1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Rizespor Samsun'da farklı kaybetti
Rizespor Samsun'da farklı kaybetti

Rizespor Samsun'da farklı kaybetti

Rizespor mağlubiyet serisini Samsun'da devam ettirdi...

A+A-

Erdi Demir
SAMSUN (İHA) -
Süper Lig’in 27. haftasında Samsunspor, Çaykur Rizespor'u ağıradı. Mücadelenin ilk yarısı ev sahibi ekibin 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci yarıda 2 gol daha bulan Samsunspor müsabakadan 3-0 galip ayrıldı.

rz4-093.jpg

Maçtan dakikalar (İlk yarı)
2. dakikada Benito’nun ara pasında ceza sahası içinde kaleciyle karşı karşıya kalan Marius’un şutu yandan auta çıktı.
12. dakikada ceza sahasına yapılan ortada oluşan karambolde topu önünde bulan Drongelen’in şutu filelerle buluştu. 1-0
16. dakikada Çaykur Rizespor’un kullandığı kornerde ceza sahası içinde Mocsi’nin kafa vuruşunda kaleci Okan topu son anda kurtardı.
20. dakikada Muhammet’in sağ kanattan ortasına iyi yükselen Minchev’in kafa vuruşunu kaleci Okan çeldi.
45. dakikada seri çalımlarla ceza sahasına giren Zeqiri, karşı karşıya pozisyonda kaleci Okan'ı geçemedi.

rz-015.jpg
Maçtan dakikalar (İkinci yarı)
54. dakikada Maius’un defansın arkasına gönderdiği topa iyi hareketlenen Holse, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 2-0
62. dakikada sağ kenardan kullanılan kornerde oluşan karambolde topu önünde bulan Mocsi’nin şutu yakın mesafeden auta çıktı.
70. dakikada seri çalımlarla ceza sahasına kadar ilerleyen Mithat’ın şutu direğin sağından az farkla auta çıktı.
78. dakikada kazanılan penaltıda beyaz noktanın başına geçen Ntcham, topu filelerle buluşturdu. 3-0

rz3-125.jpg

Hakemler: Murat Erdoğan, Gökhan Barcın, Ali Can Alp
Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru (Haluk dk. 83), Lubo Satka, Van Drongelen, Soner Gönül, Ait Bennasser (Osman dk. 80), Flavien Tait (Taylan dk. 60), Carlo Holse, Oliver Ntcham, Benito Raman (Muja dk. 60), Marius Mouandilmadji (Ercan dk. 80)
Yedekler: Muammer, Fofana, Soner Aydoğdu, Yunus, Muhammed
Teknik Direktör: Markus Gisdol
Çaykur Rizespor: Tarık Çetin, Muhammet Şahin (Eray dk. 81), Attila Mocsi (Alikulov dk. 81), Anıl Yaşar, Casper Hojer (Halil dk. 81), Mithat Pala, Ibrahim Olawojin, Babajide Akintola, Dal Varesanovic (Gustavo dk. 61), Altin Zeqiri (Gaich dk. 46), Martin Minchev
Yedekler: Canberk, Diouf, Faye, Güvenç
Teknik Direktör: İlhan Palut
Gol: Drongelen (dk. 12), Holse (dk. 54), (Ntcham dk. 78 pen.) (Samsunspor)
Sarı kartlar: Benito, Zeki (Samsunspor), Gustavo (Çaykur Rizespor)

rz2-131.jpg

MAÇIN ARDINDAN:

İlhan Palut: “Son haftalarda rakibi kutlamaya alıştık”

Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, Samsunspor maçının ardından yaptığı açıklamada, son haftalarda aldıkları mağlubiyetlere atıfta bulunarak, rakipleri kutlamaya alıştıklarını söyledi.
Palut, mağlup oldukları için üzgün olduklarını ifade ederek, açıklamalarda bulundu. Palut, “Kornerde karambolden gol yedik. Ondan sonra ilk yarı boyunca oyun dengede gitti. Biz de gol yapabilecek pozisyonları bulduk ama maalesef değerlendiremedik. İkinci yarı oyuna bazı hamlelerle özellikle ofansif manada, hareketlilik getirmeye çalıştıysak da bir şekilde bunun reaksiyonunu göremedik ve kaptırdığımız top ve bir penaltı sonrası da ortaya böyle bir skor çıktı. Maçın geneline baktığınız zaman biz de pozisyonlar bulduk fakat sahada daha diri, daha fazla ikili mücadele kazanan ve daha fazla isteyen bir rakip karşısında mağlup olduk. Günün en büyük sorunu bizim açımızdan, skor gerideyken göstermemiz gereken reaksiyonu gösteremeyişimiz ya da eksik gösterişimizdir. Zorlarsanız, forse ederseniz her şeyi denersiniz. Ama bazen olmaz skor alamazsınız. Bu normaldir ama bizde bu yoktu. Günün en azından benim adıma en çok düşünmem gereken, şapkamı önüme koymam gereken noktası bu idi. Son zamanlarda tebrik etmeye alıştık biz, Samsunspor'u da tebrik ediyorum" dedi.

Markus Gisdol: “Takımın başarısında kendimi 1. sıraya koymuyorum"
Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol, takımın başarısında kendisini ilk sıraya koymadığını, başarının takımın ortak başarısı olduğunu söyledi.
Markus Gisdol, maç sonu basın toplantısında “Çok zor bir maç oldu. Özellikle ilk yarıda her 2 takım da çok gol pozisyonuna girdi. İlk yarıda top kazandıktan sonra oyuna iyi sokamadık. İlk yarı bitince oyuncularla konuştuk. Rakibe orta alanda alan vermemeyi konuştuk. Daha sonrasında oyunun kontrolünü elimize aldık. Golleri bulduğumuz için maçı kazandık. İyi bir hoca olmak istiyorsanız takımınızın da iyi olması lazım. Ben kendimi birinci sıraya koymuyorum. Ortada bir başarı varsa hepimizin ortak başarısı. Evimizde oynadığımız maçlarda taraftarla birlikte çok güçlü olabiliyoruz. Son deplasman maçında da iyi oynadık ama gol atma sıkıntısı yaşamıştık. Evimizde oynadığımız maçlarda resmen 12. adamla birlikte oynuyoruz. Bu da bize olumlu yansıyor” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum