1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. RİZESPOR ŞAMPİYONLUĞUNU KUTLUYOR
RİZESPOR ŞAMPİYONLUĞUNU KUTLUYOR

RİZESPOR ŞAMPİYONLUĞUNU KUTLUYOR

Rizespor'da, bir sezon sonra yeniden Süper Lig'e yükselmenin mutluluğu yaşanıyor. Rizespor taraftarları Ümraniyespor maçını Memiş Ağa Parkındaki dev ekranda izledi. Maçtan sonra taraftarlar büyük sevinç yaşadı. Araçları ile şehir turu atan taraftarlar bay

A+A-

1. Lig'de 2017-2018 sezonunun 33. haftasında deplasmanda Ümraniyespor'u 1-0 yenerek 66 puana ulaşan Çaykur Rizespor, bitime bir hafta kala şampiyon olarak Süper Lig'e yükselmeyi garantiledi. 

Geçen sezonu 36 puanla 16. sırada tamamlayarak Süper Lig'den düşen Çaykur Rizespor, 2017-2018 sezonunda mücadele ettiği Spor Toto 1. Lig'den tekrar bir üst lige çıktı.

samp4-001.jpg

Rize'deki Çaykur Rizespor taraftarları Ümraniyespor maçını, Memiş Ağa Parkı'ndaki dev ekrandan izledi. Maçtan sonra taraftarlar büyük sevinç yaşadı. Şampiyonluk coşkusu yaşayan taraftarlar, araçları ile şehir turu atarak takım bayraklarını salladı. 

- Karaman yönetiminde başladı, Üzülmez'le devam etti

Çaykur Rizespor yönetimi, 2016-2017 sezonunda küme düşmeye rağmen teknik direktör Hikmet Karaman ile yoluna devam kararı verdi.

samp3-001.jpg

Şampiyonluk parolasıyla yola çıkan yeşil-mavili ekip, Süper Lig'den düştüğü kadroyu da büyük ölçüde korudu. Yeşil-mavili ekip Karaman yönetiminde çıktığı 4 lig maçını kazanarak 12 puanla lige hızlı başlangıç yaptı. Karaman, 4 maçlık seriden sonra takımı 3 maçta 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet alınca  görevinden istifa etti.

Karaman'dan boşalan teknik direktörlüğe 2013-2014 sezonunda Çaykur Rizespor'u Süper Lig'e taşıyan Mustafa Denizli'nin de yardımcılığını yapan İbrahim Üzülmez getirildi. 

Üzülmez yönetimindeki Rize ekibi, ilk iki maçında Samsunspor ile 1-1, Gaziantepspor ile 0-0 berabere kalarak 4 puan kaybetmesine rağmen ardından hızlı bir yükseliş göstererek ilk yarıyı 34 puanla lider olan MKE Ankaragücü ve 32 puanlı Ümraniyespor'un ardından 31 puanla 3. sırada tamamladı.

samp1-001.jpg

Kadrosuna 7 oyuncu katarak ikinci yarıya başlayan Çaykur Rizespor, ikinci yarıda çıktığı 16 maçta 10 galibiyet, 5 beraberlik alırken sadece Altınordu'ya sahasında 3-0 kaybetti.

Ligde son olarak Ümraniyespor'u deplasmanda 1-0 yenerek puanını 66'ya çıkaran Çaykur Rizespor, bitime bir hafta kala Ankaragücü ile 4 puanlık farkını koruyarak şampiyon olup Süper Lig'e yükselmeyi başardı.

samp2-001.jpg

Geçen sezonun 34. haftasında 3 Haziran'da sahasında Alanyaspor'u 1-0 yenmesine rağmen Süper Lig'e veda eden Çaykur Rizespor, 330 gün sonra Süper Lig'e döndü. 

Yeşil-mavili ekip, ligin son haftasında sahasında Gazişehir Gaziantep ile yapacağı maçla sezonu tamamlayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum