1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Rizespor uzatmalarda şoku yaşadı
Rizespor uzatmalarda şoku yaşadı

Rizespor uzatmalarda şoku yaşadı

90 dakikası 0-0 biten maçın uzatmalardaki +5. dakikasında penaltıdan yediği golle Konya'da 3 puan bırakan Rizespor ligde tehlikeli sulara daldı...

A+A-

Süper Lig’in 30. hafta maçında, Konyaspor evinde Çaykur Rizespor'u 1-0 mağlup etti.

riz1-099.jpg

Maçtan dakikalar (İlk yarı)
21. dakikada Jonsson’un pasıyla Bajic savunmanın arkasına sarkarak çapraz pozisyonda vuruşunu yaptı, fakat açıyı kapatan kaleci Tarık gole izin vermedi.
36. dakikada sol kanattan ceza sahasına sokulan Alper’in altıpasa gönderdiği topu savunma son anda uzaklaştırdı. Seken topla buluşan Milosevic’in vuruşunda top savunmadan döndü.

rizesp04.jpg

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)
49. dakikada hızlı gelişen Çaykur Rizespor atağında Orhan’ın pasıyla sağ çaprazdan ceza sahasına sokulan Boldrin, şut açısını bulup vuruşunu yaptı ancak kaleci Ertuğrul topu çeldi.
87. dakikada Miya’nın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Thuram, dönerek yaptığı vuruşu üstten auta gitti.
90. dakikada Miya ceza sahası dışından ayak içiyle uzak direğe vuruş yaptı. Tarık soluna iyi uzanıp gole engel oldu.
90+4. dakikada sol kanatta hareketlenen Ömer Ali içeriye çevirdiği top Talbi’nin eline çarptı ve hakem penaltı noktasını gösterdi.
90+5. dakikada penaltı vuruşunu kullanan Miya, kaleciyi ters köşeye yatırıp topu ağlara gönderdi. 1-0

riz2-087.jpg

Stat: Konya Büyükşehir Belediye
Hakemler: Fırat Aydınus xx, Aleks Taşçıoğlu xx, Erdem Bıyık xx
Konyaspor: Ertuğrul xx, Skubic xx, Uğur xx, Anicic xxx, Alper xx, Jevtovic xx (Daci dk. 77 ?), Jonsson xx, Shengelia xx (Miya dk. 57 xx), Milosevic xx, Ömer Ali xx, Bajic xx (Thuram dk. 85 ?)
Yedekler: Serkan, Mücahit, Ali Turan, Selim, Ferhat, Volkan, Hurtado
Teknik Direktör: Bülent Korkmaz
Çaykur Rizespor: Tarık xx, Orhan xx, Talbi xx, Fernandes xx, Melnjak xx, Tunay xx (Oğuz Kaan dk. 45+2 xx), Abdullah xx (Burak dk. 90+3 ?), Vetrih xx (Harmash dk. 84 ?), Samudio xx, Boldrin xx, Skoda xx
Yedekler: Zafer, Doğaçhan, Burak, Alberk, Atakan, Sasse, Boryachuk
Teknik Direktör: Ünal Karaman
Gol: Miya (dk. 90+5 pen.) (Konyaspor)
Sarı Kartlar: Jonsson, Anicic, Ali Turan (Konyaspor), Talbi, Boldrin (Çaykur Rizespor)

rizesp03.jpg

 Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Ünal Karaman, Konyaspor mağlubiyetinin ardından, bir iki basit hatanın dışında takım savunmasında oldukça iyi olduklarını ve bu hataların pahalıya mal olduğunu söyledi.
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Ünal Karaman, 1-0 mağlup oldukları Konyaspor maçına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Son dakikalarda kaybetmenin üzücü olduğunu ifade eden Teknik Direktör Ünal Karaman, “Pozisyonun penaltı olarak değerlendirilmesi de bizim adımıza üzücü. Genelde bir iki basit hatanın dışında takım savunmasında oldukça iyi olduğumuz bir müsabakaydı. Ama bazen bu hatalar pahalıya mal oluyor, özellikle böyle bir dakikanın içerisinde olması. Bugün verilen mücadelenin ve gösterilen emeğin puanla taçlanmasını sağlayacaktı, onun adına üzgünüm” dedi.

“Başka maçları izlerken de bu pozisyonlardan rahatsız oluyorum”
Penaltı pozisyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karaman, “Ama biz kural koyuculara da müdahalede olmalıyız. Eskiden derdik topun nereye gitmesi değil, elin topa gitmesi diye. Çünkü ceza sahası içerisinde insanlar koşarken, sadece benim için söylemiyorum tüm takımlar için söylüyorum, herkesin yapınca canı yanıyor. Daha koşarken oyuncu elini arkaya bağlayarak gidiyor. Bu insan doğasına ve fizik doğasına aykırı. Bunlarda belki bir düzenlemeye gidebilirler. İlla ki kural koyuculardan bunu beklememek lazım. Bu konuda biraz daha hassas olunabilir. Şahsen ben başka maçları izlerken de bu pozisyonlardan rahatsız oluyorum, ben bugün canım yandığım için bunu söylemiyorum” ifadelerini kullandı.
Zor müsabakalar oynayacaklarını belirten Karaman, “Tabii ki düşme hattındaki takımların tamamı çok ciddi ateş içerisinde zor müsabakalar oynayacaklar. Biz de bunlara dahiliz. Daha sonraki müsabakalarda yine rakipler diyebileceğimiz takımlarla oynayacağız. Bunlarda en az hatayı yapan, en iyi hücum eden, pozisyonlarını iyi değerlendiren takımlar mutlu olacak diğerleri üzülecek, bizim üzüldüğümüz gibi. Konyaspor kazandı, onları tebrik ediyorum. Bundan sonraki oynayacakları müsabakalarda başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

rizesp02.jpg

Konyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, Çaykur Rizespor galibiyetinin ardından kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi.
Konyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, 1-0 kazandıkları Çaykur Rizespor maçına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Maçı kazandıkları için mutlu olduklarını ifade eden Bülent Korkmaz, “Öncelikle kazandığımız için tabii ki mutluyuz. Çok önemli bir 3 puan da son ana kadar o mücadeleyi gösterdik. Gol atma gücünü gösterdik oyun olarak da aslında bu kadar çok kapanıp kontra atağa çıkacaklarını biliyorduk. Hızlı hücumla alanları çok iyi kapattılar, biz de çok hareketli olmamıza rağmen girdiğimiz gol pozisyonlarında ceza sahası içinde yoğunlaşamadık. Geldiğimiz günden beri bunun üzerinde çok duruyoruz. Bu maç bu kadar yoğunlaşamadık ama sonunda kazanmak önemliydi. Oyuncularımı tebrik ediyorum” dedi.

rizes01.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum