1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Rizespor farklı kaybetti
Rizespor farklı kaybetti

Rizespor farklı kaybetti

Süper Lig’de 2021-2022 sezonunun açılış maçında Beşiktaş, sahasında Ç.Rizespor’u 3-0 mağlup etti.

A+A-

Süper Lig 2021-2022 sezonunun açılış maçında Çaykur Rizespor’u konuk eden son şampiyon Beşiktaş, sahadan 3-0’lık galibiyetle ayrılarak lige 3 puanla başladı.

rz4-032.jpg

Süper Lig’de 2021-2022 sezonunun açılış maçında son şampiyon Beşiktaş sahne aldı. 526 gün sonra taraftarıyla buluşan siyah-beyazlılar, Çaykur Rizespor karşısında Kevin N’Koudou, Atiba Hutchinson ve Cyle Larin’in golleriyle 3-0 galip gelirken, sezona da bıraktığı yerden başladı. Maç boyunca rakibine karşı üstün bir oyun ortaya koyan ve pozisyon vermeyen siyah-beyazlılar, 8. dakikada öne geçti. Yeni transfer Kenan Karaman’ın sağdan yaptığı ortada ceza sahası içinde topla buluşan Kevin N’Koudou, Selim Ay’dan sıyrılarak sert bir vuruşla fileleri havalandırdı. 2021-2022 sezonunun ilk golü N’Koudou’dan gelirken, ilk asisti yapan isim de Kenan Karaman oldu.

rz3-040.jpg

Rosier asistle başladı
Beşiktaş’ta geçtiğimiz sezon kiralık olarak forma giyen ve gösterdiği performansla siyah-beyazlı taraftarların sevgilisi olan Rosier de sezona asistle başladı. Maç boyunca çok koşan ve kritik müdahalelerde bulunan Fransız yıldız, 52. dakikada zor pozisyonda meşin yuvarlağı ceza sahası içinde kontrol ederek Atiba Hutchinson’a güzel bir pas çıkardı. Kanadalı yıldızın düzeltip yaptığı vuruşta top ağlara giderken, Beşiktaş da farkı 2’ye yükseltti. Karşılaşmada son sözü ise Beşiktaş’ın geçtiğimiz sezon en çok golüne imza atan ismi olan Larin söyledi. 90+3. dakikada Gökhan Töre’nin sert şutunda kaleci Gökhan’dan dönen topa düzgün bir vuruş yapan Kanadalı golcü, sezonu golle açarken, maçın da skorunu ilan etti: 3-0. Sezona 3 puanla başlayan son şampiyon Beşiktaş, önümüzdeki hafta Gaziantep FK deplasmanında boy gösterecek.

rz1-048.jpg

Stat: Vodafone Park
Hakemler: Zorbay Küçük xx, Kemal Yılmaz xx, Hakan Yemişken xx
Beşiktaş: Ersin xx, Rosier xx, Welinton xx, Vida xx, Nsakala xx, Josef xx, Ghezzal xx (Gökhan dk. 78 x), Atiba xxx (Necip dk. 88 ?), Salih xx (Oğuzhan dk. 70 x), Nkoudu xx (Larin dk. 69 xx), Kenan xx (Güven dk. 79 x)
Yedekler: Utku, Rıdvan, Serdar, Mehmet, Ljajic
Teknik Direktör: Sergen Yalçın
Çaykur Rizespor: Gökhan x, Baiano x (Eren dk. 88 ?), Selim x, Holmen xx, Cemali xx (Alberk dk. 82 ?), Dokovic xx, Dabo x (Yasin dk. 67 x), Sabo xx, Mendes xx (Mahsun dk. 82 ?), Alper xx, Remy x (Emir dk. 67 x)
Yedekler: Tarık, Emir Han, Aziz
Teknik Direktör: Bülent Uygun
Goller: Nkoudou (dk. 9), Atiba (dk. 52), Larin (dk. 90+3) (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Sabo (Çaykur Rizespor), Welinton, Güven (Beşiktaş)

Maçtan dakikalar (İlk yarı)
9. dakikada sağ kanatta topa buluşan Kenan Karaman, son çizgiye inmeden pasını ceza sahası içerisindeki Nkoudou’ya aktardı. Nkoudou’nun Selim Ay’dan sıyrılıp sağ çaprazdan yaptığı vuruş ağlarla buluştu. 1-0
24. dakikada Salih Uçan’ın rakip orta sahadan verdiği pasta sağ kanatta topla birlikte hareketlenen Rosier, ceza sahasına girmeden meşin yuvarlağı içeriye çevirdi. Penaltı noktası yakınlarında topu alan Atiba’nın bekletmeden pasında Ghezzal’ın sağ çaprazdan sert şutu savunmaya çarpıp kornere gitti.
41. dakikada sol kanatta Sabo’nun topuk pasında meşin yuvarlakla buluşan Alper Potuk’un ceza sahasına girip son çizgiye inerek ortaya çevirdiği top kaleci Ersin’de kaldı.

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)
52. dakikada ceza sahası sol çaprazında Nkoudou, pasını sağ taraftan ceza alanına hareketlenen Rosier’e çıkardı. Meşin yuvarlağı güçlükle kontrol eden Rosier’in son çizgiden içeriye çevirdiği topta Atiba, kale önünde müsait pozisyonda ağları havalandırdı. 2-0
90+3. dakikada Josef orta sahada Eren’e yaptığı baskı sonucu kazandığı topu sağ taraftaki Gökhan’a aktardı. Gökhan’ın ceza sahasına girerek çektiği sert şut kaleci Gökhan’dan döndü. Dönen topu penaltı noktası yakınlarında önünde bulan Larin’in vuruşu filelere gitti. 3-0

bulentuygun3.jpg

- Bülent Uygun: “Sonuçta son şampiyonla oynadık”
Süper Lig’in açılış maçında Beşiktaş’a deplasmanda 3-0 mağlup olan Çaykur Rizespor’da Teknik Direktör Bülent Uygun maçın ardından siyah-beyazlı ekibi tebrik ederek, “18 oyuncumuz ayrıldı ve yeni transferler yaptık. Henüz tam olarak kadromuz hazır değil. Sonuçta son şampiyonla oynadık” ifadelerini kullandı.
Süper Lig’in ilk haftasında Beşiktaş deplasmanından 3-0’lık mağlubiyetle ayrılan Çaykur Rizespor’da Teknik Direktör Bülent Uygun, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Beşiktaş’ı tebrik ederek sözlerine başlayan Bülent Uygun, “Son şampiyonla oynadık. Takım ve kadro yapısı itibariyle en iyi adamlarını takımda tutarak, iyi de transferler yaparak gücüne güç kattı Beşiktaş. Yeni transferlerimiz 1 haftalık, 10 günlük antrenmanla maça çıktı. 18 oyuncumuz takımdan ayrıldı. Bugün bireysel hatalar dışında iyi bir performans oldu. Sakatlıklar dışında santrfor mevkisinde değişik bir taktiğe geçmek zorunda kaldık. Takımımın verdiği mücadeleden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah yeni transferlerle daha iyi bir Rizespor izlettireceğiz. Mevki olarak bazı eksiklerimiz var. Yönetimimiz transfer çalışmalarını sürdürüyor ve görüşmelerimiz sürüyor. 4 transfer daha yapacağız. Kadro yapısını tamamlamamız gerekiyor. Lig hem uzun bir maraton hem de alternatifli bir kadro kurmak adına gecesini gündüzüne katarak gerekeni yapıyoruz. Sağ açık, sol açık ve forvet transferi konusunda girişimlerimiz sürüyor”
ifadelerini kullandı.

“Caner Erkin’i takımımızda görmek isteriz”
Rizespor’un gündeminde olan Caner Erkin’le ilgili olarak “Caner Erken yıllarca milli takımda oynamış birisi. Biz takımımızda görmek isteriz. Yurt dışında teklifler var, onlarla da görüşüyoruz. Bizim yönetimimiz ve sportif direktörümüz bu konuyla ilgileniyor. Caner bildiğim kadarıyla görüşmelere başladı diye biliyorum” diyen Uygun, takımda yaşanan değişikliklerle ilgili olarak da “Malum 18 tane futbolcu giderse ve gidenlerin yerine 1,5 ayda takım kurma konusunda bazı yapılanmalar sağlamaya çalışıyoruz. Takım kurgusunu yapmak ve sistemi oturtmak çok zor böyle durumlarda. Zamana ihtiyaç var. Beşiktaş geçen sene gerek içeride, gerek dışarıda çok iyi oynuyordu ve şu anda gelen oyunculara bakarsak, çok iyi durumda diyebiliriz. Zaman zaman, bölüm bölüm oynadığımız oyun tarzıyla memnun olduğum bir Rizespor var. Ben de her şey elimde olsun, bütün transferler tamamlanmış olsun istiyorum. Ama bu kadar kısa sürede bu kadar takımsal forma dönmek zordur ama bunu başardık. Bugün yenildik ama yenildiğimiz takım da Beşiktaş” açıklamasını yaptı.

“Sistem suçlu ama sistemi değiştiremiyoruz”
Rizespor’un tarihin en zor sezonunu yaşadığını da söyleyen Bülent Uygun, “Ben de 18 topçunun gitmesini istemem. Rizespor tarihinin en zor sezonunu yaşıyoruz. Federasyon nasıl bir yapı yapacağını bilmiyor. Matematik problemi gibi problemler çözmeye çalıştık. Tahir başkan göreve lig bittikten 1 ay sonra geldi, pandemi var, menajer olayları var, aynı futbolcuyu 25 tane menajer pazarlıyor. Futbolcuyla anlaşıyoruz, menajerler futbolcunun diğer takımını arıyor ‘Ben size bonservis kazandıracaktım’ diyor. Oyuncuyu arıyor ‘Bu paraya niye gidiyorsun’ diyor. Yeni bir kadro kuracağız. Scout ekipleri yok, Türk futbolunun altyapısı yok. Böyle olunca 5. haftada, 8. haftada suçlu hoca oluyor. Sistem suçlu ama maalesef sistemi değiştiremiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

sergenyalcin.jpg

- Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın: - “1 ay sonra istediğimiz seviyede oluruz”

Süper Lig’e 3-0’lık Çaykur Rizespor galibiyetiyle başlayan Beşiktaş’ta Teknik Direktör Sergen Yalçın, maçın ardından yıldız forvet Batshuayi’nin haftaya geleceğini söyledi. Tecrübeli teknik adam takımın ise 1 ay sonra istediği seviyeye çıkacağını ifade etti.

Süper Lig’in açılış maçında Çaykur Rizespor’u sahasında 3-0 mağlup ederek sezona 3 puanla başlayan Beşiktaş’ta Teknik Direktör Sergen Yalçın, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. 3 puanın önemine dikkat çekerek sözlerine başlayan Sergen Yalçın, “Bugün kazanmak çok önemliydi. Oyundan ziyade skor daha önemliydi. Çünkü henüz hazırlık aşamasındayız. İlk 3 hafta ve milli maç arasını hazırlık dönemi gibi görüyoruz. Sonradan katılan, geç katılan oyuncular var. Hazırlanıyoruz. Takıma katılacak oyuncular var. Onların da geliş ve hazırlık süreci olacak. Doğal olarak karmaşık bir ortam var. Bir süre sonra bunu toparlayacağız diye düşünüyorum. Oyundan ve skordan memnunum. Sezonun ilk maçıydı ve zordu. Taraftarla buluşmak çok güzeldi. Uzun zamandır taraftarımızı göremiyorduk. İyi bir sezon başlangıcı, inşallah devamı iyi olur. Kaldığımız yerden devam etmeye çalışıyoruz. Bir oyun anlayışımız var, onu oturtmaya çalışıyoruz. Oyuncular değişse de oyunu değiştirmek istemiyoruz. Fizik olarak çok hazır durumda değiliz ama 1 aylık süreçte hazır olacağımızı düşünüyorum. Geçen seneki kadroya baktığınızda Kenan ve Salih farklı isimlerdi bugün. Onlar takımlarında önemli isimlerdi. Alternatifli ve geniş bir kadro olması bizim için daha iyi. Geçen sezon sonunda yaşanan sıkıntıları herkes biliyor. İnşallah bu sene Şampiyonlar Ligi ve Türkiye Ligi’nde 50’nin üzerinde bir maç oynayacağız” ifadelerini kullandı.

“Batshuayi haftaya gelecek”
Yapılan transferlerde kulübün ekonomik durumuna dikkate almaya çalıştıklarını söyleyen Sergen Yalçın, “Elimizden geldiğince kulübümüzü ekonomik olarak sıkıntıya sokmadan, doğru transferleri yapmaya çalışıyoruz. Bu süreç bu nedenle uzuyor. Geç kaldık ama bu bizim isteğimizle ilgili değil. Avrupa’dan oyuncu almak, doğru oyuncu almak çok zor. 3-4 alternatifimiz vardı ama sıkıntılar yaşadık. Batshuayi bir aksilik olmazsa önümüzdeki hafta burada olacaktır. İstediğimiz oyuncular var, iyi de ücretler veriyoruz ve Şampiyonlar Ligi’nde de oynayacağız. Bu durum da elimizi güçlendiriyor” dedi. Alex Teixeira’nın oyun sisteminde nerede olacağıyla ilgili de konuşan Yalçın, “Kendi oyun sistemimizi kullanıyoruz oyunculara göre sistem kurmuyoruz. İç saha oyunumuz çok net. Alex çok yetenekli bir oyuncu ve her oyun sistemine ayak uyduracak durumda. Fizik olarak da iyi durumda. Önümüzdeki hafta kadroya alacağımızı tahmin ediyorum. Fiziksel durumuna göre hareket edeceğiz. Onu da herhangi bir sıkıntı yaşamadan takıma monte etmek istiyoruz. Sonuçta 6-7 ay maç oynamadı” diye konuştu.

“Mert Günok çok önemli bir kaleci”
Oyun anlamında çok fazla konuşmak istemediğini çünkü takımın henüz hazır olmadığını sözlerine ekleyen Sergen Yalçın, “Oyunsal anlamda çok konuşmak istemiyorum. 3 hazırlık maçı oynadık, bugün de sezonun ilk maçını oynadık. Biraz daha fizik olarak yukarı çıkarsak, tempo yükselince oyun da daha yukarıya çıkacak. Genelde arka bekleri fazla öne çıkarıyoruz. Öndeki oyuncularımız da çok etkili. N’Koudou, Larin, Ghezzal, Gökhan Töre çok hızlı oyuncular. Biraz daha zamana ihtiyacımız var açıkçası. Bu zaman sonunda çok daha iyi duruma geleceğimizi düşünüyorum. Belki milli maç arasında bir hazırlık maçı düşünüyoruz” dedi. Yönetimin anlaşmaya vardığı ve önümüzdeki günlerde açıklanması beklenen Mert Günok konusunda da konuşan Yalçın, “Mert çok önemli bir kaleci. Geçen sezon Şampiyonlar Ligi de oynadı. Bizim de beğendiğimiz bir oyuncu. Türk olması çok önemli, yabancı olsa almazdık. Kimin oynayacağına gelince, biz herkesle oynarız. Bizde herkes oynayabilir. Kim formdaysa, kim istediğimiz oyuna ayak uyduruyorsa, o oynar. Benim için önemli olan kimin oynadığı değil, oynayan oyuncunun sahada ne yaptığı. Hepsi istediklerimizi çok net şekilde biliyorlar. Zaman zaman kaybedebiliriz, bunlar futbolun doğasında olan şeyler. Geçen sezon şampiyon olduk ama 8 maç kaybettik” açıklamasını yaptı.

“Taraftar ne zaman çağırırsa çıkarız”
Yeni transferlerden Salih Uçan’dan beklentisinin yüksek olduğunu söyleyen Yalçın, “Bizde biraz daha farklı bir oyun anlayışı var. Salih’in buna alışması biraz zaman alabilir. Ondan istediğimiz şeyler farklı. Atiba gibi öne gitmesini, gol atmasını, fizik gücüne dayalı tempolu oynamasını istiyoruz. Sezon başından beri iyi antrenmanlar yaptı. Zamanla alışacak. Oyunculara biraz zaman vermek lazım. Artık bu oyun çok zor bir oyun oldu. Oyuncuların 11, 12 km’ye yaklaşan koşu mesafeleri var. O bölgede oynayacak çok oyuncumuz var. Sakatlık oluyor, cezalı oluyor, hazır olanları oynatacağız” ifadelerini kullanırken, taraftarla ilgili olarak da “Taraftarımız beni içeriden çağırdı ve çıktım. Taraftarımız ne zaman çağırırsa çıkarız. Onlarla diyaloğumuz çok farklı. Buraya gelmemde çok büyük rol oynadılar, her zaman baş tacımız” diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum