1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Rizespor Sivas'ta 1-0 kaybetti
Rizespor Sivas'ta 1-0 kaybetti

Rizespor Sivas'ta 1-0 kaybetti

Rizespor, Sivas deplasmanında kar yağışı altında oynanan maçta 1-0 mağlup oldu. İlk yarısı 0-0 tamamlanan maçın tek sayısı 65. dakikada geldi.

A+A-

Rizespor deplasmanda Sivasspor'a 2. yarıda yediği tek golle 1-0 mağlup oldu. Yoğun kar yağışı altında oynanan müsabakada oyuncuların karla kaplı sahada zaman zaman top kontrolü yapmakta zorlandıkları görüldü.
STAT: 4 Eylül
HAKEMLER: Özgüç Türkalp xx, İsmail Şencan xx, Muharrem Yılmaz
SİVASSPOR: Petkovic xx, Cem Can xx, Hayrettin x, Servet xxx, Murat xx, Fransergio xx, Yasir x (İlhan dk. 85 x), Musa x, Serdar xx, Mehmet Yıldız xx (Gökhan dk. 89 ?), Balili xx (Cvetkov dk. 63 x)
YEDEKLER: Akın, Hasan, Colosimo, Gürhan
TEKNİK DİREKTÖR: Bülent Uygun
ÇAYKUR RİZESPOR: Zdravkov x, Tolga xx, Ergin x (Erhan dk. 60 x), Bashir x, Hasan x (Görkem dk. 77 x), Serhat x, Victoria x, Cem Baki xx, İbrahim xx, Zafer Biryol x (Seydihan dk. 69 x), Anderson xx
YEDEKLER: Serkan, Enis, Emrah, Ferdi
TEKNİK DİREKTÖR: Rıza Çalımbay
GOL: Mehmet (dk. 65)
SARI KARTLAR: Balili, Petkovic, Murat, Fransergio, Serdar (Sivasspor), Ergin, Anderson (Çaykur Rizespor)
 
MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
6. dakikada Serdar'ın kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde Murat Sözgelmez kafayla vurdu, top direğin dibinden auta çıktı.
17. dakikada Servet'in orta sahadan yaptığı ortada, Serdar topu kafayla Mehmet'in önüne indirdi. Bu oyuncunun ceza sahası içinde dönerek vuruşunda, meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.
 
MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
48. dakikada, Zafer'in pasında topla buluşan Cem Baki'nin sert vuruşunda meşin yuvarlak az farkla dışarı çıktı.
55. dakikada, Fransergio'nun sağ kanattan verdiği pasla ceza sahası içinde topla buluşan Balili'nin vuruşunda, top yandan dışarı çıktı.
65. dakikada Yasir'in kullandığı serbest vuruşta, ceza sahası içinde Mehmet topu ağlara gönderdi. 1-0
 78. dakikada, Sivasspor kalesinde oluşan karambolde Serhat'ın sert vuruşunu Cem Can son anda çizgiden çıkardı.
82. dakikada, Yasir'in pasında ceza sahasında topla buluşan Cvetkov'un vuruşu yandan dışarı çıktı.

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, hava ve saha şartlarına rağmen güzel bir maç olduğunu belirterek, "Hava şartlarının çok soğuk ve sahanın karla kaplı olmasından dolayı gerçekten sahada büyük bir mücadele vardı. Çaykur Rizesporlu futbolcuları da kutluyorum. Futbolcu kardeşlerim bu zor şartlara rağmen, futbolun güzelliğini sahaya yansıttı. 3 puan aldığımız için mutluyuz. Benim takımım yüreğinle oynayan bir takım. Bazı başarıları, tesadüfen elde etmiş imajı çiziliyordu. Ama sahada gereğini yapan, iyi mücadele eden futbol oynayan ve gol pozisyonu üreten bir takımım var. Ben de aslanlarımla gurur duyuyorum. Sonuca baktığımızda, hedeflediğimiz puanları bir an önce yakalamaya çalışıyoruz. Önümüzde Sakaryaspor maçı var. Zorlu geçeceğine inanıyorum. Orada da futbolun güzelliğini sahaya yansıtacağımıza inanıyorum" dedi.  

Bir gazetecinin 'Siz göreve geldikten sonra Sivasspor'un trendi arttı. Hedefiniz nedir?' sorusuna Uygun, desteğin şart olduğunu belirterek, "Göreve geldikten sonra futbolcu kardeşlerimin bana inancı fazlaydı. Dolayısıyla bazı şeyleri başardık ve başarmaya da devam edeceğiz. Yolun başındayız, başarmamız gereken çok şey var. Tabii ki ilk 5'e girmek için gerek maddi anlamda gerekse de taraftar desteğine ihtiyacımız var. Bu yapıldığı sürece bu aslanların istenilen hedefe ulaşacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın. Biz Bakan Abdüllatif Şener'in sayesinde çok güzel tesislere kavuştuk. Ama gerekli destekler verildiği takdirde Sivasspor her zaman layık olduğu en üst sıralarda yerini alacaktır" diye konuştu.

Bülent Uygun, hava ve saha şartlarına rağmen hakemlerin yönetiminden memnun olduğunu da sözlerine ekledi. Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Rıça Çalımbay ise, maçtan çok PAF takımları arasında oynanan maçta düşme sonucu kafatasında çatlama olan Reha adlı futbolcunun sağlık durumu hakkında ve federasyonun uygulamaları hakkında açıklama yaptı. Çalımbay, üzgün bir şekilde maça başladıklarını belirterek, "Her şeyden önce maçtan çok, PAF takım oyuncularımızdan Reha'nın kafatasında kırık olması ve şu anda hayati tehlikesinin bulunması bizi üzüyor. Diğer bir üzüldüğümüz olaysa bu hava şartlarında maçların oynanmasıdır. Bir kere federasyonun başta Sivasspor olmak üzere Kayserispor gibi Anadolu takımlarına her türlü desteği vermesi gerekiyor. Bu sahanın üzerinin kapatılması veya liglerin biraz kaydırılması gibi bir şeylerin yapılması gerekiyor. Bugün oynadığımız maçtaysa futbol harici hemen hemen her şey vardı. Artık bir hata veya şans oyunuydu. Şansın birine gülmesi gerekiyordu ve o da Sivas'a güldü. Biz, girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik. Sivasspor, gelen bir atağını çok güzel değerlendirdi ve gol oldu. Maçın sonlarına doğru yaptığımız baskıdan netice alamadık. Buradan puan alıp gitmek isterdik. Çünkü Sivasspor'dan çok, bizim puana ihtiyacımız vardı. Ama futbolcularımın oyunundan memnunum. Bu maçı unuttuk, artık önümüze bakıyoruz. Sivasspor'u da tebrik ediyorum" ifadelerini kaydetti.

Gazetecilerin, PAF takım oyuncusu Reha'nın sağlık durumunu sorması üzerine Çalımbay, "Şu anda ameliyatı olacak, belki de İstanbul'a götürülecek. Şu hava şartlarında bu maçın oynanması yazık. Ya PAF Ligi'ni doğru dürüst yapsınlar ya da tamamen kaldırsınlar. Federasyonun yaptığı yanlış bir şey. Dediğim gibi ya kaldıracaklar, ya da daha iyi imkan sunacaklar" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız