1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Rizespor uzatmalarda galibiyetten oldu
Rizespor uzatmalarda galibiyetten oldu

Rizespor uzatmalarda galibiyetten oldu

Rizespor Hatay deplasmanında, önde götürdüğü maçı uzatma dakikalarında yediği golle berabere tamamladı...

A+A-

Süper Lig'in 9. haftasında Atakaş Hatayspor ile Çaykur Rizespor karşı karşıya geldi. Rizespor'un golleri, Diouf (k.k) ve Boldrin'den, Hatayspor'un golleri ise Rayane Aabid ve Aaron Boupendza'dan geldi.

Ev sahibi ekibin teknik direktörü Ömer Erdoğan karşılaşmaya Munir, Burak Can Çamoğlu, Sackey, Rayane, Selim Ilgaz, Santos, Mesut Çaytemel, Akintole, Traore, Yusuf Abidoğlu, Diouf ilk 11'iyle başladı.

Stjepan Tomas ise Gökhan Akkan, Abdullah Durak, Baiano, Boldrin, Skoda, Donsah, Emir Dilaver, Onur Bulut, Melnjak, Moroziuk, Meriah ilk 11'ine şans verdi.

Karşılaşmanın 12. dakikasında Çaykur Rizespor 1-0 öne geçti. Sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta ceza sahası içinde tehlikeyi uzaklaştırmaya çalışan Diouf ters bir kafa vuruşuyla topu kendi ağlarıyla buluşturdu.

Hatayspor maçın 35. dakikasında eşitliği yakaladı. Rayane Aabid ceza sahası dışından çok sert vurdu ve muhteşem bir gole imza attı.

64. dakikada serbest vuruşta topun başına geçen Boldrin, ceza sahası sağ çaprazından muhteşem bir vuruşla fileleri havalandırdı ve Çaykur Rizespor'u 2-1 öne geçirdi.

Maçın skorunu belirleyen gol,  90+7 uzatma dakikasında, Aaron Boupendza'dan geldi. Savunmanın arkasına sarkan Boupendza, Gökhan Akkan'ın büyük hatasında topu boş kaleye gönderdi.

Karşılaşma 2-2 eşitlikle sona erdi ve iki takım da puanını 12'ye yükseltti.
 

rz5-009.jpg

Maçtan dakikalar (İlk yarı)
3. dakikada sağ kanattan gelişen atakta Isaac Sackey'in ceza sahasından çektiği sert şut kalenin üzerinden auta çıktı.
10. dakikada Aabid Rayene'nin sağ taraftan ceza sahası içine yaptığı ortaya iyi yükselen David Akintole’nin kafa vuruşu dışarıya gitti.
12. dakikada Rizespor’un sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde Mame Diouf'un ters kafa vuruşunda top ağlarla buluştu. 0-1
35. dakikada Diof'un topuk pasıyla ceza sahası dışında meşin yuvarlakla buluşan Aabid'in şık vuruşunda top filelere gitti. 1-1

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)
64. dakikada ceza sahası dışı sağ çaprazından kullanılan serbest vuruşta Fernando Boldrin ağlara gönderdi. 1-2
68. dakika gelişen kontra atakta topla buluşan Selim Ilgaz'ın sert şutunda kaleci Gökhan Akkan topu çelerek kornere gönderdi.
90. dakika Gökhan Karadeniz’in kullandığı serbest vuruşunda kaleci Gökhan meşin yuvarlağı kornere gönderdi.
90+ 7. dakikada savunma arkasına atılan pasta kaleci Gökhan Akkan'ın kafayla uzaklaştırmak istediği top Aaron Boupendza'nın önünde kaldı. Bu oyuncunun müsait pozisyonda yaptığı vuruş filelerle buluştu. 2-2

Stat: Antakya Atatürk
Hakemler: Halis Özkahya xx, Mustafa Sönmez xx, Hakan Yemişken xx
Hatayspor: Munir Mohamedi xx, Burak Can xx, Isaac Sackey xx (Ruben Ribeiro dk. 64 x) Aabid Rayene xx, Selim Ilgaz xx (Aaron Boupendza dk. 71 xx), Pablo Santos xx, Mesut Çaytemel xx, David Akintole xx, Adama Traore xx (Gökhan Karadeniz dk .79 x), Yusuf Abdioğlu xx, Mame Diouf xx
Yedekler: Akın Alkan, Alexandros Katranis, Soner Örnek, Helder Barbosa, Mirkan Aydın, Abdurrahman Canlı, Idır Quali
Teknik Direktör: Ömer Erdoğan
Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan xx, Abdullah Durak xx (Dusan Jovancic dk. 74 x), Santos de Jesus xx (Doğan Erdoğan dk. 90 ?), Fernando Boldrin xx, Milan Skoda xx (Loic Remy dk. 89 ?), Godfred Donsah xx, Emir Dilaver xx, Onur Bulut xx (Braian Samudio dk 73. xx), Dario Melnjak xx (İsmail Köybaşı dk. 73 x), Mykole Moroziuk xx, Yassine Meriah xx
Yedekler: Tarık Çetin, Kemal Rüzgar, Tunay Torun, Selim Ay, Konrad Michalak
Teknik Direktör: Stjepan Tomas
Goller: Mame Diouf (dk. 12 kk.), Fernando Boldrin (dk. 64), (Çaykur Rizespor), Aabid Rayene (dk. 35), Aaron Boupendza (dk. 90+7) (Hatayspor)
Sarı kartlar: Yassine Meriah, Abdullah Durak (Çaykur Rizespor), Isaac Sackey (Hatayspor)

rz4-015.jpg

Rizespor Teknik Direktörü Stjepan Tomas, Hatayspor karşısında son saniye golüyle galibiyeti kaybettiklerin için çok üzgün olduğunu ifade etti.

Süper Lig'in 9. haftasında Ç.Rizespor, deplasmanda Hatayspor ile 2-2 berabere kaldı. Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Rizespor Teknik Direktörü Stjepan Tomas, "Burada son saniyede golü yedik. Bizim için çok kötü oldu. Ama maça iyi başladık, top bizde kaldı. Gol atıp 1-0 öne geçince, pasları bıraktık, uzun topa döndük ve topu rakibe verdik. Ama ikinci yarıya yine de iyi başladık. Geride iyi top kurduk, top bizde kaldı ve pas yaptık. 2-1 öne geçtikten sonra oyunu tutamadık, son saniye gol ama yine de takımım çok iyi performans gösterdi ve onlardan memnunum. Tabii 3 puanı alacakken 1 puana razı olmak çok çok üzücü" şeklinde konuştu.

Hatayspor Teknik Direktörü Ömer Erdoğan ise Ç.Rizespor karşısında oyuncularının ortaya koyduğu oyundan memnun olduğunu söyledi.

Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Hatayspor Teknik Direktörü Ömer Erdoğan, son saniyede gelen golle beraberliği kurtardıklarını belirtti. Takımın oynadığı oyundan memnun kaldığını da dile getiren Erdoğan, "Karşımızda bugün ligin son 5 maçını kaybetmeyen ve özellikle son 3 maçta galip gelen Rizespor vardı. Biz milli arada rakibimizi analiz ederken kendi oyunumuzu da ekleyerek hücumsal anlamda daha çok pozisyona girmeye çalıştık. Özellikle ilk yarıda çalıştığımız gibi kenardan ortalarla sık sık pozisyona girdik ve sonuçlamalarda biraz sıkıntı yaşadık. Takım savunması yine bugün hatasız oynadı. Bir tane duran toptan yediğimiz gol dışında ceza sahasına neredeyse rakibimizi yaklaştırmadık. 1-1'i bulduktan sonra ikinci yarı biraz bizim tempomuz düştü. Ama ona rağmen Rizespor'a herhangi bir pozisyon vermedik. Şanssız bir gol yedik yine, hiç beklemediğimiz anda duran toptan. Oyunun devamında yeni giren arkadaşlarımız ve diğer sahadaki arkadaşlarıyla beraber maçı son saniyeye kadar bırakmadı. Haklı 1 puan yani, en az 1 puan hak ettiğimizi düşünüyorum. Eğer bu maçta mağlup olsaydık gerçekten bize çok yara verirdi. Oyuncularımızın son saniyede verdikleri mücadelenin karşılığını alması bizim için iyiydi. Tabii içeride berabere kalmak değil, yenmek isterdik ama olmadı. Maçın gidişatı üzerinden bakılacak olursa oynanan oyundan ben memnunun" dedi.

rz3-016.jpg

rz2-016.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız