1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Rizespor lideri devirdi
Rizespor lideri devirdi

Rizespor lideri devirdi

Karlı sahada oynanan maçta Rizespor, lider Trabzonspor'u 3 penaltı golüyle mağlup ederek ligde kalma yolunda kararlılığını ortaya koydu

A+A-

Süper Lig’in 30. haftasında Çaykur Rizespor, lider Trabzonspor’u 3-2 mağlup etti...

k4.jpg

Rizespor-Trabzonspor maçı öncesi Çaykur Didi Stadyumu’nda kar temizliği yapıldı.

k3-001.jpg

Temizleme çalışmalarına stadyum görevlilerinin yanı sıra yeşil-mavili takımın taraftarları da eşlik etti.

k1.jpg

saat 20.00'de başlaması gereken karşılaşmanın saha zeminindeki kar temizleme çalışmaları nedeniyle 15 dakika geç başladı

r2.jpg

MAÇ NOTLARI:

Süper Lig'in 30. haftasında lider Trabzonspor, Çaykur Rizespor deplasmanından 3-2 mağlubiyetle ayrıldı.

Çaykur Rizespor deplasmanında Pohjanpalo'nun 3 penaltı golüyle bu sezon 2. yenilgisini alan bordo-mavililer, ligde 13 hafta aradan sonra kaybetti.

Ligin 16. haftasında Fraport TAV Antalyaspor deplasmanından 2-1'lik mağlubiyetle ayrılan Karadeniz ekibi, bu sezon ikinci yenilgisini de dış sahada aldı.

Çaykur Didi Stadı'nda oynanan karşılaşmada Abdülkadir Ömür'ün 47. dakikada attığı golle 1-0 öne geçen bordo-mavililer, daha sonra Pohjanpalo'nun 59 ve 64. dakikalara art arda penaltı golleriyle 2-1 yenik duruma düştü.

Djaniny, 70. dakikada skoru tekrar eşitlerken, 90+5. dakikada Pohjanpalo yine bir penaltı golüyle skoru 3-2 yaparak takımına galibiyeti getirdi.

Lider Trabzonspor 70 puanda kalırken, ligde 7 hafta aradan sonra kazanan Çaykur Rizespor ise 26 puana yükseldi. Yeşil-mavili takım, Bülent Korkmaz yönetiminde ilk galibiyetine imza attı.

ts4-011.jpg

- Puan rekorunu yakalayamadı

Trabzonspor, lig tarihinde 30. haftalar itibarıyla olan puan rekorunu yakalayamadı.

Ligde 1995-96 sezonunu 82 puanla ikinci sırada tamamlayan bordo-mavililer, söz konusu sezonun 30. haftasında topladığı 73 puanla bugüne kadar lig tarihindeki en iyi performansına ulaşmıştı.

70 puanda kalan Karadeniz ekibi, galibiyet halinde 26 sezon sonra yakalayabileceği rekora ortak olamadı.

- Kar yağışı etkiledi

Rize'de etkili olan kar yağışı maçın geç başlamasına, zaman zaman da durmasına neden oldu.

Saha zeminindeki temizleme çalışmaları nedeniyle 20 dakika geç başlayan maç, kar yağışının etkisini arttırmasıyla, oyunculara zor anlar yaşattı.

Karşılaşmanın hakemi Volkan Bayarslan, çizgilerin belirginleştirilmesi için zaman zaman oyunu durdurdu.

- Peres cezalı duruma düştü

Trabzonspor'da sarı kart gören Bruno Peres, cezalı duruma düştü.

Ligde 4. sarı kartına ulaşan Brezilyalı sağ bek, Beşiktaş karşılaşmasında takımda yer alamayacak.

Stat: Çaykur Didi

Hakemler: Volkan Bayarslan, Ceyhun Sesigüzel, Kerem Ersoy

Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Sabo (Dk. 78 Gökhan Gönül), Holmen, Ponck, Cemali Sertel, Phiri, Fernandes, Boyd (Dk. 85 Mendes), Boldrin (Dk. 55 Bolasie), Alper Potuk (Dk. 85 Yusuf Sarı), Cisse (Dk. 55 Pohjanpalo)

Trabzonspor: Erce Kardeşler, Peres, Ahmetcan Kaplan, Denswil, İsmail Köybaşı (Dk. 69 Yusuf Erdoğan), Dorukhan Toköz (Dk. 87 Berat Özdemir), Siopis, Abdülkadir Ömür (Dk. 69 Cornelius), Visca, Nwakaeme (Dk. 78 Bakasetas), Djaniny (Dk. 87 Koita)

Goller: Dk. 59 (Penaltıdan), 64 (Penaltıdan) ve 90+5 (Penaltıdan) Pohjanpalo (Çaykur Rizespor), Dk. 48 Abdülkadir Ömür, Dk. 70 Djaniny (Trabzonspor)

Sarı Kartlar: Dk. 40 Ponck, Dk. 89 Cemali Sertel (Çaykur Rizespor) Dk. 75 Peres, Dk. 90+3 Erce Kardeşler (Trabzonspor)

ts3-011.jpg

19. dakikada kaleci Erce Kardeşler'in uzun pasında savunmanın sektirdiği topa hareketlenen Visca'nın ceza sahası içerisine girdikten sonra karşı karşıya şutunda, kaleci Gökhan Akkan meşin yuvarlağı ayaklarıyla çelmeyi başardı.

