1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Rizespor mahkemeye başvuruyor
Rizespor mahkemeye başvuruyor

Rizespor mahkemeye başvuruyor

Rizespor basın sözcüsü Orhan İstif, devre arasında ülkesine giden ve henüz dönmeyen Tjikuzu hakkında dava açacaklarını söyledi.

A+A-

Nuhammet KAÇAR - İstif, Razundara Tjikuzu'yu FİFA' ya şikayet edceklerini ve 500 bin Euro'luk dava açacaklarını belirterek, "Kulüp olarak Tjikuzu'ya karşı her türlü yükümlülüklerimizi yerine getirdik. Ancak bunun karşılığını göremedik. Sezon başında da geç geldiği için çok ciddi rakamlarda para cezası vermiştik. Kampa gelmemesi Rizespor' un tüm planlarını bozdu ve yerine futbolcu transfer etmek zorunda kaldık" dedi.
Yaklaşık 20 gün boyunca Tjikuzu' yu aradıklarını belirten İstif, "Kendisine ulaşmak için Nabimya futbol Federasyonu' na daha yazı yazdık. Ama bırakın bulmayı haber dahi alamadık. Antalya kampının sonuna doğru menajeri aracılığı ile bizi arayıp gelmek istediğini iletip çeşitli mazeretler öne sürdü. Ancak gelinen noktadan sonra Rizespor' a dönmesi mümkün değil. Gerekli tutanakları tutturup dosya hazırladık. Fenerbahçe' nin Ortega' ya yaptığı gibi bizde aynını Tijikuzu' ya yapıp, gerekli davaları açacağız. Verdiği zarar ortada olduğundan artık bunun dönüşü yok. Hak ettiği cezayı görecek" diye konuştu.
Öte yandan, ikinci yarı hazırlıklarını Antalya' da tamamlayan Ç.Rizespor' da 3 günlük izin bugün sona erdi. Yeşil-mavili takım, yeni transferleri ile yarın Rize' de bir araya gelerek Fortis Türkiye Kupası' nda Pazar günü sahasında Gençlerbirliği ile oynayacağı maçın hazırlıklarına başlayacak.
Ç.Rizespor teknik direktörü Rıza Çalımbay ise, ikinci yarıda fırtına gibi eseceklerini iddia etti. Antalya'da çok iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini belirten, Çalımbay, "Futbolcularımın hepsi çok çalışıp beklediğimin de üstünde bir performans gösterdiler. Çok iyi bir çalışma dönemi geçirdik. Kamptaki sıkıntımız, yabancı transferlerimizden bazılarının gelmemesi oldu. Ayrıca Atlan ve Emrah' ın sakıtlıkları da bizim için olumsuz oldu. Kupa maçı önemli ama Antalyaspor maçı çok daha önemli" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız