1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Rizespor evinde mağlup
Rizespor evinde mağlup

Rizespor evinde mağlup

Ligde kalma mücadelesi veren Rizespor, evinde oynadığı maçta Başakşehir karşısında tutunamadı...

A+A-

Süper Lig'in 26. haftasında Çaykur Rizespor, Medipol Başakşehir'i ağırladı. Karşılaşma konuk takımın 2-0’lık üstünlüğüye tamamlandı.

rz6-015.jpg

Stat: Çaykur Didi
Hakemler: Suat Arslanboğa xx, Ali Saygın Ögel xx, Ekrem Kan xx
Çaykur Rizespor: Tarık xx, Gökhan Gönül x (Phiri dk. 83 ?), Holmen xx, Ponck xx, Cemali xx (Eren dk.46 x), Baiano xx, Yusuf xx, Boldrin xx (Bolasie dk.76 x), Gedson xx, Sabo xx (Boyd dk. 62 x), Pohjanpalo xx (Cisse dk. 62 x)
Yedekler: Gökhan Akkan, Alper, Selim, Deniz, Emir Han
Teknik Direktör: Hamza Hamzaoğlu
Medipol Başakşehir: Volkan xx, Caiçara xx (Ömer dk. 88 ?), Duarte xx, Ndayishimiye xx, Hasan Ali xx, Tolga xx, Serdar x (Deniz Türüç dk. 18 x), Berkay xx (Guldbrandsen dk. 88 ?), Pizzi xx (Salih dk. 64 x) Trezeguet xxx (Aleksic dk. 88 ?), Okaka xx
Yedekler: Muhammed, Tagir, Epureanu, Emre, Pedro Aves De Lima
Teknik Direktör: Emre Belözoğlu
Goller: Trezeguet (dk. 34 ve 52) (Medipol Başakşehir)
Sarı kartlar: Gedson Fernandes, Baiano (Çaykur Rizespor), Okaka, Duarte, Salih Uçan, Deniz Türüç (Medipol Başakşehir)

rz5-020.jpg

Maçtan dakikalar (İlk yarı)
29. dakikada Okaka ile ceza sahasının içerisinde paslaşan Trezeguet’in vuruşunda kaleci Tarık topu kornere tokatladı.
31. dakikada ceza sahası dışı sağ çaprazda topla buluşan Baiano’nun vuruşunda kaleci Volkan meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.
34. dakikada Trezeguet’in vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluşunca yardımcı hakem ofsayt gerekçesiyle bayrağını kaldırdı ancak VAR incelemesi sonunca hakem Suat Arslanboğa golü verdi. 1-0

rz4-040.jpg

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)
52. dakikada Eren’in ceza sahasının içerisinde uzaklaştırmaya çalıştığı topu bir anda önünde bulan Trezeguet’in vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. 2-0
81. dakikada sol kanatta topla buluşan Bolasie’nin ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şut kaleci Volkan’ın kucağında kaldı.

rz3-051.jpg

MAÇIN ARDINDAN:

Hamza Hamzaoğlu: “Nasıl göreve davet edildiysek istifaya da davet edilebiliriz”

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Medipol Başakşehir maçının ardından, “Taraftarlar bizi de istifaya davet etti. Nasıl göreve davet edildiysek, istifaya da davet edilebiliriz” dedi.
Mücadele sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu, “2-0 mağlup olduğumuz için üzgünüz. İyi bir mücadele ortaya koyduk. Oyuncularım iyi bir takıma karşı ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştılar, bunu da yaptılar. Başakşehir iyi bir takım bunu da söylemek lazım. Yediğimiz iki goldeki ufak tefek hatalarımız rakibin lehine sonuçlandı. Onların hatalarını biz gole çeviremedik. Başakşehir’e yenilmemiz çok abes bir şey değil, normal. Kazanmak için her şeyi yaptık, mücadele verdik, olmadı. Bundan sonra da birçok maçta kazanmak için sahada olacağız ama kazanamayacağımız maçlar da olacak” dedi.

"Bunu anlamakta zorluk çekiyorum"
Karşılaşmada tribünler tarafından Sabo’nun ıslıklanmasına da değinen Hamzaoğlu, “Her hata yapan oyuncu her hafta ıslıklanıp yuhalanıp dışarı davet edilirse bu nasıl olacak? Bunu anlamakta zorluk çekiyorum. Geçen hafta Alper, şimdi Sabo. Sabo’yu öbür hafta burada nasıl oynatacağız? Anlam veremiyorum. Öbür hafta bir diğeri kötü oynarsa yuhalanacağını düşünerek sorumluluk nasıl alacak?” diye konuştu.

Taraftarın maç esnasında kendisine yönelik istifa çağrısını normal karşıladığını ifade eden tecrübeli teknik adam, “Taraftarlar bizi de istifaya davet etti. Nasıl göreve davet edildiysek istifaya da davet edilebiliriz. Bugüne kadar da zaten benim hiçbir kulüpte bir sıkıntı yapmadığımı herkes bilir. Değişimler çok normaldir. Takımın menfaatine olacaksa bunu yapmaktan da çekinmeyiz, hiçbir zorlukta çıkarmayız. Asla görevden kaçmak pes etmek gibi bir niyetimiz yok. Transferlerimizle beraber daha iyi bir takım olduk. Bugün de bunu ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Bugüne kadar 20 maça çıktık, 22 puan aldık, yarım sezon gibi bir şey oluyor. Ve bunlardan kendi ayarımızdaki takımlardan sadece Giresunspor’a deplasmanda yenildik, 10 kişi kaldığımız için. Biz rakiplerimizle başa başa mücadele edecek ve üstünlük sağlayacak bir kadroya sahibiz. Haftaya belki Galatasaray maçını kazanabiliriz çünkü iyi bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Bu akşam oturup konuşuruz başkanla. Eğer böyle bir tasarrufları olacaksa da hiç problem değil. Biz takıma güveniyoruz, bir değişim gerekiyorsa yaparız. Yapmazsak da bu takımla beraber biz bu yarışı iyi yerde bitiririz. İsteyen veda, isteyen devam mesajı olarak alsın. Nasıl duymak istiyorsanız öyle alsın” şeklinde konuştu.

hocalar1.jpg

Erdinç Sözer: “Hücum ve savunmayı çok güzel yaptık”

Medipol Başakşehir’in Teknik Sorumlusu Erdinç Sözer, Çaykur Rizespor maçının ardından, “Hücum olsun, savunma olsun bunları çok güzel yaptık” dedi.
Sözer, “Her galibiyet güzel bir galibiyet, her maç zor. Genelde bu maçlar çok zor oluyor. Biz elimizden geleni yaptık takım olarak. Takımımı tebrik ediyorum. Zor maç oldu. İlk yarı güzel oynadık, top bizdeydi. Bizim oyunumuz güzeldi. Güzel pozisyonlar çıkardık. Çok güzel bir gol attık. Çalıştığımız bir gol. Takım her zaman hocanın dediğini yaptı. İkinci yarıya güzel başladık. Devamında ikinci golü atmak istedik. Kontratakla güzel bir gol attık. Yeni oyuncumuz Trezeguet 2 golle çok güzel bir katkı sağladı takıma. Ama genelde takım olarak komple tebrik ediyorum, biz her konuda beraber çalışıyoruz. Hücum olsun, savunma olsun bunları çok güzel yaptık” ifadelerini kullandı.

hamdusena2-001.jpg

rz8-008.jpg

rz7-011.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum