1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Rizespor galibiyeti koruyamadı
Rizespor galibiyeti koruyamadı

Rizespor galibiyeti koruyamadı

Evinde Fenerbahçe'yi ağırlayan Rizespor ilk yarısını 1-0 önde kapattığı maçın ikinci yarısında yediği gollerle maçtan mağlup ayrıldı

A+A-

Ali Maşalacı - Hasan Fehmi Demir - Kubilay Ateş
RİZE (İHA) - 
Süper Lig'in 26. haftasında Çaykur Rizespor, Fenerbahçe’yi konuk etti. Karşılaşmanın ilk yarısı ev sahibi ekibin 1-0 üstünlüğü ile tamamlanırken ikinci yarıda Fenerbahçe 3 gol birden buldu ve müsabakayı 3-1 kazandı.

rz-014.jpg

Maçtan dakikalar (İlk yarı)
2. dakikada Jonjo Shelvey'in ara pasında ceza sahası içinde topla buluşan Benhur Keser’in şutunda kaleci Livakovic meşin yuvarlağı kontrol etti.
4. dakikada sağ çaprazdan Muhammet Taha Şahin’in ortasında defanstan seken topu önünde bulan Akintola’nın vuruşu auta çıktı.
13. dakikada Szymanski’nin pasıyla topla buluşan Dzeko’nun şutunu kaleci Tarık Çetin kornere çeldi.
16. dakikada topla buluşan Jonjo Shelvey’in ceza sahası dışından şutunda Livakovic gole izin vermedi.
23. dakikadaCesper Hojer’in pasında ceza sahası içinde İbrahim Olawoyin’in vuruşunu kaleci Livakovic kurtardı.
26. dakikada Akintola’nın pasında topla buluşan Martin Minchev’in şutunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. 1-0

rz2-130.jpg

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)
47. dakikada İrfan Can Kahveci'nin sağ kanattan ortasında Serdar Dursun’un kale önünde kayarak vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-1
65. dakikada Mert Hakan Yandaş’ın ortasında Serdar Dursun'un kafa vuruşunda kaleci Tarık Çetin’den seken topu savunma uzaklaştırdı.
66. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında Mert Hakan Yandaş’ın pasıyla topla buluşan ceza sahası içi sol tarafında topla buluşan Edin Dzeko’nun çaprazdan vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 1-2
90+3. dakikada Tadic’in sol kanattan yaptığı ortasında arka direkte topu alan İrfan Can Kahveci’nin vuruşunda kale önünde Attila Mosci ters vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-3

rz3-123.jpg

Hakemler: Arda Kardeşler, Çağlar Uyarcan, Erdem Bayık
Çaykur Rizespor: Tarık Çetin, Casper Hojer, Emirhan Topçu, Attila Mosci, Muhammet Taha Şahin, Muammer Sarıkaya (Dal Varesanovic dk. 69), Benhur Keser (Altin Zeqiri dk. 28), İbrahim Olawoyin, Babajide Akintola (Adolfo Gaich dk. 69), Martin Minchev (Mithat Pala dk. 77)
Yedekler: Gökhan Akkan, Husniddin Aliqulov, Halil İbrahim Pehlivan, Seyfettin Anıl Yaşar, Eray Korkmaz, Gustavo
Teknik Direktör: İlhan Palut
Fenerbahçe: Dominik Livakovic, Ferdi Kadıoğlu (Mert Müldür dk. 90+4), Alexander Djiku, Çağlar Söyüncü, Jayden Oosterwolde, İsmail Yüksek, Krunic (Mert Hakan Yandaş dk. 46) Sebastian Szymanski (Serdar Dursun dk. 46), Cengiz Ünder (İrfan Can Kahveci dk. 46), Edin Dzeko (Leonardo Bonucci dk. 80)
Yedekler: İrfan Can Eğribayat, Serdar Aziz, Miha Zajc, Efekan Karayazı, Michy Batshuayi
Teknik Direktör: İsmail Kartal
Goller: Martin Minchev (dk. 26) (Çaykur Rizespor), Serdar Dursun (dk. 47), Edin Dzeko (dk. 66), Attila Mosci (dk. 90+3 k.k.) (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Muammer Sarıkaya, Emirhan Topçu, Akintola (Çaykur Rizespor) Cengiz Ünder, Mert Hakan Yandaş (Fenerbahçe)

rz5-052.jpg

MAÇ SONRASI:

İlhan Palut: “Çok kötü goller yiyerek maalesef mağlup olduk”

Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, Fenerbahçe maçının ardından, "Çok kötü goller yiyerek maalesef mağlup olduk" dedi.
Palut, “İki takım için de zor koşullarda oynanan bir maçtı. Yaklaşık 100 dakika böyle bir ortamda mücadele eden 2 takım oyuncularını da kutlamak gerekiyor. Maça geldiğimiz zaman biz ilk yarı istediğimiz bütün her şeyi yaptık. Fenerbahçe’ye pozisyon da vermedik. Fenerbahçe karşısında elimize geçen topları hemen kaybetmemek gerekiyordu. Rakip kaleye taşımak. Fenerbahçe’yi geri döndürmek. Bunlarda başarılı olduk. Bizim adımıza planlarımızın tuttuğu bir ilk yarı oldu. İkinci yarıya baktığımız zaman Fenerbahçe ikili forvete döndü. Biraz daha direkt toplarla pozisyona girmek istediler. Çok kötü bir gol yedik. 1-1’den sonrada oyun aslında Fenerbahçe’ye dönmedi. Sonrasında kötü bir gol daha yedik. Son gol de kötüydü. Çok iyi mücadele ettiğimiz bir oyundu. İstediklerimizin çoğunu yaptığımız bir oyunda çok kötü goller yiyerek maalesef mağlup olduk. Bugünün dışında bir periyottur kötü gidiyoruz. İyi sonuçlar alamıyoruz. Disiplin benim için geçerli ama acilen puanlara kavuşmamız lazım. Ligin seviyesinde olmayan hatalardan çok çabuk bir şekilde uzaklaşmamız lazım” şeklinde konuştu.

rz4-092.jpg

İsmail Kartal: “Bugün iki takım da erkek gibi mücadele etti”

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, 3-1 galip geldikleri Çaykur Rizespor maçının ardından, “Bugün iki takım da erkek gibi mücadele etti” dedi.
Kartal, “Öncelikle iki takımın oyuncularını tebrik ediyorum. Kötü bir zeminde her iki takım oyuncuları da futbol oynamaya çalıştılar. Hiç kimse oyunu çirkinleştirmeye çalışmadı. İlk devrede biz sahanın belli bölümlerindeki su birikintilerini, ağır olan yerlerine bazı oyuncularımız adapte olamadı. Bu matematiği yapamadılar. İkinci yarıya bu sahaya daha elverişli oyuncuları oyuna sürdük. Sonuçta ilk yarıya oranla ikinci yarı ikili mücadele kazandık. Kazanmasını bildik. Bugün buradan 3 puan almak çok önemliydi. Rakip takım da gerçekten iyi bir takım. Teknik ekip de kazanmak için her şeyi yaptılar. Bugün iki takım da erkek gibi mücadele etti. Her iki takım da teknik heyet olarak da mücadele ettik” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum