1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Rizespor Trabzonspor'u deplasmanda yendi
Rizespor Trabzonspor'u deplasmanda yendi

Rizespor Trabzonspor'u deplasmanda yendi

Süper Lig'in 3. haftasında Rizespor deplasmanda Trabzonspor'u 3-2 mağlup etti

A+A-

Rizespor deplasmanda Trabzonspor'u 3-2 mağlup ederek 3 puanı aldı...

rz1-123.jpg

20. dakikada deplasman ekibi, maçta kaleyi tutan ilk şutta öne geçmeyi başardı. Sağ taraftan Emirhan Topçu'nun ceza sahası içerisine ortasına iyi yükselen Mocsi'nin kafa vuruşunda top, yerden sekerek filelere gitti: 0-1
32. dakikada Enis Bardhi'nin sol taraftan ceza sahasına ortasına penaltı noktasında Umut Bozok vurdu. Savunmadan seken topa Bakasetas, altıpas içerisinde kafa vurdu. Meşin yuvarlak direğin yanından az farkla auta çıktı.
35. dakikada Sauer'in sağdan ceza sahası içerisine ortasında Zeqiri'nin gelişine vurduğu şutta, top yan direğe çarparak oyun alanına geri döndü.
41. dakikada kazanılan faul atışında Enis Bardhi'nin dokunuşunda Bakasetas'ın yaklaşık 25 metreden bekletmeden yerden şutunda kaleci Gökhan Akkan, yatarak topu çelmeyi başardı.
43. dakikada Çaykur Rizespor'un 2. golü geldi. Sauer'in sağdan ceza sahası içerisine yaptığı ortada topu altıpas içerisinde Zeqiri kafa pasıyla Benhur Keser'e indirdi. Bu oyuncunun dokunduğu top 2. kez filelerle buluştu: 0-2
Mücadelenin ilk yarısını Çaykur Rizespor'un 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

rz3-104.jpg

53. dakikada Bakasetas'ın ara pasında ceza yayı üzerinde topla buluşan Fountas, dönerek vurdu. Kaleci Gökhan Akkan, topu uzanarak kornere çelmeyi başardı.
58. dakikada Sauer'in ceza sahsı içerisinde elle müdahalesinde kazanılan penaltı atışında, Bakasetas'ın sert şutunda top filelere gitti: 1-2
64. dakikada Sauer'in ara pasında, Olawoyin'in sağ çaprazdan ceza sahası içerisine girdikten sonra yerden şutunda kaleci Uğurcan Çakır, yatarak topu ayakları ile uzaklaştırdı.
66. dakikada Pinchi'nin sağdan ceza sahası içerisine ortasında, Benhur Keser'in boş pozisyonda kontrol edip vuruşunda top filelere gitti: 1-3
77. dakikada Mithat Pala'nın yaklaşık 30 metre topu sürdükten sonra yerden pasında, toplu buıluşan Zeqiri, ceza sahasına girdi. Bu oyuncunun sert şutunda, kaleci Uğurcan Çakır, uzanarak meşin yuvarlağı çelmeyi başardı.
83. dakikada Enis Bardhi'nin sol taraftan ceza sahası içerisine ortasında, iyi yükselen Enis Destan'ın kafa vuruşunda top filelere gitti: 2-3
Mücadele Çaykur Rizespor'un 3-2 üstünlüğüyle sona erdi.

Stat: Papara Park
Hakemler: Halil Umut Meler, Mustafa Emre Eyisoy, Kerem Ersoy
Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Benkovic, Baniya, Larsen (Dk.46 Mehmet Can Aydın), Eren Elmalı, Kourmpelis (Dk. 83 Göktan Gürpüz), Bakasetas, Enis Bardhi, Tekliç (Dk. 46 Fountas), Visca (Dk. 70 Abdülkadir Ömür), Umut Bozok (Dk. 70 Enis Destan) 
Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Taha Şahin, Mocsi, Emirhan Topçu, Halil İbrahim Pehlivan, Mithat Pala, Varesanovic (Dk. 60 Pinchi), Zeqiri (Dk. 89 Seyfettin Anıl Yaşar), Olawoyin, Sauer (Dk.84 Diouf), Benhur Keser
Goller: Dk. 58 Bakasetas (Penaltıdan), Dk. 83 Enis Destan  (Trabzonspor), Dk. 20 Mocsi, Dk. 43 ve 66 Benhur Keser (Çaykur Rizespor)
Sarı kartlar: Dk. 21 Larsen (Trabzonspor), Dk. 38 Mithat Pala, Dk. 90+9 Olawoyin (Çaykur Rizespor)

rz2-107.jpg

Trabzonspor - Çaykur Rizespor maçından notlar

- Bordo-mavili takımın teknik direktörü Nenad Bjelica, Galatasaray maçının ilk 11'inde 3 değişiklik yaptı