22. dakikada Boyd'un sağ tarafta rakibinden sıyrıldıktan sonra ceza yayı üzerine yerden pasında, Alper Potuk kontrol edip vuruşunu yaptı ancak top üsten auta çıktı.

26. dakikada İsmail Köybaşı'nın sol taraftan ceza sahası içerisine ortasına arka direkte yükselen Abdülkadir Ömür'ün kafa vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.

28. dakikada maçın hakemi Volkan Bayarslan karşılaşmayı durdurarak, görevlilerce saha çizgilerinin temizlenmesini istedi. Görevlilerce çizgilerin üzeri kardan temizlendi.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 tamamlandı.

ts2-013.jpg

48. dakikada Trabzonspor öne geçmeyi başardı. İsmail Köybaşı'nın sol taraftan ceza sahasına yerden pasında Djaniny, penaltı noktasında topu önce kontrol edip, ardından müsait durumdaki Abdülkadir Ömür'e çıkardı. Bu futbolcu hafif sağ çaprazda düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1.

52. dakikada Boyd'un yaklaşık 30 metreden sert şutunda kaleci Erce Kardeşler'in yatarak çeldiği topu Cisse kontrol etti. Bu futbolcunun ceza sahası içi sol çaprazından ortasına Boldrin'in yakın mesafeden kafa vuruşunda, meşin yuvarlak üsten auta çıktı.

59. dakikada Nwakaeme'nin Holmen'e müdahalesi ile kazanılan penaltıyı kullanan Pohjanpalo, topu ağlarla buluşturarak skoru eşitledi: 1-1.

61. dakikada Denswil'in ceza sahası içerisinde elle müdahalesini VAR'ın uyarısı sonucu inceleyen maçın hakemi Volkan Bayarslan, bir kez daha penaltıya hükmetti.

64. dakikada ikinci kez topun başına geçen Pohjanpalo, meşin yuvarlağı filelere göndererek Çaykur Rizespor'u öne geçirdi: 2-1.

71. dakikada Trabzonspor beraberliği yakaladı. Cornelius'un ceza sahası içerisine aşırttığı topa Visca dokunarak çizgi üzerinde Djaniny'nin önüne bıraktı. Bu futbolcunun düzeltip vuruşunda, kaleci Gökhan Akkan'ın müdahalesine rağmen meşin yuvarlak filelere gitti: 2-2.

82. dakikada Fernandes'in soldan ceza sahası içerisine ortasında, Ahmetcan Kaplan'ın kafa ile uzaklaştırmak istediği top Pohjanpalo'nun önünde kaldı. Bu futbolcunun ceza sahası sağ çaprazında bekletmeden vuruşunda, iyi yer tutan kaleci Erce Kardeşler, meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.

90+3. dakikada savunmanın arkasına sarkan Pohjanpalko, ceza sahası içerisine girdikten sonra kaleci Erce Kardeşler'in müdahalesi ile yerde kalınca, maçın hakemi Volkan Bayarslan üçüncü kez penaltı noktasını gösterdi.

90+5. dakikada bir kez daha penaltı atışını kullanan Pohjanpalao, üçüncü golünü atıp, Çaykur Rizespor'u 3-2 üstünlüğe taşıdı.

Karşılaşma, 3-2 ev sahibi ekibin üstünlüğü ile tamamlandı.

ts1-013.jpg

Rizespor-Trabzonspor maçının ardından

- Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz:
- "Kazanmaktan başka çaremiz yoktu. Kaybetseydik her şey bitiyordu"

Süper Lig'in 30. haftasında ağırladığı Trabzonspor'u 3-2 yenen Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Bülent Korkmaz, "Kazanmaktan başka çaremiz yoktu. Kaybetseydik her şey bitiyordu." dedi.

Korkmaz, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, çok zor bir maçı mutlu şekilde tamamladıklarını belirtti.

Ligin kırılma maçına çıktıklarını ifade eden Korkmaz, "Eğer kaybetseydik psikolojik anlamda dip yapmış takım daha da düşecekti ve onu ayağa kaldırmak imkansız gibi bir şey olacaktı. Bu maçı kazanmaktan başka çaremiz yoktu. Geldiğimden beri bu kadar mücadeleyi, kazanma arzusunu ilk defa gördüm. Oyunculara hep bunu söylüyordum ve bu maç böyle bir maçtı. Kendilerini kutluyorum." diye konuştu.

Kaleci Gökhan Akkan'ın maçtan sonra "Bu başlangıç maçımız." şeklinde açıklama yaptığını hatırlatan Korkmaz, şöyle devam etti:

"İnşallah iyi bitireceğiz. Reaksiyonlar çok önemli. Gittiğim her takımda oyuncuların reaksiyonu, davranışı hep skoru değiştirdi. Burada biraz geç oldu ama önemli olan devamı. Kazanmaktan başka çaremiz yoktu. Kaybetseydik her şey bitiyordu. Oyunculara, 'Artık toplantı yapmanın, konuşmanın anlamı yok. Sahada eylem yapacaksınız.' demiştim. Milli takım arasına moralli girdik ve daha iyi hazırlanacağımızı düşünüyorum. Bazı oyuncular sakatlığı nedeniyle geriledi. Onlar da toparlayacaktır. Her zaman umudunuz olacak. Bunu hiç yitirmeyeceğiz. Umutlu olmazsanız bu işi yapmayın. Hiçbir zaman teslim olmadım. Kaybederken bile yüreğinizle kaybedeceksiniz."

- Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Tahir Kıran
- "Bu iki şehir, kardeş şehirdir. Bu iki şehrin arasını hiç kimse açamaz"


Çaykur Rizespor'un kulüp başkanı Tahir Kıran, Rize ve Trabzon şehirleri arasındaki dostluğa dikkati çekti.

Müsabakanın ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Tahir Kıran, iki takımın da çok önemli bir maç oynadığını belirtti.

Trabzon ve Rize'nin birbirine çok yakın olduğunun altını çizen Kıran, "Çaykur Rizespor-Trabzonspor maçı iki kardeşin maçıydı. Herkesin böyle bilmesini istiyorum. Özellikle bu açıklamayı yapmak istedim. Burada bazı nahoş söylemler oldu ama maçın sonunda Rizespor taraftarı kendisine yakışanı yaptı ve Trabzonspor'u alkışlayarak gönderdi." diye konuştu.

Özellikle açıklama yapmak istediğini aktaran Kıran, "Bu iki şehir, kardeş şehirdir. Bu iki şehrin arasını hiç kimse açamaz. Biz bu köprüleri kuruyoruz. Allah'ın izniyle bu ilelebet böyle gidecek." şeklinde konuştu.

Maçla ilgili yorum yapmayacağını ifade eden Kıran, müsabakada görev alan ve mücadele eden herkese teşekkür etti.

- Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı:
- "Üç penaltı ile mağlup olduk. Bu hava şartlarında, bu kaotik ortamda, kargaşa oyunda bunlar olabiliyor"
- "Biz şampiyonluğu bir hafta daha öteledik"


Trabzonspor'un teknik direktörü Abdullah Avcı, "Üç penaltı ile mağlup olduk. Bu hava şartlarında, bu kaotik ortamda, kargaşa oyunda bunlar olabiliyor." dedi.

Avcı, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, hava şartlarının etkileyici olduğunu, hafta boyunca neyle karşılaşacaklarını bilmediklerini belirtti.

Hazırlıkları daha sağlıklı ve düzgün zemin için yaptıklarına değinen Avcı, "Oyun ve hava şartlarının bu şekilde olması, sahada ikinci topu kimin alacağı... Biraz kaotik bir ortama dönmeye başladı ama ilk yarı itibarıyla rakibe pozisyon vermedik. Devre arasına 2-0 girebilirdik. Edin Visca ve Djaniny'nin girdiği pozisyonlar vardı." diye konuştu.

İkinci yarı sahanın biraz daha ağırlaştığının altını çizen Avcı, "Bu durumda, 'Oyunu mu oyuncuyu mu değiştirsek?' diye düşündük. Sonra topa sahip olmaya başladık ve golü atıp öne geçtik. Sonra hava ve saha şartları, rakibin bulunduğu durum nedeniyle kaotik ortama döndü. Ayağımızdaki bir toptan penaltı oldu. Elimize çarptı ve bir penaltı daha oldu. Bizim gibi bir takımın oyunu tutması gereken urumda 2-1 mağlup duruma düştük." ifadelerini kullandı.

Doğru bir organizasyonla beraberliği yakaladıklarını vurgulayan Avcı, "Kazanabilirdik. Son ana kadar kazanmak için hamlelerimizi yaptık. Korner attık uzatmalarda ve dönüşünde çalışmamıza rağmen geçiş pozisyonunu yedik. Tekrar bir penaltı. Üç penaltı ile mağlup olduk. Bu hava şartlarında, bu kaotik ortamda, kargaşa oyunda bunlar olabiliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Oyuncularını tebrik eden Avcı, "Biz şampiyonluğu bir hafta daha öteledik. Başka bir şey onun dışında yok. Çaykur Rizespor'u da misafirperverliği ve mücadelesi için kutluyorum. Bundan sonraki maçlarda kendilerine başarılar diliyorum." dedi.

Penaltı pozisyonları hakkında ise Avcı, "Penaltı pozisyonları ile ilgili konuşmadım. Üç tane penaltı var. Çocuklar da bu konuya değinmedi. Penaltı gibi duruyor." diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum