1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Rizespor beraberliğe razı oldu
Rizespor beraberliğe razı oldu

Rizespor beraberliğe razı oldu

Süper Lig'in 6. haftasında Çaykur Rizespor ile EMS Yapı Sivasspor arasında oynanan karşılaşma 1-1 berabere tamamlandı.

A+A-

Süper Lig'in 6. haftasında Çaykur Rizespor ile EMS Yapı Sivasspor arasında oynanan karşılaşmada ilk yarı atılan gollerle 1-1 sona erdi

rz3-106.jpg

Stat: Çaykur Didi
Hakemler: Burak Pakkan, Candaş Elbil, Hakan Karabalcık
Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Taha Şahin, Mocsi, Emirhan Topçu, Halil İbrahim Pehlivan, Mithat Pala (Dk. 77 Laine), Varesanovic, Zeqiri (Dk. 46 Benhur Keser), Olawoyin (Dk. 46 Shelvey), Sauer, Gaich (Dk. 63 Minchev)
EMS Yapı Sivasspor: Ali Şaşal Vural, Burak Kapacak (Dk. 80 Kvet), Appindangoye, Caner Osmanpaşa, Uğur Çiftçi, Charisis, Yunus Emre Konak (Dk. 83 Keita), Saiz (Dk. 80 Koita), Emrah Başsan (Dk. 67 Murat Paluli), Barrow, Manaj (Dk. 80 Ahmed Musa)
Goller: Dk. 35 Varesanovic (Çaykur Rizespor) Dk. 7 Saiz (EMS Yapı Sivasspor)
Sarı kartlar: Dk. 13 Varesanovic, Dk. 44 Mocsi, Dk. 61 Mithat Pala, Dk. 65 Taha Şahin, Dk. 75 Emirhan Topçu, Dk. 88 Benhur Keser (Çaykur Rizespor) Dk. 66 Manaj, Dk. 86 Charisis, Dk. 90+2 Caner Osmanpaşa (EMS Yapı Sivasspor)

rz2-109.jpg

7. dakikadaki Sivasspor atağında, savunmanın arkasına atılan uzun pasa sağ taraftan hareketlenen Burak Kapacak, ceza sahası içerisine girdikten sonra penaltı noktası üzerine yerden pasını gönderdi. Saiz'in kontrol edip vuruşunda, savunmaya çarpan top filelere gitti: 0-1.
10. dakikada sol taraftan köşe direği dibine inen Zeqiri'nin savunmayı geçtikten sonra ortasında, boş pozisyonda Varesanoviç istediği gibi vuramayınca, top yandan auta çıktı.
35. dakikada ev sahibi ekip beraberliği yakaladı. Halil İbrahim Pehlivan'ın sol kanattan ceza sahası içine ara pası sonrası Olawoyin'in kontrol edip arka direğe ortasında, Varesanovic, yere düşmeden sağ ayak içi plase vuruşuyla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-1.

rrrrr-001.jpg

39. dakikada Sivassporlu Barrow'un sol taraftan savunmanın arkasına uzun pasına iyi hareketlenen Manaj'in ceza sahası çizgisi üzerinde kontrol edip vuruşunda, meşin yuvarlak üsten auta çıktı.
45+3. dakikadaki Sivasspor atağında, Taha Şahin'in sağdan ceza sahasına ortasında, Varesanovic'in topukla kaleye göndermek istediği topu kaleci Ali Şaşal Vural yatarak ayaklarıyla çelmeyi başardı.

rz1-125.jpg

56. dakikada Sauer'ın sol çizgiye uzun ortasında Halil İbrahim Pehlivan meşin yuvarlağı ayak içi ile ceza sahası çizgisi üzerindeki Benhur Kerser'e indirdi. Bu futbolcunun kontrol edip vuruşunda, top kaleci Ali Şaşal Vural'da kaldı.
69. dakikada Barrow'un ara pası sonrası ceza yayı üzerinde Manaj'ın kontrol edip vuruşunda, top savunmada Mocsi'den döndü. Manaj'ın kontrol edip yeniden vuruşunda, kaleci Gökhan Akkan yatarak meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.
75. dakikada kale sahası sol çizgisinden ceza sahası içine giren Saiz'in zor pozisyonda vuruşunda, kaleci Gökhan Akkan'ın çeldiği top Manaj'ın önünde kaldı. Bu futbolcunun yakın mesafeden vuruşunda, direğe çarparak oyun alanına dönen meşin yuvarlağı savunma uzaklaştırdı.
80. dakikada Taha Şahin ile verkaç yapan Varesanovic'in ceza yayı üzerinden sert şutunda, top az farkla üsten auta çıktı.
Mücadele 1-1 berabere sona erdi.

Rizespor-Sivasspor maçının ardından

- Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Plaut: - "Bence beraberlik, oynanan oyunun doğal sonucuydu"
- EMS Yapı Sivasspor Teknik Direktörü Servet Çetin: - "Deplasmanda nasıl oynanması gerekiyorsa, öyle oynadık"

hocalar-032.jpg

EMS Yapı Sivasspor'la 1-1 berabere kalan Çaykur Rizespor'un teknik direktörü İlhan Palut, beraberliğin adil bir sonuç olduğunu söyledi.
Palut, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, oyuna önde baskı ile başlamak istediklerini, rakibin buna fırsat vermediğini belirtti.
Oyun içinde rakibin direk geçişle uzun paslar yaptığını vurgulayan Palut, "Bu da takım boyumuzu uzattı ve planımızı devreye alamadık. İlk yarı basit top kayıpları yaptık. Hücumda kompakt olamadık ve üretken değildik. Rakibimiz bizi çok fazla geri koşturdu." diye konuştu.
İkinci yarı ofansif anlamda istedikleri kadar üretken olamadıklarının altını çizen Palut, "Tam istediğimizi yapamadık. Oyunun geneline bakıldığında, iki takım da kazanabilirdi. Bence beraberlik, oynanan oyunun doğal sonucuydu. Fakat biz kendi açımızdan bakınca beklemediğimiz iki puan kaybettik." şeklinde konuştu.
Hakem Burak Pakkan'ın genç bir hakem olduğuna işaret eden Plaut, "Bence gördüğünü, inandığını çalmıştır. Kart istikrarında denklik çelişkisi var mıydı? Evet, vardı ama bunları art niyet olarak algılamıyorum. Yedi oyuncunun sarı kart görmesi oyun içinde direnci aşağı çekiyor. Faydalanacağımız oyuncuyu çıkarmak zorunda kalıyoruz ama buraya takılmadan çok basit top kaybı yaptık. Kaybedilen topları çok geç ve kalemize yakın yerlerde kazanabildik. Bu da işimizi zorlaştırdı." ifadelerini kullandı.

- Çetin: "Maçı kopartabileceğimiz pozisyonlar vardı"
Sivasspor Teknik Direktörü Servet Çetin, mücadele gücü yüksek bir maç oynadıklarını kaydetti.
Çok çekişmeli ve iyi bir müsabaka olduğuna vurgu yapan Çetin, "Zeminden kaynaklı bazı şeyleri yapamadık ama buna önlem almıştık. Deplasmanda nasıl oynanması gerekiyorsa, öyle oynadık. Maçı kopartabileceğimiz pozisyonlar vardı ama kopartamadık. Son dakika topumuz direkten döndü. Pozisyon gol olsa farklı şeyler konuşacaktık. Oyuncularımızı mücadelelerinden dolayı kutluyorum." değerlendirmesinde bulundu.
Bu oyun anlayışına devam etmeleri gerektiğini dile getiren Çetin, "Oyuncu arkadaşlarımız bu sorumluluğu alsınlar, ilerleyen haftalarda karşılığını göreceğiz. Eksik oyuncularımız var. Transfer edilen ancak hazır olmayan oyuncular var. Onlar da gelince daha iyi olacağız." diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız