1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Rizespor son haftaya bıraktı
Rizespor son haftaya bıraktı

Rizespor son haftaya bıraktı

1. Lig'de 37. haftasında Göztepe ile Çaykur Rizespor 3-3 berabere kaldı. Karadeniz ekibi, Süper Lig'e doğrudan çıkma ümidini son haftaya taşıdı.

A+A-

Çaykur Rizespor, 1. Lig'de 37. haftasında Göztepe'ye konuk oldu. Mücadele 3-3 beraberlikle sonuçlandı.

rz6-028.jpg

Karadeniz ekibinin golleri 43. dakikada John Mary, 86. dakikada Alberk Koç ve uzatma bölümünde Koray Altınay'dan geldi. Göztepe'nin gollerini ise 19. dakikada Emir Ortakaya, 24 ve 57. dakikalarda İsmail Köybaşı kaydetti. 

Müsabakanın 19. dakikasında Emir Ortakaya'nın topu ağlara gönderdiği pozisyonda yardımcı hakem ofsayt kararı verirken, VAR'dan yapılan incelemenin ardından gol geçerlilik kazandı.

Göztepe'de ilk sarı kartını 48. dakikada gören Mamah, 85. dakikada ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla cezalandırıldı.

rz1-117.jpg

Maçın 90+4. dakikasında Çaykur Rizesporlu oyuncu Haqi Osman'ın topu filelere gönderdiği pozisyonda önce gol kararı veren hakem Suat Arslanboğa, VAR'dan gelen uyarı üzerine pozisyonu tekrar izledi. Suat Arslanboğa, gol kararını iptal ederek Çaykur Rizespor lehine penaltı kararı verdi.

Bu sonuçla play-off hattında yer alan Göztepe, puanını 56'ya çıkardı. Puanını 67'ye yükselten Çaykur Rizespor, Süper Lig'e doğrudan çıkma ümidini son haftaya taşıdı. Karadeniz ekibine Süper Lig bileti için son hafta 1 puan yetiyor.

Öte yandan karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da izledi.

rz5-040.jpg

Stat: Gürsel Aksel

Hakemler: Suat Arslanboğa, Aleks Taşcıoğlu, Nurettin Dinçer Demir

Göztepe: Arda Özçimen, Atınç Nukan, Arslanagic, Emir Ortakaya, Tarık Çamdal (Dk. 78 Uğur Kaan Yıldız), Mamah, Yalçın Kayan, Palmer (Dk. 79 Hikmet Çiftçi), İsmail Köybaşı, Ngalina (Dk. 64 Aliou Traore), Kvasina

Çaykur Rizespor: Zafer Görgen, Oğuz Ceylan (Dk. 61 Mithat Pala), Bahadır Öztürk, Sinan Osmanoğlu, Emirhan Topçu (Dk. 61 Alberk Koç), Amilton, Ogün Özçiçek, Alper Potuk (Dk. 77 Koray Altınay), Benhur Keser, Olawoyin (Dk. 71 Haqi Osman), John Mary (Dk. 61 Kubilay Kanatsızkuş)

Goller: Dk. 19 Emir Ortakaya, Dk. 24 ve 58 İsmail Köybaşı (Göztepe), Dk. 43 John Mary, Dk. 86 Alberk Koç, Dk. 90+10 Koray Altınay (Penaltıdan) (Çaykur Rizespor)

Kırmızı kart: Dk. 85 Mamah (Göztepe)

Sarı kartlar: Dk. 35 Ogün Özçiçek, Dk. 74 Alberk Koç, Dk. 90+7 Bahadır Öztürk, Dk. 90+11 Koray Altınay, Zafer Görgen (Maç bitiminde) (Çaykur Rizespor), Dk. 46 Ngalina, Dk. 90+3 Kvasina, Dk. 90+7 Emir Ortakaya, Dk. 90+9 İsmail Köybaşı, Palmer (Maç bitiminde) (Göztepe)

rz3-101.jpg

Göztepe-Çaykur Rizespor maçının ardından

- Göztepe Teknik Sorumlusu Şakir Özkayımoğlu: - "Sahanın içinde mücadele etmeye çalışacağız ve bize Gürsel Aksel'in öğrettiği namusumuzla hayırlısıyla bu takımı Süper Lig'e taşıyacağız"
- Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz:
- "İnşallah son hafta Süper Lig'e çıkan takım biz oluruz"

1. Lig'de Çaykur Rizespor'la 3-3 berabere kalan Göztepe'nin teknik sorumlusu Şakir Özkayımoğlu, "Hayırlısıyla bu takımı Süper Lig'e taşıyacağız." dedi.
Özkayımoğlu, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, futbolda kupaların, puanların ve galibiyetlerin gelip geçici olduğunu kaydetti.
Takımda çok karakterli bir futbolcu grubunun bulunduğunu bildiren Özkayımoğlu, şöyle konuştu: "Biz Göztepe olarak bugün sahanın içinde gereken mücadeleyi fazlasıyla verdik. Biz hep sahanın içinde kalmaya devam edeceğiz. Sahanın içinde mücadele etmeye çalışacağız ve bize Gürsel Aksel'in öğrettiği namusumuzla hayırlısıyla bu takımı Süper Lig'e taşıyacağız arkadaşlar. Hepsine çok inanıyorum. Biz birbirimize çok kenetlendik. Biz taraftarla birlikte şahane bir aile olduk. Onlar vazgeçmiyor, bizim futbolcularımız sahada vazgeçmiyor."
Özkayımoğlu, play-off'u garantilediklerini, son hafta saha avantajını da elde etmek istediklerini belirterek, Bodrumspor'u yenip bunu gerçekleştirmek istediklerini sözlerine ekledi.

korkmaz4-002.jpg

- Çaykur Rizespor cephesi
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, kazanmak için geldikleri müsabakadan beraberlikle ayrılmalarının da önemli olduğunu söyledi.
Hafta başından beri çalıştıkları pozisyonlardan kalelerinde goller gördüklerini belirten Korkmaz, şöyle konuştu: "Bu beni daha da üzüyor ama geri dönüş iyi oldu. Özellikle sonradan gelen oyuncuların katkısı çok iyi oldu. Kaybetmedik ve son haftaya kaldı artık her şey. İnşallah son hafta Süper Lig'e çıkan takım biz oluruz. Göztepe'yi kutluyorum, tebrik ediyorum. Özellikle sezonun ikinci yarısından itibaren baskıyla beraber savunma yapmayı çok iyi beceriyorlar. Duran toptan da hemen hemen tahmin ediyorum 7-8 maçta gol bulup maç kazandılar."

rz2-102.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum