1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Rizespor farklı kaybetti
Rizespor farklı kaybetti

Rizespor farklı kaybetti

Galatasaray İstanbul'da Rizespor'u ağırladı

A+A-

Yunus Kılıç - Samet Yalçın
İSTANBUL (İHA) - 
Süper Lig’in 29. haftasında Galatasaray, sahasında karşılaştığı Çaykur Rizespor’u 6-2 mağlup etti.

rz2-134.jpg

Maçtan dakikalar (İlk yarı)
8. dakikada ceza sahasında Mertens’in vuruşunda savunmadan seken topla buluşan Barış’ın gelişine şutunda kaleci Gökhan meşin yuvarlağı kornere çeldi.
9. dakikada Mertens’in sağ taraftan kullandığı köşe atışında savunmanın uzaklaştırmaya çalıştığı topa ceza yayı içinden Köhn'ün yerden vuruşunda meşin yuvarlak köşeden ağlarla buluştu. 1-0
31. dakikada Icardi’nin pasında ceza sahası sol çaprazdan Zaha’nın yerden sert vuruşunda kaleci Gökhan’ın çeldiği topla buluşan Torreira meşin yuvarlağı filelere gönderdi. 2-0
33. dakikada Köhn’ün ceza sahası içi sol çaprazdan sert vuruşunda kaleci Gökhan gole izin vermedi.
38. dakikada Shelvey’in kısa kullandığı serbest vuruşta Hojer’in ceza yayının gerisinden sol ayağıyla yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak sağ kale direğinin dibinden ağlara gitti. 2-1
40. dakikada Mertens’in pasında Kerem Demirbay’ın ceza yayının gerisinden gelişine sert vuruşunda top filelerle buluştu. 3-1
45. dakikada ceza sahası çizgisinin hemen gerisinden sağ çaprazdan Kerem Demirbay yerden sert bir vuruşla topu ağlara yolladı. 4-1

rz5-055.jpg

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)
61. dakikada Hojer’in kullandığı serbest vuruşta barajdaki Mertens’ten seken top Olawoyin’e çarparak ağlara gitti. 4-2
62. dakikada Zaha'nın pasında ceza sahası içinde topla buluşan Mertens, Hojer’in müdahalesinde yerde kalınca hakem Bahattin Şimşek penaltı noktasını gösterdi.
64. dakikada penaltıyı kullanmak üzere topun başına geçen Kerem Demirbay’ın vuruşunda top sağ köşeden ağlarla buluştu. 5-2
85. dakikada Ziyech’in pasında ceza sahası içinde topla buluşan Tete bekletmeden pasını Icardi’ye verdi. Bu oyuncu altı pas çizgisi üzerinden topu filelere gönderdi. 6-2

rz3-127.jpg

Hakemler: Bahattin Şimşek, Serkan Olguncan, Osman Gökhan Bilir
Galatasaray: Muslera, Kaan Ayhan (Zaha dk. 23), Nelsson, Berkan Kutlu, Köhn, Torreira (Ndombele dk. 78), Kerem Demirbay, Barış Alper Yılmaz, Mertens (Ziyech, dk. 78) Kerem Aktürkoğlu (Tete dk. 78), Icardi (Vinicius dk. 86)
Yedekler: Günay Güvenç, Eyüp Aydın, Gökdeniz Gürpüz, Ali Yeşilyurt, Efe Akman
Teknik Direktör: Okan Buruk
Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Taha Şahin, Alikulov, Emirhan Topçu, Hojer, Muammer Sarıkaya (Mithat Pala dk. 60 (Faye dk. 78)), Shelvey, Akintola (Gustavo dk. 60), Varesanovic (Zeqiri dk. 46), Olawoyin, Minchev (Gaich dk. 60)
Yedekler: Tarık Çetin, Halil Pehlivan, Mocsi, Anıl Yaşar, Eray Korkmaz
Teknik Direktör: İlhan Palut
Goller: Derrick Köhn (dk. 9), Lucas Torreira (dk. 31), Kerem Demirbay (dk. 40, 45 ve 64 pen.), Mauro Icardi (dk. 85) (Galatasaray), Casper Hojer (dk. 38), İbrahim Olawoyin (dk. 61) (Çaykur Rizespor)
Sarı kartlar: Mauro Icardi (Galatasaray), Emirhan Topçu (Çaykur Rizespor)

rz4-095.jpg

 Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut: - "6 tane gol yiyince açıkçası hakemi konuşmaya yüzünüz olmuyor"

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, Galatasaray mağlubiyetin ardından yaptığı açıklamada, "Çok kötü defans yaptık. Böyle bir deplasmanda bu kadar kötü defans yaptığınız zaman yenilgi kaçınılmaz olur" dedi.
Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, "İlk önce Mithat bileğinde kırık şüphesiyle hastanede. Tetkikleri yapılıyor. İnşallah minimum derecede kötü bir sonuç gelir en azından, umudumuz o. İlk tetkikler çok da iç açıcı değil. Yediğimiz gole kadar dengeli bir maçtı. Galatasaray kornerde dönen topta gol attı, 1-0. Daha sonra bir gol daha yedik. Oyuna tutunmaya çalıştığımız anlarda golü bulduk. Maça girebilir miyiz dediğimiz anlarda gol yemeye devam ettik. Hem 2-1’den hem de 4-2’den sonra bize umutlanma şansı bile vermedi rakip. Savunma anlamında ikiye ayırabiliriz. Top bizdeyken bir şekilde üretmeye çalıştık, pozisyonlara girdik. Çok kötü defans yaptık. Böyle bir deplasmanda bu kadar kötü defans yaptığınız zaman yenilgi kaçınılmaz olur. Bunu üzerine de kalemize gelen topların büyük bir yüzdesi gol olunca bu mağlubiyet ağır bir skor halini alır. Camiamızdan özür diliyoruz. Kötü bir performans sergiledik. Galatasaray’ı tebrik ediyorum"
diye konuştu.

"6 tane gol yiyince açıkçası hakemi konuşmaya yüzünüz olmuyor"
Maçın hakemi Bahattin Şimşek ile ilgili de konuşan İlhan Palut, "6 tane gol yiyince açıkçası hakemi konuşmaya yüzünüz olmuyor. Penaltının üzerine çok gidilecek bir pozisyon olmadığını düşünüyorum. İkinci gol öncesinde bence de bir faul verilebilirdi. Taha’nın ayağına net bir müdahale var. Öyle bir skor ortaya çıktı ki, bir teknik direktör olarak faul verse işler değişebilir mi noktasında da emin değilim, takımımın 100 dakikalık performansını gördüğüm zaman buradan başka bir skorla evimize dönerdik maalesef diyemiyorum" şeklinde konuştu.

rz1-148.jpg

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ise Çaykur Rizespor galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada, "İlk yarıda skor olarak maçın bittiğini söyleyebiliriz. Çok önemli bir skorla girdik soyunma odasına. İkinci yarıda da aynı isteğimizi devam ettirdik" dedi.

Okan Buruk, "Bugün çok önemli ve değerli bir gün. Dünya emekçi kadınlar günü. Bunu kutlayarak başlayacağım. Maç iyi başladık, golle başladık. Daha sonra ikinci gol oldu. Rakibimizin 2-1'i bulmasına çabuk cevap verdik, 3-1, 4-1. İlk yarıda skor olarak maçın bittiğini söyleyebiliriz. Çok önemli bir skorla girdik. İkinci yarıda da aynı isteğimizi devam ettirdik. Rakibimiz maçın içinde kalmaya çalıştı. Rizespor, ligin iyi ve önemli takımlarından biri. Maçın sonunu önemli skorla bitirdik. Bizim için en değerlisi 3 puanla ayrılmaktı. Oyuncularımın iyi niyeti, oyuna katkı vermeleri değerliydi. Savunmada eksikliğimiz vardı. Berkan ile stoperde başladık, stoperdeki eksiklerimizden dolayı. Kaan'ı sağ bekte devam ettirdik. Kaan'ın sağ bekteki performansından memnunduk. Nelsson ve Berkan merkeziyle başladım. Berkan da çok önemli bir katkı verdi. Oyun kurmada da bizi çok rahatlattı. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Hedefimiz bu galibiyetleri devam ettirmek. Bu 9 maçı da iyi güçlü bir şekilde oynayıp, ligde şampiyon olmak istiyoruz" diye konuştu.

"Ümidimiz çok önemli bir şeyin olmaması"
Maçta sakatlık çıkan Kaan Ayhan'ın durumu hakkında bilgi veren Buruk, "Şu an hastaneye gitti. Hastanede kontrolleri devam ediyor. Maçı devam edemeyecek şekilde bıraktı. O yüzden ümidimiz çok önemli bir şeyin olmaması" dedi.
Bu sezon ceza sahasından attıkları gollerin hatırlatılması üzerine sarı-kırmızılıların teknik direktörü, "Kerem Demirbay'ın ceza sahası dışından, mesafe tanımadan vuruşları var. Bu onun özelliği. Bugün oralarda daha çok girdi. Köhn'ü dönen toplar için ceza sahası üstüne koyduk, şutu olan bir oyuncu. Genel olarak daha zor olanları yaptık, daha kolayları yapamadık. Çok rahat pozisyonları daha fazla üretemedik. Son pasları vermedik" şeklinde konuştu.

"Önemli bir gol attı"
Galatasaray'daki ilk golünü atan Uruguaylı futbolcu Lucas Torreira'nın önemli bir karakter olduğunu ifade eden Okan Buruk, "Herkes tarafından sevilen, oyunculuğu kaliteli ve çok eğlenceli bir kişilik. Zaman zaman kendisiyle de dalga geçiyordu. Takım arkadaşları da bu anlamda onla dalga geçiyordu. Bugün ilk golünü attı. Önemli bir gol attı, ikinci gol maçın kırılma anlarından biriydi. Onun hücuma destek vermesini istiyoruz" açıklamasında bulundu.

"Dünya Kadınlar Günü'ne özel saç rengi"
Arjantinli futbolcu Mauro Icardi'nin yeni saç stilinin sorulması üzerine Buruk, "Ben de sabaha antrenmanda gördüm. Dünya Kadınlar Günü'ne özel saç rengi. Önemli bir mesajdı. Bundan sonra devam eder mi bilmiyorum. O da önemli bir gol attı. Kerem Demirbay'a penaltıyı bıraktı, 3. golünü atsın diye. Önemli bir jestti aslında. Orada takım arkadaşını düşünmesi de günün değerli anlarından biri” diye cevap verdi.
Berkan Kutlu'ya güvendiği için stoperde görev verdiğini söyleyen Okan Buruk, "O yüzden oynattım. Oyuncularımızın da istekli olması önemli. Takıma katkı sağlamak için neresi olursa olsun oynamaları çok değerli bir şey. Kerem Demirbay da Pendik maçında stoper oynadı. Oyuncularımızı farklı bölgelerde kullanabilmemiz benim için avantaj. Onların da bunu kabul etmeleri, takıma katkı vermeleri de profesyonelliklerini gösteriyor" şeklinde konuştu.

"Federasyon ne karar verirse onu yapacağız"
Fenerbahçe ile oynayacakları TFF Süper Kupa maçının tarihinin değişeceğine yönelik çıkan haberler için ise sarı-kırmızılıların teknik direktörü, "Federasyon ne karar verirse onu yapacağız. Haftalık tek maçlara düştük. Onun dışında yorumumuz yok" dedi.

"İlk hedefimiz 24. şampiyonluğa ulaşmak"
Galatasaray'ın hedefinin her sene şampiyon olmak olduğunu vurgulayan Okan Buruk, "Önemli bir yarışın içerisindeyiz. Hedef 24 diye söylüyoruz. Türkiye'de en çok şampiyon olan, en çok yıldızı olan, en çok kupa kazanan, Avrupa'da kupa kazanan takımız. Birçok şeyin ilki Galatasaray'da. Hedefimiz tekrar şampiyon olabilmek. İlk hedefimiz 24. şampiyonluğa ulaşmak. Daha sonra 5. yıldızı olacak. Önemli olan 9 maçı çok iyi geçip, 24. şampiyonluğa ulaşmak" değerlendirmesinde bulundu.

"Derrick Köhn savunma olarak da iyi işler yaptı"
Sacha Boey ile Derrick Köhn'ün farklı oyuncular olduğunu aktaran Buruk, "Derrick hücumda bindirmeleri, ortaları, şutları bu anlamda Sacha Boey'un çok önünde olduğunu söyleyebiliriz. Boey'un hücuma etkili giden ama son paslarda aynı başarıyı gösteremeyen oyuncu olarak görüyorduk. Boey'un rakiplerine karşı fiziksel üstünlüğümüzü kurmada önemli rolü oluyordu. Sacha Boey hücum yönünü geliştirmeye çalışıyorduk. Derrick yapısında hücum beki. Daha çok rakip kaleye şut atan, orta yapan ve hücuma etkili bir şekilde katılan bir oyuncu. Almadan önce hücum performansı çok öndeydi ama savunma performansı olarak da iyi işler yaptığını söyleyebilirim" diye konuştu.

"Oyuncular bazen hata yapacaklar, burada desteklemek gerekiyor"
Taraftarların takımı muhteşem desteklediğini vurgulayan sarı-kırmızılıların teknik direktörü, "Kalan bütün maçlarımızda bunu yapmamız gerekiyor. Oyuncular bazen hata yapacaklar. Burada oyuncuları desteklemek gerekiyor. Takımı muhteşem bir şekilde destekliyorlar. Zaha da Tete de oyuna girince etkili bir şekilde takıma yardımcı oldular. Bundan sonraki haftalar da daha da çok öz güvenleri aratacak. Hakim Ziyechi'n dönmesi de bizim için değerli. Bundan sonraki maçlarda oyuncuların performansı daha da artacak. Oyuncuların da performansı arttıkça çatlak seslerin biteceğini düşünüyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum