1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Rizespor Süper Lig'e göz kırpıyor
Rizespor Süper Lig'e göz kırpıyor

Rizespor Süper Lig'e göz kırpıyor

Geçen sezon Süper Lig'den talihsiz bir şekilde 1. Lig'e düşen Rizespor, 2. maçını kazanarak kararlılığını gösterdi...

A+A-

Lig’in 2. haftasında Adana Demirspor evinde Rizespor ile karşılaştı. Mücadele konuk takımın 3-1 üstünlüğü ile sonuçlandı.

Maçtan Dakikalar

16. dakikada Lingane’nin köşe atışında ceza sahası içinde Yiğit’in kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-0

21. dakikada Robin Yalçın’ın sağ kanattan yerden ortasında ceza sahası içinde Samu’nun vuruşunda top ağlarla buluştu. 1-1

30. dakikada Lalawele’nin yaklaşık 30 metreden sert şutunda top kaleci Gökhan’da kaldı.

45. dakikada Samu’nun sağ kanattan ortasında Kweuke’nin yakın mesafeden şutunda top filelerle buluştu.1-2

49. dakikada Mendy’nin yerden pasında ceza alanı içerisinde net pozisyonda Lalawele topa dokunamadı.

87. dakikada Samu’nun pasında ceza alanı içinde topla buluşan Süleyman meşin yuvarlığı ağlarla buluşturdu. 1-3
 

Stat: 5 Ocak Fatih Terim
Hakemler: Ali Şansalan xx, Mehmet Salih Mazlum xx, İbrahim Çağlar Uyarcan x
Adana Demirspor: İsmail x, Yiğit xx, Yiğitcan x, Lalawele x (Abdulkadir dk. 78 x), Lingane x, Mustafa x (Rustemovic dk. 46 x), Tambe x, Adil x (Tolgahan dk. 46 x), Erhan xx, Mendy xx, Sezer x
Yedekler: Kurtuluş, Umut, Savaş, Can, Atabey
Teknik Direktör: Giray Bulak
Çaykur Rizespor: Gökhan xx, Mehmet xx, Robin xx, Petrucci xx, Kweuke xx (Süleyman dk. 63 x), Recep xx (Edomwonyi dk. 82 ?), Saadane xx Samu xxx, Oğulcan xx (Ümit dk. 75 x), Özgür xx, Orhan xx
Yedekler: Cihan, Muhammed Alperen, Muhammed Emin, Sinan, Oğuzhan, Furkan, Emir
Teknik Direktör: Hikmet Karaman
Goller: Yiğit (dk. 16) (Adana Demirspor), Samu (dk. 21), Kweuke (dk. 45), Süleyman (dk. 87) (Çaykur Rizespor)
Sarı kartlar: Recep, Gökhan (Çaykur Rizespor), Erhan, Tolgahan, Sezer (Adana Demirspor)

Karaman: 'Ait olduğumuz yere geri dönmek istiyoruz'
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, 3-1 kazandıkları Adana Demirspor maçı sonrası, “Deplasmanda kazanmak çok daha önemli. Biz ait olduğumuz yere geri dönmek ve hazır bir takım halinde orada olmak istiyoruz” diye konuştu.

Karaman, TFF 1. Lig'in ikinci haftasında deplasmanda karşılaştıkları ve 3-1 kazandıkları Adana Demirspor maçı sonrası basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Hikmet Karaman, deplasmanda 3 puan almanın çok önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “İki takımı da tebrik ediyorum. Böyle bir havada mücadele gücü yüksek. Hakemi de tebrik ediyorum. Böyle bir ortamda iki takımın oyuncularının oynaması ve gollerin olması futbol adına sevindirici. Zaman zaman bizim üstün olduğumuz Adana Demirspor'un üstün olduğu bölümler var. Oyuncuları da tebrik ediyorum. Özgür Çek’i tebrik ediyorum. 34 yüksek koşu yaptı. Rakibimiz iyi bir takım. Yabancı oyuncuları yetenekli ama ona rağmen deplasmanda kazanmak çok daha önemli. İkinci golü atarken ki model çok güzeldi. Pas var, oyun gelişimi var. Bu modeli geliştirmemiz lazım. Biz ait olduğumuz yere geri dönmek ve hazır bir takım halinde orada olmak istiyoruz. Her maç bize bir şey öğretecek. Hafta içi çalışıp kendimizi geliştirerek devam etmek istiyoruz. Rize şehrimize hayırlı olsun.” 

Bulak: “Golleri nereden yiyeceğimizi biliyordum”
Adana Demirspor Teknik Direktörü Giray Bulak, 3-1 mağlup oldukları Çaykur Rizespor maçı sonrası, “Geldiğimden beri hangi bölgelerin eksik olduğunu ve nereleri düzeltmemiz gerektiğini çok iyi biliyorum. Bu maçta da yiyeceğimiz golleri ve nereden yiyeceğimizi biliyordum.Bunu düzelteceğiz” dedi.

Bulak, TFF 1. Lig’in ikinci haftasında evlerinde karşılaştıkları ve 3-1 mağlup oldukları Çaykur Rizespor maçı sonrası basın toplantısında açıklamalarda bulundu. 

Nereden ve nasıl gol yiyeceklerini takım olarak iyi bildiklerini ifade eden Bulak, daha sonra şunları kaydetti: “Taraftarımıza teşekkür ediyorum. Bizi yalnız bırakmadılar ama biz onlara olumlu cevap veremedik. Biz nasıl kaybettiğimizi biliyoruz. Burada sorumlu arayacak değiliz. 1-0 öne geçtik kaçırılan pozisyon gol olsaydı 2-0 olacaktı. Nereden ve nasıl gol yiyeceğimizi biliyorduk. Rizespor da buna çalıştı. Burada da sıkıntı yaşayacağımızı biliyorduk. Rizespor’un iki tarafı da önemli. Pozisyonları verip içeride karşılayamadık. İkinci gol bana göre yenebilecek gol değildi. Sorunlarımızın ne olduğunu ve nasıl aşacağımızı biliyoruz. Oyunun geneline baktığımız zaman bizi tempo olarak düşürecek oyuncu veya oyun yoktu. Oyuncular daha çok koştu, son dakikaya kadar mücadele etti. Bizim oyuncularımız yeni takımda olmalarına rağmen ayakta durdu. Geldiğimden beri hangi bölgelerin eksik olduğunu ve nereleri düzeltmemiz gerektiğini çok iyi biliyorum. Oyuncu transfer etmesek bile kendi içimizde çözeceğiz. Daha ligin yeni başlıyor olması bu maçı telafi etmemize olanak sağlıyor.”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum