1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. RİZESPOR BURSA'DA GALİBİYETİ KAÇIRDI
RİZESPOR BURSA'DA GALİBİYETİ KAÇIRDI

RİZESPOR BURSA'DA GALİBİYETİ KAÇIRDI

Bursaspor'dan Serdar Aziz'in kırmızı kartla oyun dışında kaldığı, Rizespor'un ise penaltı kaçırdığı müsabaka 1-1 eşitlikle sonuçlandı.

A+A-

Bursaspor, Süper Lig'in 21. haftasında evinde Rizespor'u ağırladı. Bursaspor'dan Serdar Aziz'in kırmızı kartla oyun dışında kaldığı, Rizespor'un ise penaltı kaçırdığı müsabaka 1-1 eşitlikle sonuçlandı.

riz9.20150221200604.jpg

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
5. dakikada Josue'nin sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta top üst filelerde kaldı.
8. dakikada Ozan Tufan'ın ceza alanına girerken düşürülmesi sonucu kazanılan serbest vuruşu Josue kullandı, top üstten dışarı çıktı.
10. dakikada Volkan Şen'in ceza alanı dışından sert şutunda kaleci Aykut, topu elinden kaçırdı. Bakambu'nun hafif bir dokunuşla topu ağlara gönderdi. 1-0
13. dakikada topla ceza alanı içine giren Kweuke'nin sert şutunda mutlak golü önleyen kaleci Harun, iki hamlede topu kontrol etti.
14. dakikada Belluschi'nin ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Aykut, topu son anda çeldi.
22. dakikada Koray'ın sağdan ceza içine yaptığı ortaya Deniz kafayı vurdu. Kaleye giden topu Harun, son anda çıkardı.

riz8.20150221200633.jpg

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
48. dakikada Belluschi'nin pasında topla buluşan Ozan Tufan'ın sert şutunda top az farkla yandan auta çıktı.
50. dakikada Belluschi'nin orta alandan pasında ceza alanına giren Holmen'in sağ çaprazdan sert vuruşunda top kaleciden döndü.
53. dakikada Eren'in soldan pasında arka direkte boşta kalan Kweuke topu ağlara gönderdi. 1-1
59. dakikada ceza sahası içinde Kweuke'yi düşüren Serdar Aziz kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Kweuke'nin vuruşunda top üstten auta çıktı.
65. dakikada Lafferty'nin sağdan ortasında Kweuke, ceza alanı içinde kafayı vurdu, top az farkla yandan auta çıktı.
70. dakikada Josue'nin sağdan kullandığı korner atışında arka direkte Ozan Tufan kafayı vurdu. Meşin yuvarlak kaleciden döndü.
90. dakikada defansın arkasına hareketlenen Sercan'ın vuruşunda kaleci Harun topu uzaklaştırdı.

riz7.20150221200646.jpg

STAT: Atatürk
HAKEMLER: Mustafa İlker Coşkun xx, Ekrem Kan xx, Serkan Olguncan xx
BURSASPOR: Harun xx, Ozan Tufan xx, Serdar xx, Civelli xx, Aziz Eraltay xx, Holmen xx (Ertuğrul dk. 90 ?), Belluschi xx, Şamil xx, Volkan xx (Bekir dk. 69 xx), Josue xx, Bakambu xx (Enes dk. 90 ?)
YEDEKLER: Okan, Süheyl, Bekir, Ozan İpek, Traore
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş
RİZESPOR: Aykut xx, Oboabona x (Sercan Kaya dk. 32 xx), Ousmane Viera xx, Koray xx, Obraniak xx, Leony Kweuke xx (Ümit dk. 77 x), Eren xx, Sylvestre xx, Giray xx, Deniz Kadah xx (Joseph Lafferty dk. 63 x), Kıvanç xx
YEDEKLER: Serkan, Holosko, Orhan, Murat
TEKNİK DİREKTÖR: Hikmet Karaman
GOLLER: Cedric Bakambu (dk. 10) (Bursaspor), Leony Kweuke (dk. 53) (Çaykur Rizespor)
KIRMIZI KART: Serdar Aziz (dk. 59) (Bursaspor)
SARI KARTLAR: Filipe Josue, Renato Civelli (Bursaspor), Joseph Lafferty (Çaykur Rizespor)

gunes_karaman.jpg

Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, hakemlerle ilgili konuşmanın anlamı olmadığını belirterek, "Bu böyle devam edecek gibi görünüyor. İnşallah sezon sonuna doğru daha ayıp şeyler olmaz. Kendi sahamızda mutlaka kazanmak istiyorduk. O niyetle sahaya çıktık. Pozisyon da bulduk, gol de bulduk, pozisyon da verdik. İlk yarı oyunu kopartabilirdik. İkinci yarı iyi başladık, pozisyonlar bulduk ama gol yedik. Yediğimiz gol sonrası, rakibe oyunu verdik. Penaltı pozisyonu oyunu koparttı zaten. Bugün kazanmamız gereken bir maçta 2 puan kaybettik. Bizim oyun kontrolümüz düşündüğümüzün altında olması sebebiyle 2 puan kaybettik. Oyuncularımı 10 kişi kalmalarına rağmen sergiledikleri mücadeleleri için tebrik ediyorum. Taraftarlarımız açısından özür diliyoruz, üzgünüz" dedi.
Takımda son haftalarda düşüş olduğu yönündeki sorulara cevap veren Güneş, "2 maçta bir puan aldık, bu açıdan düşüş var. Oyun olarak da akıcılık olarak, tempo olarak üst seviyede değiliz" şeklinde konuştu.

riz6.20150221200700.jpg

"UMARIM DAHA AYIP ŞEYLER OLMAZ"
Güneş, hakemle ilgili soruya ise, "Hakem ile ilgili konuşmayı doğru bulmuyorum. Konuşmanın anlamı yok, faydası yok. Bu böyle devam edecek gibi görünüyor. İnşallah sezon sonuna doğru daha ayıp şeyler olmaz" şeklinde cevap verdi.
Volkan Şen'in oyundan alınınca doğrudan kulübeye gitmesi konusunda ise, "Volkanın çıkarken kulübeye girmesi gerekiyordu ama herhalde üzgündü içeri gitti. Doğru değildi, kulübeye gelmesi gerekiyordu" ifadelerini kullandı.
Son dakikalarda iki oyuncu değiştirmesiyle ilgili bir soruya ise yeşil-beyazlı takımın teknik adamı şöyle cevap verdi:
"Zaman geçirmek için yaptım. Zaten 10 kişi olmamıza rağmen oyun disiplini iyiydi, 1-1 olmasına 10 kişi olmamıza rağmen oyun disiplini iyiydi, sistemi bozmak istemedim. Son dakikalarda oyuna aldım. Mahzuru yok değil mi değişikliğin?"

riz5.20150221200712.jpg

RİZESPOR CEPHESİ
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman ise hep 1-0 geriden başladıklarını vurgulayarak, "Bu öz eleştiriyi yapmamız gerekiyor. Geçen hafta da böyle oldu. Bugün burada farklı başlayarak galip gelmeyi düşünüyorduk. 3'lü bir defans kurgusu vardı. Hücumda ve orta sahada fazla olma adına defansta bir kişi eksik oynadık. Geçen hafta da böyle oldu. Küme düşme potasındaki takımların böyle jokerleri yok. Takım toparlanıncaya kadar bir hayli zaman geçiyor. Planlar alt üst oldu. Oyuncu değişikliğinden sonra oyunda dengeyi sağlayıp ikinci yarı beraberliği yakaladık. Rakip 10 kişi kaldıktan sonra atmamız gerekirdi, penaltı veya Sercan'ın pozisyonu var. Bursa deplasmanında 3 puan sevindirici olur ama maçtan sonra 1 puan için hayıflandık. İlk defa tam takım Bursa'ya geldik. İnşallah kalan maçlarda herhangi bir sakatlık yaşamazsak bu kadro kalan haftalarda daha iyi şeyler yapacak. Bursaspor da çok iyi bir takım. Bugün Fernandao ve Şener'in olmaması bizim için avantaj oldu. Bireysel hataların da önüne geçemiyoruz. Bu durum da sonucu etkiliyor" şeklinde konuştu.

riz4.20150221200724.jpg

riz3.20150221200734.jpg

riz23.20150221200747.jpg

riz1.20150221200800.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız