1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Rizespor evinde mağlup
Rizespor evinde mağlup

Rizespor evinde mağlup

Süper Lig'e Konya deplasmanında galibiyetle süper bir başlangıç yapan Rizespor, 2. hafta evinde karşılaştığı Samsunspor karşısında hiç de beklemediği bir mağlubiyet aldı

A+A-

Kubilay Ateş - Cengiz Yıldırım
RİZE (İHA) -
Süper Lig’in 2. haftasında Çaykur Rizespor, sahasında karşılaştığı Samsunspor’a, maçın her iki yarısında kalesinde gördüğü gollerle 2-0 mağlup oldu.

riz1-148.jpg

Maçtan dakikalar (İlk yarı)
8. dakikada sol kanatta topla buluşan Ahmed Kutucu'nun ceza yayına yakın bir noktadan vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Okan Kocuk’un kucağında kaldı.
20. dakikada sağ kanatan Laçi’nin kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde Mocsi’nin kafa vuruşunda top direkten döndü.
22. dakikada Laçi’nin çalımla rakibini geçtikten sonra ceza sahasına girer girmez yaptığı vuruşta kaleci Okan topu kornere çeldi.
34. dakikada Çaykur Rizespor ceza sahasında oluşan karambolde topu önünde bulan Mendes’in şutunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. 1-0

riz2-136.jpg

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)
63. dakikada sağ kanatta topla buluşan Fatih Kaya’nın ceza sahasının dışından vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. 2-0
77. dakikada Laçi’nin sağ kanattan kullandığı köşe atışında Sagnan’ın kafa vuruşunda kaleci Okan topu uzaklaştırdı.

rizespor2026-4.jpg

Hakemler: Ömer Faruk Turtay, Yusuf Susuz, Kerem İlitangil
Çaykur Rizespor: Fofana, Ariss (Tayyip Talha Sanuç dk. 81), Sagnan (Mame Mor Faye dk. 88), Mocsi, Mithat Pala, Taylan Antalyalı (Mustafa Tosun dk. 81), Laçi, Ahmed Kutucu, Olawoyin (Dal Vareanovic dk. 67), Mebude (Emrecan Bulut dk. 67), Sowe
Yedekler: Dal Vareanovic, Umut Erdem, Sekou Bakayoko, Zafer Görgen, Taha Şahin, Emirhan Yılmaz
Teknik Direktör: Recep Uçar
Samsunspor: Okan Kocuk, Mendes, Borevkovic, Diabate, Tomasson, Watt, Celil Yüksel, Yalçın Kayan (Samed Onur dk. 65), Jarju (Tahsin Bülbül dk. 85), Fatih Kaya (Albert Sekongo dk. 90+1), Emre Kılınç
Yedekler: Efe Yiğit Üstün, Eyüp Değirmenci, Enes Albak, Bilal Bayazıt, Gabriele Guarino, Mustafa Tan
Teknik Direktör: Thorsten Fink
Goller: Mendes (dk. 34), Fatih Kaya (dk. 63) (Samsunspor)
Sarı kartlar: Sagnan (Çaykur Rizespor), Tomasson (Samsunspor)

riz3-106.jpg

Recep Uçar: "8 isabetli şutumuz var ama maalesef bugün buradan mutsuz ayrılıyoruz"

Rizespor Teknik Direktörü Recep Uçar, Samsunspor maçının ardından, "Kazanabilmek için yeteri kadar pozisyon ürettik. 2 direkten dönen topumuz, 8 isabetli şutumuz var ama maalesef bugün buradan mutsuz ayrılıyoruz" dedi.
Rizespor Teknik Direktörü Recep Uçar, taraftarlarını mutlu edemedikleri için büyük üzüntü duyduklarını ifade etti. Haftaya moralli başladıklarını ve maça iyi hazırlandıklarını belirten Recep Uçar, "Sezonun ikinci maçında, Konya galibiyeti sonrası, seyircimizin önünde taraftarımızın güçlü desteğiyle, moraliyle başladığımız bir haftaydı. Genel olarak planlama ve çalışma anlamında iyi hazırlandığımız bir maçtı ama maalesef bugün itibarıyla buradan mutsuz ayrılıyoruz. Öncelikli olarak seyircimize teşekkür ediyorum; uzun bir aradan sonra çok güzel bir ambiyans oluşturdular. En büyük amacımız onları evlerine mutlu göndermekti ama maalesef gönderemedik, bunun üzüntüsünü yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

"Dominant oynadık ancak pozisyonları değerlendiremedik"
Müsabaka boyunca oyunu kontrol ettiklerini ve yeterli pozisyon bulduklarını vurgulayan Uçar, "Maçla alakalı konuşursak, aslında genel anlamda kötü oynamadığımız bir maçtı. Kazanabilmek için yeteri kadar pozisyon ürettik mi? Ürettik. Çok mu pozisyon verdik? Rakibin kaleyi bulan 3 topu var, ikisi gol oldu. Bizim ise 2 direkten dönen topumuz ve 8 isabetli şutumuz var. Oyun kurulum opsiyonlarımızın çalıştığı, rakip sahaya çok net indiğimiz ve dominant olduğumuz ciddi oyun kesitleri vardı. Neticesinde Samsunspor da iyi bir takım. Belirli oyuncularını kaybetse de genç ve dinamik oynayan bir ekip. İlk yarıda gole çok yaklaştığımız anlar vardı, belki ilk pozisyonda öne de geçebilirdik. Pozisyonlar bulduk ancak değerlendiremedik. Bugün itibarıyla maalesef çok üzgünüz" ifadelerini kullandı.

riz8-026.jpg

Thorsten Fink: "Amacımız 3 puandı, takım halinde çok iyi iş çıkardık"
Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink, Çaykur Rizespor maçının ardından, "Belki süper bir futbol oynamadık ama günün sonunda amacımız 3 puandı. Genç oyuncularımızla bu galibiyeti almış olmamız çok kıymetli" dedi.
Alınan 3 puanın önemine değinen Thorsten Fink, "Bugün almış olduğumuz galibiyet çok önemli ve çok kıymetli bir galibiyetti. Belki futbol anlamında kusursuz, süper bir futbol oynamadık ama günün sonunda zaten bugün amacımız 3 puanı kazanmaktı. Tabii beklediğimizden daha az topla oynadık, daha fazla topla oynamamız gerekiyordu. Ama takım halinde çok iyi bir iş çıkarttığımızı söyleyebiliriz. Zaten genç oyuncularımızla bu galibiyeti almış olmamız da çok ama çok kıymetli. Rize takımıyla ilgili araştırma yaptığımızda ne kadar genç bir takıma sahip olduğumuzu da görebilirsiniz" diye konuştu.

"Kazanmak için ne gerekiyorsa onu yaptık"
Savunma performansına ve oyun disiplinine dikkat çeken Fink, "Tabii gol yemeden bu karşılaşmayı tamamlamak da çok çok önemliydi. Defansif anlamda da takım halinde çok doğru işler yaptık. Rakibimiz yaklaşık yüzde 69'a 31 oranıyla topa sahip olsa da biz de bugün kazanmak için ne gerekiyorsa aslında onu yaptık. Elbette ki gelecekte çok daha iyi futbol oynamamız gerektiğini biliyoruz ama bugün de bizim için çok önemli, çok kıymetliydi" ifadelerini kullandı.

riz7-033.jpg

riz6-039.jpg

rizesportaraftar5.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum