1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Rizespor Pendik'i elinden kaçırdı
Rizespor Pendik'i elinden kaçırdı

Rizespor Pendik'i elinden kaçırdı

1. Lig'in 16. haftasında Çaykur Rizespor ile Pendikspor Çaykur Didi Stadı'nda karşılaştı.

A+A-

Rizespor 30. dakikada Kubilay Kanatsızkuş'un golüyle öne geçtiği maçta üstünlüğünü 90+5'e kadar sürdürdü. Yeşil Mavililer, bu uzatma dakikasında, Berkay Sülüngöz'ün attığı gole engel olamayınca, sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı ve 1 puana razı oldu.

rz5-029.jpg

Stat: Çaykur Didi
Hakemler: Turgut Doman, Kemal Elmas, Nurettin Dinçer Demir
Çaykur Rizespor: Tarık Çetin, Emircan Altıntaş, Bahadır Öztürk, Emirhan Topçu, Alberk Koç, Koray Altınay, Alper Potuk (Dk. 86 Papa), Bolasie (Dk. 79 Hurk), Deniz Hümmet (Dk. 86 Seyfettin Anıl Yaşar), Sefa Yılmaz (Dk. 79 Miya), Kubilay Kanatsızkuş (Dk. 66 Benhur Keser)
Pendikspor: Burak Öğür, Erdem Özgenç, Hasan Hatipoğlu, Berkay Sülüngöz, Murat Akça (Dk. 58 Ahmet Yazar), Erhan Kara, Hasan Kılıç (Dk. 76 Görkem Bitin), Thiam (Dk. 46 Muhammed Akarslan), Regattin, Kappel, Thuram (Dk. 83 Oltan Karakullukçu)
Goller: Dk. 30 Kubilay Kanatsızkuş (Çaykur Rizespor), Dk. 90+5 Berkay Sülüngöz (Pendikspor)
Sarı kartlar: Dk. 29 Hasan Kılıç, Dk. 45+3 Erdem Özgenç, Dk. 53 Regattin (Pendikspor), Koray Altınay (Maç bitiminde) (Çaykur Rizespor)

rz4-062.jpg

Maçtan dakikalar
30. dakikada Bolasie'nin yerde kalmasıyla serbest vuruş kazanan Çaykur Rizespor'da topun başına geçen Alper Potuk'un ortasında Kubilay Kanatsızkuş kafayla meşin yuvarlağı filelere gönderdi. 1-0
59. dakikada Bahadır Öztürk'ün sağ çaprazdan yaptığı ortada Kubilay Kanatsızkuş'un kafa vuruşunda top üst ağlarda kaldı.
90+5. dakikada Regattin'in yaptığı orta sonrası yaşanan karambolde Hasan Hatipoğlu arka direğe kafayla açtı. Berkay Sülüngöz, kafayla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. 1-1

hocalar-028.jpg

Çaykur Rizespor-Pendikspor maçının ardından

- Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz: "Pozisyon vermeden son dakikada yediğimiz golle kazanamadık"
- Pendikspor Teknik Direktörü Osman Özköylü: "Oyun anlamında adalet yerini buldu. Son dakikada attığımız golle beraberliği aldık"

1. Lig'in 16. haftasında konuk ettiği Pendikspor ile 1-1 berabere kalan Çaykur Rizespor'da teknik direktör Bülent Korkmaz, "Pozisyon vermeden son dakikada yediğimiz golle kazanamadık." dedi.
Korkmaz, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, çok üzüntülü olduklarını belirtti.
Mücadelenin hakkını alamadıklarını ifade eden Korkmaz, "Maç biterken golü yedik. Topun hakimi Pendikspor'du ama oyunun hakimi bizdik. Pozisyon vermeden son dakikada yediğimiz golle kazanamadık. Pozisyon vermeden maç berabere bitti. Maç içerisinde ikiyi bulabilirdik. Bu durumlarda akıllı olmamız gerekirdi. İki küçük detayda hareketli oyunda maalesef golü yedik." diye konuştu.
Yedikleri golden önce oyunu durdurmaları gerektiğinin altını çizen Korkmaz, "Rakip çok pozisyona girebilen bir takım değil ama küçük detaylar sonucu belirliyor. Baktığınız zaman son pozisyonda faul yapsak, duran toplarda iyi olduğumuz için pozisyon verme şansımız olmayacak. Futbolda küçük detaylar çok önemli. Maalesef böyle şeyler var. Önümüzdeki maçlarda telafi etmeye çalışacağız." ifadelerini kullandı.

- Pendikspor cephesi

Pendikspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, çok iyi bir oyun oynadıklarını söyledi.
Özköylü, oyunu başından sonuna kadar kontrol ettiklerini vurgulayarak, "Son dakikada da gelse kazanılan bir puan çok değerli. Maçın başından itibaren top bizdeydi. Ağır sahada çok fazla pas yaptık. İlk yarı yüzde 76 top bizdeydi. Maç içerisinde 600'ün üzerinde pas yaptık. Deplasmanda oynayan bir takım için istatistikler çok iyi. Bu maçı kaybetsek hak etmediğimiz bir sonuç olurdu. Rizespor maçın genelinde hücum aksiyonlarımızı durdurma üzerine oyun oynadı. Yan topta yaptığımız hata geri düşmemize neden oldu. Son dakikaya kadar iyi mücadele ettik." şeklinde konuştu.
Son 25 dakikada oyunun kontrolünü tamamen ele aldıklarına dikkati çeken Özköylü, "Oyunu forse ettik. Hak ettiğimiz oyunun karşılığını son dakikada aldık. Bütün istatistiklerde fark atarak aldığımız bir puan çok değerli. Oyun anlamında galibiyet bizim hakkımızdı. Oyun anlamında adalet yerini buldu. Son dakikada attığımız golle beraberliği aldık." değerlendirmesinde bulundu.

rz3-084.jpg

rz2-083.jpg

rz6-021.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
8 Yorum