Süper Lig'in 3. haftasında Çaykur Rizespor'u konuk eden Trabzonspor'da teknik direktör Nenad Bjelica, Galatasaray maçının 11'inde 3 değişiklik yaptı.
Bordo-mavili ekip, Papara Park'ta yapılan müsabakaya Uğurcan Çakır, Benkovic, Baniya, Larsen, Eren Elmalı, Kourmpelis, Bakasetas, Enis Bardhi, Tekliç, Visca, Umut Bozok 11'i ile çıktı.
Trabzonspor'da yedek kulübesinde Muhammet Taha Tepe, Hüseyin Türkmen, Abdülkadir Ömür, Fountas, Denswil, Göktan Gürpüz, Doğucan Haspolat, Mehmet Can Aydın, Arif Boşluk, Enis Destan yer aldı.
Bjelica, Galatasaray maçında sakatlanan Trezequet'in yerine Edin Visca, Denswil'in yerine Baniya, Abdülkadir Ömür'ün yerine Tekliç'i 11'de oynattı.
İlk iki maçta 11'de başlayan Abdülkadir Ömür ve Denswil, bu sezon ilk kez yedek kulübesinde maça başladılar. 
Trabzonspor'da sakatlıkları bulunan Trezeguet'in yanı sıra Orsic ve Fernandez Çaykur Rizespor karşısında kadroda yer almadı.
Papara Park'taki karşılaşmayı yaklaşık 18 bin bordo-mavili taraftar tribünden izledi.
Çaykur Rizespor için ayrılan bölümde ise beş yüzün üzerinde yeşil-mavili taraftar, takımlarını destekledi.

-Çaykur Rizespor'da 2 değişiklik
Rize temsilcisinin teknik direktörü İlhan Palut, 2. hafta oynanan Corendon Alanyaspor mücadelesinin 11'inde 2 değişikliğe gitti.
Yeşil-mavili ekip, Gökhan Akkan, Taha Şahin, Mocsi, Emirhan Topçu, Halil İbrahim Pehlivan, Mithat Pala, Varesanovic, Zeqiri, Olawoyin, Sauer, Benhur Keser 11'i ile maça çıktı.
Çaykur Rizespor'un yedek kulübesinde Tarık Çetin, Zafer Görgen, Eren Emre Aydın, Seyfettin Anıl Yaşar, Sinan Osmanoğlu, Oumar Diouf, Mame Faye, Pinchi, Eray Korkmaz, Alberk Koç yer aldı.
İlhan Palut, geçen hafta ilk 11'de başlayan Mary'i maç kadrosuna almazken Seyfettin Anıl Yaşar maça yedek başladı. Bu iki oyuncunun yerine yeni transferler Mocsi ve Sauer ilk kez ilk 11'de forma şansı buldu.

hocalar-031.jpg

Trabzonspor-Çaykur Rizespor maçının ardından

- Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica:
"Rizespor hak ettiği bir galibiyet aldı. Çok gol pozisyonundan yararlanamadık"
- Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut:
"Trabzonspor gibi bir deplasmanda 3 puan, genç oyuncular ve bizim için son derece değerli oldu"

