1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. RİZESPOR FARKLI BAŞLADI
RİZESPOR FARKLI BAŞLADI

RİZESPOR FARKLI BAŞLADI

Milli maç arasının ardından İstanbul deplasmanında lige merhaba diyen Rizespor sahadan 4-0'lık galibiyetle ayrıldı

A+A-

Süper Lig’in 31. haftasında Çaykur Rizespor deplasmanda her iki yarıda bulduğu ikişer golle İstanbulspor'u 4-0 mağlup etti.

rzs5-001.jpg

Maçtan dakikalar (İlk yarı)
4. dakikada Zeqiri’nin pasında ceza yayı üzerinde topla buluşan Olawoyin, rakiplerini geçerek ceza sahasına girdi. Bu oyuncunun penaltı noktası gerisinden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak sol kale direğine çarpıp ağlarla buluştu. 0-1
29. dakikada Olawoyin’in pasında topla buluşan Varesanovic'in, penaltı noktası üzerinden vuruşunda savunma meşin yuvarlağı kornere çıkardı.
44. dakikada Zeqiri’nin savunmanın arkasına attığı pasta topla buluşan Minchev, kaleci Alp Arda’nın sağından meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 0-2

rzs6-001.jpg

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)
64. dakikada sağ kanatta topu kapan Gustavo, ceza yayı sağ tarafına kadar ilerleyip attığı pasta topla buluşan Minchev, yüzünü kaleye dönüp penaltı noktası gerisinde yaptığı vuruşta kaleci Alp Arda’nın solundan meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 0-3
79. dakikada ceza sahası içi sağ tarafında Duhaney’in içeri çevirdiği topa penaltı noktası gerisinde Vefa Temel’in yerden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci Gökhan Akkan’da kaldı.
84. dakikada Shelvey’in pasında topla buluşan Alikulov topla ilerleyip ceza yayı gerisinden yaptığı vuruşta savunmadan seken top Gustavo’nun önünde kaldı. Bu oyuncunun soluna çekip ceza sahası dışı sağ çaprazdan uzak köşeye yaptığı vuruşta kaleci Alp Arda’nın kurtarışı sonrası savunma meşin yuvarlağı kornere gönderdi.
90. dakikada ceza yayı sol tarafında Gaich ve Gustavo'nun verkaçı sonra ceza sahasına giren Gaich sol çaprazdan yaptığı vuruşta kaleci Alp Arda'nın müdahalesi sonrası Akintola, boşta kalan topu filelere gönderdi. 0-4

Hakemler: Alper Akarsu, Mustafa Sönmez, Samet Çavuş
İstanbulspor: Alp Arda, Sambissa (Traore dk. 74), Coly, Mehmet Yeşil, Deli, Duhaney, Özcan Şahan (Vefa Temel dk. 46), Loshaj, Jackson (Eren Arda Şan dk. 88), Mamadou (Tunahan Şamdanlı dk. 62), Emir Kaan Gültekin (Emir Vuruşaner dk. 88)
Yedekler: Murat Eser, Mücahit Serbest, Baran Vardar
Teknik Direktör: Osman Zeki Korkmaz
Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Taha Şahin, Alikulov, Emirhan Topçu (Anıl Yaşar dk. 67), Halil İbrahim Pehlivan, Shelvey, Varesanovic (Muammer Sarıkaya dk. 67), Zeqiri (Gustavo dk. 59), Olawoyin (Mocsi dk. 81), Akintola, Minchev (Gaich dk. 68)
Yedekler: Tarık Çetin, Canberk Yurdakul, Diouf, Eray Korkmaz, Güvenç Usta
Teknik Direktör: İlhan Palut
Goller: Olawoyin (dk. 4), Minchev (dk. 44 ve 64), Akintola (dk. 90) (Çaykur Rizespor)
Sarı kartlar: Coly, Deli, Özcan Şahan, Loshaj (İstanbulspor), Emirhan Topçu, Alikulov (Çaykur Rizespor)

MAÇIN ARDINDAN

palut-007.jpg

- İlhan Palut: “Çok değerli bir galibiyet aldık”
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, İstanbulspor maçının ardından yaptığı açıklamada, puan tablosunda alt sıralardan kurtulmak ve üst sıralara yönelmek için önemli bir maç olduğunu söyleyerek, “Çok değerli bir galibiyet aldık” dedi.

rz3-129.jpg

Keyifli bir maç olduğunu söyleyen Palut, “İyi bir performans sergiledik. Birçok pozisyona girdik ve goller bulduk. Çok değerli bir galibiyet aldık. Takımımı kutluyorum. Hem süregelen son derece kötü bir deplasman grafiğini terse çevirmek için bir şanstı. Hem de aşağıyla aramızdaki bağı kurtarmak ve yüzümüzü yukarıya döndürmek adına önemli bir 3 puandı" diye konuştu.

trftr-001.jpg

Avrupa kupalarına katılma durumuyla ilgili düşüncelerini aktaran İlhan Palut, "Avrupa hedefimizi ligin hiç istemediğimiz yerinde dillendirdik. Maalesef kötü bir periyot yaşadık. Artık ligin bitmesine çok az bir süre kaldı. Her maçımıza puanlar kazanmak için çıkacağız. Alacağımız en yüksek puan ve olabileceğimiz en iyi pozisyon. Bu haftalık da böyle geçelim. En iyisi için çalışacağız" şeklinde konuştu.

Osman Zeki Korkmaz: “Pilot kameradan net görülen penaltı verilmedi ve devamında gol yedik”

İstanbulspor Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz, Çaykur Rizespor maçının ardından yaptığı açıklamada, kendileri adına mücadelenin 44. dakikada bittiğini söyleyerek, “Pilot kameradan net görülen penaltı verilmedi ve devamında gol yedik” dedi.
Kendileri adına mücadelenin 44. dakikada bittiğini söyleyen Korkmaz, “Bu maç bizim için 44. dakikada mantıksal olarak bitti. Pilot kameradan net görülen penaltı verilmedi ve devamında gol yedik. Sonrasında kuralları yerine getirmek için sahada bulunduk. Üçüncü golden önce Alikulov'un ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyundan atılması gerekiyordu. Bu pozisyonda Alikulov rakibine arkadan dengesiz müdahale yaptı. Sarı karttan başka izahı yok" ifadelerini kullandı.

rzs4-007.jpg

“Bu pozisyon başlarına bela olacağı için VAR'a dahi gitmediler”
Futbol kamuoyunu maçın 44. dakikasındaki olayı yorumlamaya davet eden Osman Zeki Kormaz, “Bu karar, 'Nasıl olsa bir takım düştü, diğer takımın önüne geçmeyelim' kararıydı. Belki de başkanımıza karşı bir tavır var. Bu tavırlarını gözden geçirmeliler. Biz ne kadar takip altındaysak insanları takip ediyoruz. Türk futbolunu geliştirmek adına reaksiyonlarımız olacak. 44. dakikadaki olayda hakem VAR'a niye gitmedi? Bir Süper Lig hakemiyle aramızda diyalog geçti. VAR'a gidecekleri pozisyonları seçiyorlar diyor bir Süper Lig hakemi. Samimi bir toplantı yapacaklarsa o hakemin ismini söylerim. Bunu kasıtlı yapıyorlar. Bu pozisyon başlarına bela olacağı için VAR'a dahi gitmediler. Akintola çok net bir şekilde Özcan'a çenesinden itibaren giriyor. Net müdahale var. Tartışması yok. Türk futbol tarihi bu pozisyona İstanbulspor üzerinden penaltı verilmediğini gördü" diye konuştu.

“Türk futbolunu geliştirmek için önümüzde duran bu mankurtları da aramızdan temizleyeceğiz”
VAR kayıtlarının açıklanmasını talep ettiklerini söyleyen Korkmaz, “Bu pozisyonda ne oldu? Halil Umut Meler, Türkiye'nin en rahat penaltı veren hakemi. Bu pozisyonda maçı yönetseydi penaltıyı verirdi. 44. dakikada Türk futbolu duvara çarptı. Bu maçın 44. dakikası, hakemi ve VAR hakemi irdelenmeli. Son haftalarda sahada sadece 4 pembe formalı insan var maçı yönetecek diye gönderilen. Sanki verilen bir görevi yapar gibi. Cengiz Aytmatov'un bir romanında geçen mankurt hikayesi anlatılır. Orta Asya'da işkence gördükten sonra çukurdan çıkan insan artık mankurtlaşır. Bir hikayede mankurt annesini öldürüyor. Verilen görevi yapıyor. Biz mankurtlar değiliz, düşünen insanlarız. Türk futbolunu geliştirmek için önümüzde duran bu mankurtları da aramızdan temizleyeceğiz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız