1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. Rizespor niyetlendi, TS halletti!
Rizespor niyetlendi, TS halletti!

Rizespor niyetlendi, TS halletti!

Rizespor'un kalıcı gelir sağlanması amacıyla tartıştığı HES projesine Trabzonspor başvurusunu bile yaptı!

A+A-

Trabzonspor Yönetim Kurulu'nun, Kulübü düzenli gelir kaynaklarına kavuşturmak amacıyla sürdürdüğü proje çalışmalarında atılan müthiş adımda önemli mesafe alındı. Bordo Mavi Enerji Üretim Ltd. Şti. idari, mali ve teknik fizibilite çalışmalarını tamamlayarak Uzungöl HES 1 için DSİ Genel Müdürlüğü'ne başvurusunu yaptı.

Projeye Kimse Başvurmamalı
Askıya çıkarılan ve 1 ay askıda kalacak olan Trabzonspor'un hazırladığı bu projeye dışardan müracaat yapılmayacağı tahmin ediliyor.

İhalenin Trabzonspor'a kalması halinde, kulübün kasasından tek kuruş çıkmadan 25 milyon dolarlık bir krediyle ya da ortalama 10 yıllık bir işletme devriyle kulüp hem tesisi yapacak hem de 5 yıllık gelirine peşin kavuşabilecek.

Trabzonspor Yönetim Kurulu'nun, kulübü düzenli gelir kaynaklarına kavuşturmak amacıyla sürdürdüğü proje çalışmalarının en önemlisi olan enerji yatırımları konusunda müthiş bir adım atıldı.

İşadamları Önder Karaduman, Tufan Aydoğan ve Necmettin Aytekin tarafından kurulduktan sonra Trabzonspor'a devredilen Bordo Mavi Enerji Üretim Ltd. Şti., idari, mali ve teknik fizibilite çalışmalarını tamamladığı Uzungöl Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali'ni (HES) kurmak için DSİ Genel Müdürlüğü'ne resmen başvurdu.

DSİ Genel Müdürlüğü, Haldizen Deresi üzerinde kurulacak Uzungöl HES-1 adlı projenin ihale ilanını askıya çıkardı. Bir aylık ilan süresi içinde hiçbir firmanın, Trabzonspor'un hazırladığı bu projeye müracaat etmeyeceği tahmin ediliyor. İhalenin Trabzonspor'a kalması halinde, kulübün kasasından tek kuruş çıkmadan 25 milyon dolarlık bir krediyle projenin yapımına hemen başlanacak. Yaklaşık 1.5 yılda tamamlanması planlanan santralde, yıllık 68 milyon kw elektrik enerjisi üretilecek ve kulübe yıllık 12 milyon YTL gelir sağlanacak.

Enerji üretim projesini, yeni stat projesinden daha önemli gördüğünü belirten Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, "Süreç planladığımız gibi işlerse ilk 5 yılda yatırım maliyetini geri almayı, daha sonra da kulübe yılda yaklaşık 10 milyon dolar kazandırmayı amaçlıyoruz. Trabzonspor gibi kulüplerin, bireysel katkılarla yola devam etmesi akılcı bir yol değildir. Dünya kulüpleri artık kurumsal kimliklerini oluşturup ticari fonksiyonlarla kaynak sağlama yolunu seçiyorlar. Biz de büyük bir kulüp olarak bu yönde önemli adımlar atıyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
14 Yorum