Çaykur Rizespor'a 3-2 yenilen Trabzonspor'un teknik direktörü Nenad Bjelica, "Rakibimiz daha takım gibi gözüktü. Takım olma ifadelerinin içini dolduran takım. Biz bunu gösteremedik. Biz bugün takım ruhunu, o inancı gösteremedik." dedi. 
Bjelica, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, maça istedikleri gibi başlayamadıklarını belirtti.
Rakiplerinin çok mücadele ettiğini ifade eden Bjelica, "Rizespor hak ettiği bir galibiyet aldı. Çok gol pozisyonundan yararlanamadık. Maçta ilk yarı ve ikinci yarı değerlendiremediğimiz gol fırsatları vardı. Bunlardan yararlanabilsek maçın sonucu farklı olacaktı. Maçın içerisinde iyi, kötü anlarımız vardı. Rakibimizin ilk tehlikesi gol olunca ister istemez endişe oldu. İkinci yarı ofansif kadro ile sahaya çıktık. Maçın en iyi olduğumuz anlarında kalemizde 3. golü yedik. Herkes son saniyeye kadar mücadele etmesine rağmen maç istemediğimiz bir sonuç ile bitti." diye konuştu.
Yeni transferlerin alışma sürecinde olduğuna dikkati çeken Bjelica, "Kolay değil, 10 yeni oyuncumuz var. bizimle beraber Trabzonspor'a alışmaya çalışıyor. Bunlar için süreç gerekli. Şu anda yapmamız gereken çalışmak ve takımı hak ettiği yere ulaştırmak." ifadelerini kullandı.
Bjelica, Umut Bozok'un milli takımda oynayan bir oyuncu olduğuna değinerek, şunları kaydetti: "Bu şekilde baskıyı hak etmediğini düşünüyorum. Enis Destan için de aynı. Elimizdeki en hazır oyuncuları oynatmaya çalışıyoruz. Siz olsanız kimi oynatırsınız? Size soruyorum. Milli takımda oynayan, antrenmanda elinden gelen her şeyi yapmaya çalışan bir Türk oyuncunun basın tarafından değersizleştirilmeye çalışılmasını anlamıyorum. Onun üzerine gelen baskıyı ve yıkımı her gün telafi edip hazırlamak zorundayım. Umut Bozok baktığınızda en çok gol katkısı veren oyuncu. Bugün eleştirilse de elinden gelen her şeyi yapmaya çalışan bir oyuncu. Belki en iyi gününde değildi ama başka oyuncular da vardı."

-"Rizespor ile aramızdaki fark takım olma farkıydı"
Kazanma arzusunun takımında hiçbir zaman eksik olmayacağını işaret eden Bjelica, "Rizespor ile aramızdaki fark, takım olma farkıydı. Rakibimiz daha takım gibi gözüktü. Takım olma ifadelerinin içini dolduran takım. Biz bunu gösteremedik. Biz bugün takım ruhunu o inancı gösteremedik. Aramıza katılan genç oyuncular var. Bu oyuncuların Trabzonspor seviyesine çıkabilmeleri için sabır göstertmemiz gerekiyor. Aramıza yeni katılanlar var. Ritme ayak uydurmaları, geçen yıl devam eden oyuncuların ritmi bulmaları gerekiyor. Rakibimiz takım olma olgusunun için doldurdular, bizim için bu eksik oldu." değerlendirmesinde bulundu.
Bjelica, takımda bir parça olmak için çaba harcamayanların, takım ruhunun içerisinde olmayanların takımda olamayacağını değerlendirerek, "Hiç kimse takımın üstünde değil. Kimse takımdan büyük değil." sözlerine ekledi.

- Çaykur Rizespor cephesi
Yeşil-mavili ekibin teknik direktörü İlhan Palut, ilk iki haftada iyi mücadele ettiklerini ancak skor bulamadıklarını söyledi.
İlhan Palut, ofansif üretkenliği biraz daha artırmaları gerektiğini bildiklerinin altını çizerek, şunları belirtti: "Trabzonspor dönem dönem etkili oldu. Ceza sahamıza çok geldiler. Dar alanda paslar ve duran toplarla etkili olduk. Üç gol bulduk. Skor avantajı bizdeyken skoru daha da artırabilirdik. Bizim için değerli bir galibiyet. Üç puan alınır, gelecek haftalarda da alınır. Genç çocukların Süper Lig'de neler yapabileceğini görmeleri lazımdı. Trabzonspor gibi bir deplasmanda 3 puan genç oyuncular ve bizim için son derece değerli oldu. İzleyenler keyif aldı. Trabzonspor taraftarı üzülmüştür ama iki takımında son dakikaya kadar bırakmadığı bir mücadele oldu."
Lige yeni oyuncularla başladıklarına vurgu yapan Palut, "Genç oyuncular öğrenmek için çabalıyor. Hepsi bir şeyler kazanmak için gözlerimizin içine bakıyor. Bizim için kazanmaktan çok daha değerli, oyuncularımızın istediklerimizi sahaya yansıtması." şeklinde konuştu.
Futbolcularla maç öncesinde konuştuğunu kaydeden Palut, şöyle devam etti: "Kazanmak için neden Karagümrük maçını bekleyeceğiz. Neden milli aradan sonra mesajlar vereceğiz. Oyunculara, 'Kazanacak kadar oynayın, sonuç benim için önemli değil.' dedim. Kazanmaktan çok cesurca dar alanda pas yapmaları, kendilerine güvenerek her topa gelişi güzel vurmadan çıkabilmeleri benim için çok değerli. Trabzonspor stadının ambiyansı kolay değil. Önemli oyunculara karşı kazanmak önemliydi."

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız