaydı belki kabul edebilirdim ama gereksiz panik yapıp sahada top bizdeyken organize olamadık. Çok kötü bir gol yedik. İlk yarının geri kalan kısmında yavaş yavaş dengelemeye başladık. Başakşehir'e de Piatek'in zor pozisyonu dışında fırsat vermedik” ifadelerini kullandı.

“İlk yarıdan memnun değilim”
İkinci yarıda oyunu domine eden tarafın Rizespor olduğunu aktaran Palut, “Çok denedik, pozisyonlar bulduk ama beraberliği maalesef getiremedik. Geçişlerden bir tanesi penaltıyla sonuçlandı ve maçın skoru ortaya çıktı. İlk yarıdan memnun değilim, ikinci yarı uğraştık. Bu mağlubiyeti bir kırılma değil de sadece 3 puan kaybı noktasında tutmamız gerek. Genç bir takımımız var, bu sıralama yarışını daha önceden yaşamış çok oyuncumuz yok. Hem çalışmalarımıza devam ederken hem de oyuncularımızı tekrar yarışa motive edeceğiz. Galibiyetinden dolayı Başakşehir'i tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

“Shelvey ile alakalı Ankaragücü maçında bir problem olacağını sanmıyorum”
Karşılaşma öncesi esame listesinde yer alan Shelvey’nin kadrodan çıkarılmasıyla ilgili konuşan İlhan Palut, “Shelvey cuma günü antrenmanda çok enteresan şekilde, küçük bir sakarlık diyeyim öyle sakatlandı, darbeye bağlı değil. İdmanı yarıda bıraktı, dün İstanbul'daki çalışmaya katılamadı, bugün oynayabileceğini düşündük, esame listesinde adı vardı, ısınmada kendini iyi hissetmedi. Onun yerine Muammmer'i dahil ettik, oyuncumuz kötü oynamadı ama Shelvey böyle karar maçlarında oynayacak önemli bir oyuncuydu. Aramızda olmasını isterdik ama olmadı. Belki bir iki günümüz daha olsaydı yetiştirebilirdik. Shelvey ile alakalı Ankaragücü maçında bir problem olacağını sanmıyorum” diye cevapladı.

Çağdaş Atan: “Kazandığımız için çok mutluyuz çünkü lig bizim için yeniden başladı”
RAMS Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan ise Çaykur Rizespor maçının ardından yaptığı açıklamada, oynanan karşılaşmanın Avrupa kupalarına gitmek için önemli bir maç olduğunu söyleyerek “Kazandığımız için çok mutluyuz çünkü lig bizim için yeniden başladı” dedi.

Avrupa sıralamasını yakalamak adına önemli bir maça çıktıklarını söyleyen Atan, “Hem birebir rakibimiz hem de en ciddi rakiplerimizden bir tanesi, ligde özellikle kendi sahasında iyi oynayan, kenardan iyi yönetilen bir takıma karşı çok önemli bir maç kazandık. İlk yarıda çok iyi oynadık, maça girişimiz, topa sahip oluşumuz, yüksek şiddetli ön alan baskımız çok işimize yaradı ve skoru da aldık. Piatek'le bir iki girişimimiz de vardı. İkinci yarıyı bir final maçını oynamamız gerektiği gibi oynadık. Topu biraz Rizespor'a bıraktık. Baskı şeklimizi değiştirdik, ikinci yarı daha fazla topa sahip olsalar da önemli gol pozisyonları yakaladık maçı erken bitirebilirdik. Ciddi ve önemli bir sınavdı, kenardan keyif aldım. Kazandığımız için çok mutluyuz, çünkü lig bizim için yeniden başladı. İlk defa ipleri kendi elimize aldık. Her hafta rakiplerimizin maçların bakarken ilk defa 5.'lik sıralamasına puan farkıyla oturmuş olduk. Bizim için güzel olan ikili averajı da Rizespor'dan almamız. Orada tek farkla kaybetmiştik, son dakikadaki golün de anlamı bu açıdan değerli. Lig bizim için yeni başladı. 5 tane final maçımız var. Beş maçta alabileceğiz maksimum puanı almak istiyoruz. Kendi maçlarımızı kazanırsak ligi 4. sırada bile bitirebileceğimizi düşünüyorum. Bu saatten sonra önemli olan bizim ne yaptığımız. Yolumuza devam edeceğiz. Başlangıç ve bugün arasındaki fark çok değerli. Sonuna kadar mücadele edip Avrupa'ya gitmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

“Hatay maçını tam motive oynamamız gerekiyor”
Avrupa kupaları hedefi olan takımların arasında Başakşehir’in fikstür avantajı olduğunun düşünüp, düşünmediğiyle alakalı sorulan soruya ise Çağdaş Atan, “Fikstür avantajına inanmayan ve inanan hocalar var, ben açıkçası fikstür avantajına şöyle inanmıyorum, ipler elinizde olduğu sürece ve maçlarınızı kazandığınız sürece sizi geçmelerinin imkan yok. Baktığınızda rakiplerimiz kendi aralarında oynuyor. Beşiktaş'ın ve Trabzonspor'un kupa mücadelesi var. Bunlar bizim için değerli. Beşinci olursak Beşiktaş veya Trabzonspor'un kupayı kazanmasını bekleyeceğiz. Olmazsa 4.'lük, olmazsa 3.'lük, Trabzonspor kupayı alır biz 4. olursak Avrupa Ligi'ne gidiyoruz. Farklı senaryolar var. Hayallerimiz büyüdü açıkçası. O yüzden biraz heyecanlı ve mutluyuz. Hiçbir şey daha bitmiş değil. Hatay maçını tam motive oynamamız gerekiyor” diye cevapladı.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız