1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Rizespor galibiyete hasret kaldı
Rizespor galibiyete hasret kaldı

Rizespor galibiyete hasret kaldı

Evinde DG Sivas'ı ağırlayan Rizespor 3 puana yine ulaşamadı

A+A-

Süper Lig’in 27. haftasında Çaykur Rizespor, sahasında DG Sivasspor ile golsüz berabere kaldı.

rz4-024.jpg

Maçtan Dakikalar (İlk yarı)
14. dakikada ceza sahasının sol tarafından Gradelin içeri çevirdiği ortaya Hakan Arslan’ın kafa vuruşunda top auta çıktı.
19. dakikada gelişen Çaykur Rizespor atağında sol kanattan İsmail Köybaşı’nın yaptığı ortada ceza sahasının içinde topla buluşan Soderlund’un kafa vuruşunda top kaleci Muammer’in kucağında kaldı.
42. dakikada ceza sahasının dışından kaleyi ön cepheden gören bir noktadan serbest vuruş kullanan Gradel’in vuruşunda top üst direkten oyun alanına döndü.
45+3. dakikada ceza hasının dışında kaleyi ortadan gören bir noktada topla buluşan Moroziuk’un şutunda meşin yuvarlak direğe çarparak oyun alanına döndü.

rz1-034.jpg

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)
62. dakikada ceza sahasının dışında topla buluşan Erik Sabo’nun vuruşunda top yandan auta çıktı.

rz3-026.jpg

Stat: Çaykur Didi
Hakemler: Özgür Yankaya xx, Kemal Çetin xx, Murat Ergin Gözütok xx
Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan xx, İsmail Köybaşı xx (Milan Skoda dk. 46 x), Selim Ay xx, Emir Dilaver x, Mykola Morozyuk xx (Fabricio Baiano dk. 76 x), Yassine Meriah x, Erik Sabo xx (Konrad Michalak dk. 68 x), Yasin Pehlivan xx, Damjan Djokovic x, Alexander Soderlund xx, Braian Samudio xx (Dario Melnjak dk. 85 ?)
Yedekler: Zafer Görgen, Montassar Talbi, Onur Bulut, Mithat Pala, Abdullah Durak, Tunay Torun
Teknik Direktör: Marius Minel Sumudica
DG Sivasspor: Muammer Yıldırım xx (Ali Şaşal Vural dk. 60 x), Ziya Erdal x, Robin Yalçın xx, Ahmet Oğuz x, Samba Camara x, Claudemir xx, Erdoğan Yeşilyurt x, Fayçal Fajr xx, Max Gradel xx (Tyler Boyd dk. 89 ?), Hakan Arslan x, Mustapha Yatabare x (Olarenwaju Kayode dk. 82 ?)
Yedekler:, Mamadou Samassa, Alaaddin Okumuş, Kerem Atakan Kesgin, Arouna Kone, Casimir Ninga, Jorge Felix
Teknik Direktör: Rıza Çalımbay
Kırmızı kart: Erdoğan Yeşilyurt (dk. 32) (DG Sivasspor)
Sarı kartlar: Erik Sabo, Yasin Pehlivan, Meriah (Çaykur Rizespor), Ziya Erdal, Olarenwaju Kayode (DG Sivasspor)

rz2-028.jpg

Rizespor-Sivasspor maçının ardından

- Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Marius Sumudica:
"Yarın Mourinho gelse bir şey yapamaz Rize'de"
- Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay:
"Takımın oyun disiplini mükemmeldi. Zor bir deplasman, puan ile dönmek avantaj"

Süper Lig'in 27. haftasında sahasında Demir Grup Sivasspor ile 0-0 berabere kalan Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Marius Sumudica, elinden gelen her şeyi yaptığını belirterek, "Yarın Mourinho gelse bir şey yapamaz Rize'de." dedi.

Sumudica, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, gol atmak için fırsat bulamadıklarını ifade ederek, "70 dakika rakipten bir kişi fazlaydık. Bazen bir kişi eksik oynayınca takım olarak iyi kapanıyorsunuz. Bu bizim için zor oldu ve gol atmak için kulvar bulamadık. Elimden gelen her şeyi yaptığımı düşünüyorum. Hücuma fazla önem verdik. Bütün hucüm oyuncularını sahaya sürdük. Takım eminim ki Boldrin ve Remy'nin eksikliğini hissediyor." diye konuştu.

Oyunculara saygı göstererek bazı konulara değinmek istediğini vurgulayan Sumudica, şöyle devam etti:

"Bugün gol  atacak kaliteye sahip değillerdi. Elimden gelen bu, yapacak başka bir şey yok. Oyuncularıma bir soru yöneltmek istiyorum. İsmail Kartal kötü hoca, Ünal Karaman kötü hoca, Tomas hoca kötü hoca, Sumudica kötü hoca. Gelen bütün hocalar mı Rize'ye kötü hoca. Yarın Mourinho gelse bir şey yapamaz Rize'de."

Çalıştırdığı kulüplerde başarılı olduğunu savunan Sumudica, "Futbolu unutmuş olabilir miyim? Kayseri, Gaziantep başarılı sonuç aldık. Burada futbolu mu unuttum? Benim için zor bir dönem. Kulüp çok iyi. Bütün imkanları sağlıyor. Maaşları gününde yatırıyor. Tesislere yatırım yapıyor. Demek ki her zaman bunlar yeterli olmuyor." ifadelerini kullandı.

 

- Rıza Çalımbay: "10 kişi kaldıktan sonra baskı yemek normal"

 

Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise kazanılan puanın mutlu ettiğini belirtti.

Çalımbay,  iki takım açısından önemli maç olduğuna işaret ederek, "Maça iyi başladık ve 11 kişi iyi pozisyon bulduk ama değerlendiremedik. 10 kişi kaldıktan sonra baskı yemek normal. İkinci yarı rakibi kendi sahamızda karşılayıp kontra yakalamak istedik. Kontratak yakaladık ama son pasları değerlendiremedik." şeklinde konuştu.

Oyun disiplinini hiç bırakmadıklarını aktaran Çalımbay, "Takımım maçın başından sonuna kadar dört dörtlük oynadı. Takımın oyun disiplini mükemmeldi. Zor bir deplasman, puan ile dönmek avantaj. Bütün takımlar gibi sıkıntı yaşıyoruz. Sakat oyuncumuz fazla. Kısa sürede dönünce alternatif kadromuz ile iyi işler yapacağımıza inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız