1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Rizespor galibiyet hasretine son verdi
Rizespor galibiyet hasretine son verdi

Rizespor galibiyet hasretine son verdi

Süper Lig'in 28. hafta maçında Çaykur Rizespor, Kayserispor’u farklı yendi, galibiyet hasretini bitirdi.

A+A-

Süper Lig'in 28. hafta maçında Çaykur Rizespor, Kayserispor’u konuk etti. Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0’lık eşitlikle sona ererken, Rizespor ikinci yarıda bulduğu gollerle rakibini 3-0 mağlup etti.

rz5-054.jpg

Hakemler: Burak Pakkan, Samet Çiçek, Ali Tuna
Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Muhammet Taha Şahin, Khusniddin Alikulov, Emirhan Topçu, Casper Hojer, Ibrahim Olawoyin (Attila Mocsi dk. 90+2), Jonjo Shelvey, Gustavo (Adolfo Gaich dk. 75), Dal Varesanovic (Halil İbrahim Pehlivan dk. 90+2), David Akintola (Altin Zeqiri dk. 61), Martin Minchev (Muammer Sarıkaya dk. 75)
Yedekler: Tarık Çetin, Seyfettin Anıl Yaşar, Mame Mor Faye, Eray Korkmaz, Mithat Pala
Teknik Direktör: İlhan Palut
Kayserispor: Bilal Bayazıt, Gökhan Sazdağı, Julian Jenavier, Dimitrios Kolovetsios, Hasan Ali Kaldırım (Lionel Carole dk. 68), Mehdi Bourabia (Ramazan Civelek dk. 87), Kartal Yılmaz (Talha Sarıarslan dk. 87), Ali Karimi (Carlos Mane dk. 68), Aylton, Miguel Cardoso, Duckens Nazon (Stephane Bahoken dk. 75)
Yedekler: Onurcan Piri, Joseph Attamah, Mehmet Eray Özbek, Otabek Shukurov, Yaw Ackah
Teknik Direktör: Burak Yılmaz
Goller: Jonjo Shelvey (dk. 62), Alitn Zeqiri (dk. 81), Dal Varesanovic (dk. 90) (Çaykur Rizespor)
Kırmızı kart: Burak Yılmaz (dk. 86) (Teknik Direktör) (Kayserispor)
Sarı kartlar: Dal Varesanovic (Çaykur Rizespor) Aylton, Mehdi Bourabia, Gökhan Sazdağı (Kayserispor)

rz6-036.jpg

Maçtan dakikalar (İlk yarı)
1. dakikada Kayserispor atağında Hasan Ali Kaldırım’ın yaptığı ortayı kafaya Boa Morte’nin vuruşu az farkla auta çıktı.
2. dakikada sağ çaprazda topla buluşan David Akintola’nın ceza sahası içinden çektiği şutta top az farkla dışarı gitti.
13. dakikada İbrahim Olawoyin’in ceza sahası dışından sert şutunu kaleci Bilal Bayazıt, kornere çeldi.
22. dakikada Boa Morte’nin sağ çaprazdan verdiği pas ile topla buluşan Miguel Cardoso’nın sert vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
25. dakikada Muhammet Taha Şahin’in pasıyla topu önüne alan Dal Varesanovic’in ceza sahası içinde yaptığı vuruşta Kayserisporlu oyuncuya çarpan top kornere çıktı.
41. dakikada gelişen Çaykur Rizespor atağında topla buluşan İbrahim Olawoyin, pasını David Akintola’ya aktardı. Akintola’nın ceza sahası dışından sert vuruşunda meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.
45+1. dakikada serbest vuruşta topun başına geçen Jonjo Shelvey’in vuruşunda meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.

rz01-010.jpg

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)
53. dakikada gelişen Kayserispor atağında topla buluşan Miguel Cardoso’nın ceza sahası içinden şutu ile meşin yuvarlak auta çıktı.
55. dakikada Kayserispor lehine verilen serbest vuruşta Miguel Cardoso’nın pasıyla topla buluşan Hasan Ali Kaldırım'ın şutunu kaleci Gökhan Akkan kurtardı.
62. dakikada topla ilerleyen Martin Minchev’e Aylton tarafından yapılan müdahalenin ardından hakem Burak Pakkan, serbest vuruş kararı verdi. Topun başına geçen Jonjo Shelvey’in sert şutunda top filelerle buluştu. 1-0
73. dakikada Gökhan Sazdağı’nın sağ çaprazdan yaptığı ortasını kafayla karşılayan Miguel Cardoso’nın vuruşunu kaleci Gökhan Akkan uzaklaştırdı.
81. dakikada gelişen Çaykur Rizespor atağında sağ kanattan ilerleyen Muhamet Taha Şahin’in ortasında Altin Zeqiri yaptığı tek vuruşta meşin yuvarlak filelerle buluştu. 2-0
90. dakikada orta sahada topla buluşan Dal Varesanovic, ceza yayı üzerinden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak filelere gitti. 3-0

rz02-008.jpg

MAÇIN ARDINDAN

Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, 3-0 galip geldikleri Kayserispor maçının ardından yaptığı açıklamada, "Yeni bir başlangıç yapmak adına çok değerli bir maçtı" dedi
Maçın ardından gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, "Biliyorsunuz son periyot bizim adımıza iyi geçmemişti. Formsal manada geri kalmanın yanında bu periyotta yavaş yavaş moral bozukluğu, psikolojik olarak da negatif etkiler bırakmaya başlamıştı. Bu maç bizim adımıza hem puan anlamında çok önemli bir karşılaşma olduğu gibi hem de yavaş yavaş aşağı doğru inmeye başlayan moral motivasyonumuzu tekrar yükseltmek, yeni bir başlangıç yapmak adına çok değerli bir maçtı. Rakibimizde ligin en formda takımlarından bir tanesi olan Kayserispor'du. Bu düşüncelerle maça hazırlandık. Niyetimiz rakibimize oyun içine girersek önde baskı yapmaktı. Onların ifadelerinde baskıyı dönem dönem pasla, dönem dönem de önde toplarla aşmak gibi bir planımız vardı. Sahaya baktığımız zaman bugün daha çok isteyen, daha çok pozisyona giren, daha fazla ikili mücadele kazanan bir Rizespor vardı. Kayserispor'un da tabii ki hücum hattında önemli oyuncuları var. Hemen tutup tehlikeli bir takım. Onlar da pozisyon buldular mı? Evet buldular. Uzun süre sonra gol yemememiz bizim adımıza sevindiriciydi. Bence sahadaki oyunun karşılığı bir galibiyet aldık. Umuyorum bizim için yeni bir başlangıç olmuştur. En azından psikolojik özgüven rahatlamasıyla inşallah tekrar çıkışa geçen bir takım oluruz ve camiamıza izlettiririz" ifadelerini kullandı.

"Kendi kötü niyetlerini yeni neslimize de aşılamaya çalışan bir ortam gördüm"
Palut, top toplayıcı çocuklarla ilgili ise, "Yani inşallah bir topu vermek de gecikmemişizdir. İnşallah top toplayıcı çocuklara 'Öndeyiz, topu rakibe yavaş verin' dememişsinizdir. Çünkü bir önceki deplasmanda küçük bir çocukları kendi zihniyetiyle zehirleyen, topların akmaması için o küçük çok değerli çocuklarımızı negatif organize eden, kendi kötü niyetlerini yeni neslimize de aşılamaya çalışan bir ortam gördüm. Eğer bizim top toplayıcı çocuğumuz topu geç verdiyse, bizim böyle şeylere ihtiyacımız yok, artık bu tarz olaylara da tenezzül etmemek gerekir. Ama sonuçta çocuktur. Böyle bir şey yaptıysa da hoş davranmak lazım" diye konuştu.

rz04-001.jpg

Hari Vukas: “Biz istediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık”
Kayserispor Teknik Sorumlusu Hari Vukas, 3-0 mağlup oldukları Çaykur Rizespor maçının ardından, “Biz istediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık” dedi
Hari Vukas, “Öncelikli olarak bugünkü galibiyetlerinden dolayı Rizespor takımını tebrik etmek istiyorum. Sahada bizden daha agresiftiler. Biz ise istediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık diyebilirim. En kısa zamanda bu maçı unutmamız gerekiyor. Bir sonraki maça odaklanmamız ve bundan daha iyisini sergilememiz gerekiyor. Bu maçlar özellikle mücadele gücü yüksek maçlar olur. Rakibimiz de bu mücadele kısmında bizden daha iyiydi. Çok fazla geçiş oldu. Yani bu maçı bizim en kısa zamanda unutmamız lazım. Tabii ki oyun içinde yaptığımız iyi ve kötü şeyler de oldu. Bunları analiz edeceğiz ve bir sonraki maça en iyi şekilde hazırlanmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

rz03-004.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız