1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Rizespor tek puanla yetindi
Rizespor tek puanla yetindi

Rizespor tek puanla yetindi

Bülent Uygun ile çıkış yakalayan Rizespor, evinde oynadığı maçta Fatih Karagümrük karşısında gol kaydına muvaffak olamadı

A+A-

Süper Lig’in 32. haftasında Çaykur Rizespor, Fatih Karagümrük’ü konuk etti. Karşılaşma golsüz berabere tamamlandı.

rz4-027.jpg

Maçtan Dakikalar (İlk yarı)
3. dakikada sağ çaprazdan Boldrin’in ortasında Scoda’yı geçen topu Baiano tamamladı ancak top savunmadan kornere çıktı.
42. dakikada sol taratan Boldrin’in ortasında Skoda’nın kafa buruşunda meşin yuvarlak auta çıktı.

rz3-031.jpg

Maçtan Dakikalar (İkinci yarı)
50. dakikada sağ kanattan Boldrin’in ceza sahasına yaptığı ortada Sabo’nun gelişine vuruşunda kaleci Viviano topu kornere çeldi.
56. dakikada Jimmy Durmaz’ın ceza sahasının dışından vuruşunda top az farka auta çıktı.

rz2-032.jpg

Stat: Çaykur Didi
Hakemler: Ümit Öztürk xx, Osman Gökhan Bilir xx, Kamil Çetin xx
Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan xx, İsmail Köybaşı x (Melnjak dk. 46 xx), Selim Ay xx, Monstar Talbi xx, Mykola Morozyuk xx (Fernando Andrade dk. 46 xx), Fabricıo Baiano xx, Erik Sabo xx (Abdullah dk. 68 x), Fernando Boldrin xx (Doğan Erdoğan dk. 89 ?), Braian Samudio xx (Tunay Torun dk. 80 ?), Damjan Djokovic x, Milan Skoda x
Yedekler: Tarık Çetin, Emir Dilaver, Yassine Meriah, Onur Bulut, Mithat Pala
Teknik Direktör: Bülent Uygun
Fatih Karagümrük: Emiliao Viviano xx, Enzo Roco x, Ervin Zukavonic xx, Koray Altınay x (Vegar Hedenstad dk. 74 x), Jure Balkovec xx, Jimmy Durmaz xx (Vato Arveladze dk. 84 ?), Lucas Biglia x, Lucas Castro xx, Jeremain Lens x (Alassane Ndao dk. 64 x), Yannis Salibur x (Andrea Bertolacci dk. 64 x), Artur Sobiech x (Mevlüt Erdinç dk. 84 ?)
Yedekler: Aykut Özer, Gaston Campi, Aksel Aktaş, Efe Tatlı, Serhat Ahmetoğlu
Teknik Direktör: David Sassarini
Kırmızı Kart: Skoda (dk. 56) (Çaykur Rizespor)
Sarı Kartlar: İsmail Köybaşı, (Çaykur Rizespor), Lucas Biglia, Artur Sobiech (Fatih Karagümrük)

rz1-038.jpg

Fatih Karagümrük Teknik Direktörü David Sassarini, Rizespor ile 0-0 berabere kaldıkları maçın ardından “Kararlılığımız ve cesaretimizden dolayı çok mutluyuz” dedi.

Mücadele sonunda değerlendirmelerde bulunan Fatih Karagümrük Teknik Direktörü David Sassarini, takımın kararlığı ve cesaretinden memnun olduklarını dile getirerek, “Kararlılığımız ve cesaretimizden dolayı çok mutluyuz. Zor bir maç, rakibin kontra atak silahı çok kuvvetli. Kanat oyuncuları çok hızlı. 10 gün gibi kısa bir sürede çok iyi iş başardık. Daha iyi olacağımıza inanıyorum. Özellikle ofansif tarafta, son iticilik kısmında biraz daha çalışmak zorunda olduğumuzun farkındayız. Ama bu kısa sürede çıkacak işin genel durumundan memnunuz” dedi.

Bülent Uygun: “Rakibe çok tolerans tanındığı bir ortamda yine de çok iyi bir mücadele ettik”
Rizespor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Fatih Karagümrük maçının ardından, “Rakibe çok tolerans tanındığı bir ortamda yine de çok iyi bir mücadele ettik” dedi.
Bülent Uygun, “Gerçekten güçlü bir takıma karşı fazla pozisyon vermeden ve 40 dakika 10 kişi oynadığımız bir maçta penaltımız da verilmedi. Sabo ile girdiğimiz bir pozisyonda kaleci muhteşem bir şekilde çıkardı. Rakibe çok tolerans tanındığı bir ortamda yine de çok iyi bir mücadele ettik. O nedenle futbolcularımı tebrike diyorum. Daha önümüzde kazanılması gereken birçok puan, birçok maç var. Takımımızla birlikte mücadele vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

hasankartal-001.jpg

Hasan Kartal: “Bana göre hakem maçı katletti”
Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal, Fatih Karagümrük maçının ardından, “Bana göre hakem maçı katletti” dedi.
Kartal, maçın iyi başladığını belirterek, "Güzel de seyrediyorduk. Hakemin olaya girmesiyle sıkıntılar ortaya çıkıyor. Herkesin siniri bozuldu. Bilmiyorsan bu işi yapma, ben bu işi bilmiyorum, yapmam de. Çıkma sahaya, olmaz böyle bir şey. Bu arkadaşımız bugün bu işi beceremedi. İnşallah bundan sonra düzgün yönetir de başkalarının sıkıntısı olmaz. Neticede hep beraber seyrektik, bir kere bir penaltının varlığı tartışılırdı. Kesin var demiyorum ama en azından incelenirdi. Bir görüşme filan yapmadan penaltıyı vermedi. İkincisi sarı kart, böyle bir sarı kart olacak iş mi yani, böyle bir sarı kart verirsen ne olur. Hem tarafları rahatsız edersin, bir kargaşa çıkar, problem çıkar. Bunları önlemek de zor. Neticede herkes seyrediyor. Olmayan yerde kart vermek doğru bir şey mi? Ben anlamadım. Bana göre bu hakem maçı katletti. Bu maç güzel başlamış ve gayet güzel gidiyordu. Ama nihai sonucu gördük. Bana göre hakem maçı katletti, gitti. Federasyon neye bakıyor. Nasıl bakıyor’’ dedi.

“Ben kurul falan tanımıyorum, bir federasyon yönetimi var”
Hakemlerin neye göre atandıklarını bilmedikleri dile getiren Kartal, federasyonu göreve çağırdı. Kurulları tanımadığını belirten Kartal, “Kimi neye göye veriyorlar, nasıl veriyorlar rastgelemi veriyorlar, kuraya göre mi, yoksa kafalarına göre mi hiç bilmiyoruz. Bu işlerin açık olması lazım. Birileri yazıyor. Bu buraya gidecek. Neye göre gidiyorlar bunları bilmiyoruz. Ben merkez hakem kurulunu, kurulları tanımıyorum. Bir federasyon yönetimi vardır. Yönetim yönetecek ve doğruları karar verecek. Kulüpleri de kendi kulübü gibi kabul edecek. Bunları böyle kabul etmek kaydıyla, hakemini öyle atayacak. Cezasını öyle verecek. Adil yönetilmesi lazım” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız