1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Rizespor Göztepe'yle berabere kaldı
Rizespor Göztepe'yle berabere kaldı

Rizespor Göztepe'yle berabere kaldı

Evinde Göztepe'yi ağırlayan Rizespor golsüz eşitlikle biten maçta 2 puan kaybetti...

A+A-

Süper Lig'in 4. hafta mücadelesi Çaykur Rizespor ve Göztepe'yi karşı karşıya getirdi. Pozisyonlardan çok mücadelenin ön plana çıktığı maç, başladığı gibi golsüz beraberlikle sona ererken taraflar sahadan 1'er puanla ayrıldı.

Dakikalar 42'yi gösterirken Çaykur Rizesporlu Amedej Vetrih kaleye giden topu eliyle keserek penaltıya sebebiyet verdi ve doğrudan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Ancak VAR'da yapılan kontrollerin ardından pozisyonun öncesinde ofsayt tespit edildi, dolayısıyla penaltı ve kırmızı kart hakem Abdulkadir Bitigen tarafından iptal edildi.

Maçın 68. dakikasında Göztepe, rakip ceza sahasının sol çaprazından serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Serdar Gürler iyi vurdu ancak top direkten oyun alanına geri döndü.

Bu beraberliğin ardından puanını 8'e çıkaran ev sahibi Çaykur Rizespor maç fazlasıyla 2. sıraya yükselirken, konuk ekip Göztepe puanını 2'ye çıkararak 16. sırada kaldı.

rizesp3.jpg

Stat: Çaykur Didi
Hakemler: Abdulkadir Bitigen xx, Mehmet Salih Mazlum xx, Mustafa Savranlar xx
Çaykyur Rizespor: Gökhan xx, Abarhoun xx, Attamah xx (Abdullah dk. 85 ?), Boldrin xx, Nill De Pauw xx, Samudio xx (Scepovic dk. 70 xx), Umar xx (Oğulcan dk. 77 xx), Chatzıısaıas xx, Vetrih xx, Melnjak xx, Moroziuk xx
Yedekler: Tarık, Atakan, Barış, Dıomande, Burak, Oğuz Kağan, Orhan
Teknik Direktör: İsmail Kartal
Göztepe: Beto xx, Lamine Gassama xx, Berkan x, Cristian Titi xx, Alparslan x, Serdar xx (Ege dk. 85 ?), Andre Poko xx, Halil x (Eren dk. 60 xx), Soner xx, Marcio Mossoro x, Stefano Napoleoni xx (Batuhan dk. 76 xx)
Yedekler: Mehmet, Sanneh, Borges Mora, Castro Pereıra, Yasin, Schwechılen, Murat
Teknik Direktör: Tamer Tuna
Sarı kartlar: Atamah, Melnjak, Boldrin (Çaykur Rizespor), Halil Akbunar, Mossoro, Alparslan, Berkan (Göztepe)

rizesp4-001.jpg

Karşılaşmanın ardından konuşan Göztepe Teknik Direktörü Tamer Tuna, “Bundan sonraki 30 haftalık süreç çok farklı olacak” dedi.

Geçtiğimiz yıldan kalan kadroya yeni isimlerin eklendiğini ve 5. hafta karşılaşmalarında oynayacakları Konyaspor maçı ve ardından sürecin Göztepe için daha iyi olacağını dile getiren Tuna, “3 haftadır 7 puanlı bir Rize, 1 puanlı bir Göztepe ve buraya gelirken kazanmak istediğimizi ve bu arzu ile sahada olacağımızı hissettirmek istedik. Zaman zaman önde yaptığımız baskılarda, 2. bölgedeki oyunumuzda sağlamaya çalıştık. Ön bölgedeki topa sahip olduğumuzda dikine oynayan oyuncularımızla o geçişi gerçekleştiremedik. Oyun verimliliği adına iyi bir oyun oynadılar. 3 haftadır gol atamıyorduk, bugün yine gerçekleştiremedik ama çok gol atacağımızı ve oyun anlayışımızla ilgili gelecekte neler olabileceğini ben biliyorum. Bunu hem oyun anlayışımızla ilgili, hem oyun değişikliğinde gösterdik. Rizespor’a karşı nasıl oynanması gerekiyordu? Bizi çok iyi analiz etmiş. Çünkü hep bekleyerek oynadı. Ama bizde tabi iyi analiz ettik. Çok pozisyon zenginliği olmadı ama oyun disiplini adına iki takımda iyiydi. Göztepe için 4 haftalık süreç açıkçası geçen yıldan gelen Geçen yıl ki kadromuzla, sonradan gelen oyuncularımızla bir geçiş sürecine dönüştü. Cuma günü Konyaspor maçıyla başlayacağımız 30 haftalık süreç çok farklı bir Göztepe olacak” şeklinde konuştu.

rizes2-022.jpg

Rizespor Teknik Direktörü İsmail Kartal, Göztepe beraberliğinin ardından, "Çok fazla pozisyon vermedik. Bir tane pozisyon verdiğimizi düşünüyorum" dedi.
Maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulanan Teknik Direktör İsmail Kartal, rakiplerinin 1 puan için Rize'ye geldiğini belirterek, “Geçtiğimiz haftanın moraliyle kendi evimizde kazanmak için hazırlanmıştık. İlk yarı birkaç tane pozisyonumuz vardı. Rakip takım oyunu soğuttu. Bir türlü tempomuzu yükseltemedik. İkinci devre biraz daha 3. bölgede top tutup pozisyon üretmeye çalışıyorduk. Göztepe buraya 1 puanı hedefleyip gelmiş, atabilirse 1 gol atabilip gitmeyi hedefliyordu. Çok fazla pozisyon vermedik, bir tane pozisyon verdiğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

rizes1-026.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum