1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Rizespor şampiyonluğunu ilan etti
Rizespor şampiyonluğunu ilan etti

Rizespor şampiyonluğunu ilan etti

1. Lig'in 33. haftasında deplasmanda Ümraniyespor'u 1-0 yenen Çaykur Rizespor şampiyon olarak Süper Lig'e yükseldi.

A+A-

1. Lig’in 33. haftasında Ümraniyespor evinde Çaykur Rizespor’u ağırladı. Müsabaka Çaykur Rizespor’un 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.  

rizespor3-014.jpg

1. Lig'in 33. haftasıda Ümraniyespor'u deplasmanda 1-0 yenen Çaykur Rizespor, Süper Lig'e yükselmeyi garantiledi.

Ligin tamamlanmasına 1 hafta kala puanını 66'ya çıkararak liderlik koltuğundaki yerini koruyan yeşil-mavili ekip, gelecek sezon Spor Toto Süper Lig'de yer alma hakkını da elde etti.

rizesporsevinc2.jpg

Süper Lig'den 2016-2017 sezonu sonunda küme düşen Çaykur Rizespor, bir sezon aradan sonra tekrar bu kulvarda yerini almayı başardı. 

rizespor3-014.jpg

- Maç sonu büyük sevinç

Çaykur Rizesporlu oyuncular, teknik heyet ve idareciler, Ümraniyespor müsabakasının tamamlanmasıyla saha içinde büyük sevinç yaşadı.

Saha içinde toplanan yeşil-mavili ekibin oyuncuları birbirlerine sarılarak başarılarını kutlarken, ardından taraftarlarının bulunduğu tribüne gitti.

Oyuncular ve teknik heyet, taraftarlarla karşılıklı tezahüratlar yaptı.

rizespor4-009.jpg

  Maçtan dakikalar
  19. dakikada sağ kanatta topla buluşan Vasilogiannis’in ceza sahası içine yerden verdiği pasta topla buluşan Rangelov’un şutunu kaleci Gökhan oyun alanı içine çeldi.
  30. dakikada ceza sahasının dışında topla buluşan Robin Yalçın’ın plase vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-1
  34. dakikada Drole’un sol kanattan açtığı ortada ceza sahasında kafa vuruşu yapan Vasilogiannis’in şutu kaleci Gökhan’da kaldı.
  54. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Rangelov’un şutunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
  65. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Muriqui’in yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci Burak’tan oyun alanı içine döndü.
  70. dakikada Mücahit’in kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak üst direğe çarpıp auta çıktı.
  79. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Muriqui’nin kaleciyi çalımlayarak yaptığı vuruşu Merthan çizgiden çıkardı. Merthandan dönen topa vuran Oğulcan’ın şutunda kaleci Burak topu oyun alanı içine çeldi.

  Stat: Ümraniye Şehir
  Hakemler: Yaşar Kemal Uğurlu xx, Mustafa Sönmez xx, Osman Gökhan Bilir xx
  Ümraniyespor: Burak xx, Appindangoye xx, Oğuz xx, Merthan xx, Mücahit xx, Timur xx, Vasilogiannis xx (Serdar dk. 76 x), İbrahim xx, Cleyton xx (Emircan dk. 68 x), Drole xx (Bahadır dk. 68 xx), Rangelov xx
  Yedekler: Metin, Mustafa, Mehmet, Tarık, Bulut, Bahadır, Samet , Serdar
  Teknik Direktör:  Bayram Bektaş
  Çaykur Rizespor: Gökhan xx, Ramos xx, Mehmet xx, Orhan xx, Robin Yalçın xxx, Galip xx (Koray dk. 80 ?), Saadane xx, Süleyman xx (Oğulcan dk. 68 x), Abdullah xx (Recep dk. 85 ?), Samu xx, Muriqi xx
  Yedekler:  Kaya, Cihan, Özgür, Ümit, Lincoln, Furkan, Turgut
  Teknik Direktör: İbrahim Üzülmez
  Gol: Robin Yalçın (dk. 30) (Çaykur Rizespor)
  Kırmızı kart: İbrahim Akdağ (dk. 90) (Ümraniyespor)
  Sarı kartlar: Rangelov, Oğuz (Ümraniyespor), Muriqi, Abdullah, Oğulcan (Çaykur Rizespor)

rizespor10-002.jpg

1. Lig'in 33. haftasında Çaykur Rizespor'a sahasında 1-0 yenilen Ümraniyespor'un teknik direktörü Bayram Bektaş, alınan sonuç nedeniyle üzgün olduklarını söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Bayram Bektaş, "Kendi sahamızda istediğimiz skoru elde edemedik. En önemli noktalarda, sonuca gidecek final paslarında çok acemice davrandık." dedi.

Spor Toto Süper Lig'e yükselmeyi garantileyen Çaykur Rizespor'u tebrik eden Bektaş, "İyi kapanarak, kontra atak futboluyla maçı kazanmayı bildiler. Ancak gol sırasında futbolcumuz kafası yarılmış şekilde yerde yatıyordu. Hakemin daha duyarlı davranmasını beklerdik. Rakip takım da topu dışarı gönderebilirdi. Futbolcu psikolojisi. Vurdu ve golü attı." diye konuştu.

Ligin normal bölümündeki son maçlarını oynayıp, play-off etabına odaklanacaklarının altını çizen Bayram Bektaş, "Benim üzüldüğüm nokta, İbrahimin Akdağ'ın direkt kırmızı kart görmesi. Pozisyonu görmedim ve umarım art niyetli bir hareketi yoktur. Çünkü 2 maç ceza alırsa bu play-off etabına da yansıyacak. Her futbolcumuza ihtiyacımız var. Artık play-off etabına bakacağız. Umarım orada istediğimiz futbolu oynayıp, sonuçları alarak biz de çıkarız." değerlendirmesinde bulundu.

- Üzülmez: "Çok mutluyuz arkadaşlar"

Ümraniyespor galibiyetiyle normal sezonun bitimine 1 hafta kala Spor Toto Süper Lig'e yükselmeyi garantileyen Çaykur Rizespor'da teknik direktör İbrahim Üzülmez, yaşadıkları mutluluğu dile getirdi.

Sözlerine, "Çok mutluyuz arkadaşlar." diyerek başlayan Üzülmez, "Sezon başından itibaren kolay yollardan geçmedik. Süper Lig'e yükselişimizi böylesine önemli bir maçı kazanarak perçinlemek bizi çok mutlu etti. İyi bir takım olduğumuz hep söyledik. Yetenekli bir takımız ama bu yeterli değildi. Takım bütünlüğünü ortaya çıkarmaya çalıştık. Takım olarak çok çalıştık, emek verdik ve sonucunu aldık." şeklinde konuştu.

Rakipleri Ümraniyespor'un bu sezonki performansıyla dikkatleri çektiğini anlatan Üzülmez, "Biz onlara önemli bir pozisyon vermeden galip geldik. Bu başarının tüm camiamıza hayırlı olmasını diliyorum. Camiamıza yakışan bu şampiyonluğu yaşattığımız için gururluyuz." ifadelerini kullandı.

İbrahim Üzülmez, yeni sezonda devam edip etmeyeceğiyle ilgili yöneltilen soru üzerine, "Başkanımızla görüşmemiz çok olmadı. Süper Lig'e yükselmeyi garantiledikten sonra oturup konuşuruz diye düşündük. Artık bittiğine göre, hafta içi oturur ve konuşuruz. Benimle sözleşme yapılır ama kadro mühendisliği de iyi yapılmalı. Çaykur Rizespor'un Süper Lig'de hedefleri olması gerekir. Başkanımızla oturup, kendi şartlarımdan daha çok, nasıl bir kadro yapabileceğimiz konusunu konuşmak istiyorum. Benim açımdan sıkıntı yok."  cevabını verdi.

rizespor8-002.jpg

rizespor7-003.jpg

rizespor6-005.jpg

rizespor5-006.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum