1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Rizespor uzatmalarda yıkıldı
Rizespor uzatmalarda yıkıldı

Rizespor uzatmalarda yıkıldı

Alanya deplasmanında öne geçmesine rağmen Rizespor uzatmalarda gelen golle 2-1 mağlup oldu

A+A-

Burak Zincir
ANTALYA (İHA) -
  Süper Lig’in 21. haftasında Corendon Alanyaspor ile Çaykur Rizespor karşılaştı. Mücadelenin ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi. İkinci yarıda Rizespor öne geçmesine rağmen uzatmalarda gelen golle sahadan mağlup ayrıldı.

rizes6-010.jpg

Maçtan dakikalar (İlk yarı)
3. dakikada Verasanovic ceza sahası dışından sert vuruşunda meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarıya çıktı.
30. dakikada gelişen atakta Novais’in ceza sahası önünden sert vuruşunda meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarıya gitti.

rizes5-012.jpg

Maçtan dakikalar (ikinci yarı)
51. dakikada sol kanattan gelişen atakta Hojer ceza sahası içine girerek pasını aktardı. Kale önünde yakın mesafeden topu alanVerasanovic’in vuruşu ağlarla buluştu. 0-1
69. dakikada sağ kanattan gelişen atakta Efecan Karaca ceza sahsı içinde sol ayağıyla sert vurdu meşin yuvarlak direkten sahaya döndü.
70. dakikada sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta Leroy Fer kafayla vurdu topu kaleci Gökhan kurtardı, devam eden pozisyonda Efecan boşta kalan topu yakın mesafeden ağlara gönderdi. Yaklaşık 10 dakikalık VAR incelemesinin ardından gol geçerlilik kazandı. 1-1
81. dakikada Shelvey’in sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta boşta kalan topa Mocsi’nin ceza sahası içinden vuruşunda meşin yuvarlak dışarı çıktı.
90. dakikada sol kanattan gelişen atakta Sisto ceza sahası dışı sol çaprazından uzak direğe sert vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 2-1

rizespor3-021.jpg

Hakemler: Ali Şansalan, Serkan Ok, Bilal Gölen
Alanyaspor: Ertuğrul Taşkıran, Florent Hadergjonaj, Miguel Lima, Fidan Aliti, Jure Balkovec, Leroy Fer, Joao Novais (Fatih Aksoy dk. 90+9), Oğuz Aydın, Efecan Karaca (Furkan Bayır dk. 90+6), Yusuf Özdemir (Sisto dk. 64), Cordova (Janvier dk. 64)
Yedekler: Yusuf Karagöz, Emirhan Çavuş, Eren Altıntaş, Carlos Eduardo, Muhammet Ali Apaydın, Yunus Bahadır
Teknik Direktör: Fatih Tekke
Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Muhammet Taha Şahin, Attila Mosci, Emirhan Topçu, Hojer, Mithat Pala (Faye dk. 90+3), Shelvey, Benhur Keser (Gustavo dk. 68), Varesanovic (Oscar dk. 85), Altın Zeqiri (Minchev dk. 90+3), Julian Gaich
Yedekler: Tarık Çetin, Zafer Görgen, Halil İbrahim Pehliban, Anıl Yaşar, Oumar Diouf, Eray Korkmaz, Yankov Minchev
Teknik Direktör: İlhan Palut
Goller: Efecan Karaca (dk. 70), Sisto (dk. 90) (Alanyaspor), Varesanovic (dk. 51) (Rizespor)
Sarı kartlar: Novais, Aliti, Fer, Balkovec (Alanyaspor)

rizes4-016.jpg

İlhan Palut: “Maalesef çok ekstra bir gol attılar”
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, Corendon Alanyaspor maçını ardından yaptığı açıklamada, “1-1’den sonra tekrar oyunu dengeledik. Maalesef çok ekstra bir gol attılar maçın sonlarına doğru. Mağlup olduk” dedi.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, seyir zevki yüksek bir maçın ortaya çıktığını belirterek, “Önemli bir maçtı. Fikstür çok yoğun. Buraya iyi bir sonuç için geldik. Öncesinde pozitif futbol oynanamaya çalışan iki takım, ortaya seyir zevki yüksek bir mücadele çıkabilir demiştim. Öyle de oldu. Oyun bizim tarafımıza daha yakındı. Üçüncü bölgeye rahat geçtik, orada etkili ataklar yaptık ama başarılı olamadık. Rakibe pozisyon vermedik. İkinci yarıya da iyi başladı, golü bulduk. Ondan sonra topu arkasında kalmayı tercih ettik. Bu olabilirdi ama savunmamızı daha agresif, güçlü yapmalıydık. O bizim eksiğimizdi. 1-1’den sonra tekrar oyunu dengeledik. Maalesef çok ekstra bir gol attılar maçın sonlarına doğru. Mağlup olduk. Takımızın genel olarak hücum performansından son nokta hariç memnunum. Beklentim top rakipteyken çok daha agresif ve savunma bir takım. Bunu üzerine çalışmalarımızı yapacağız. Alanyaspor’u tebrik ediyorum” diye konuştu.

Fatih Tekke: “Çok zor bir takıma karşı 3 puan kazandık”
Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Çaykur Rizespor maçının ardından, “Onları verdikleri mücadeleden dolayı alkışlıyorum. Çok zor bir takıma karşı 3 puan kazandık” dedi.
Tekke, maçın ikinci yarısında ön alan baskısını değiştirdiklerini ifade ederek, “Genel hatlarıyla 90 dakikada maçın hak eden tarafın biz olduğumuzu düşünüyorum. İyi hazırlandık. Fakat ilk senaryosu aslında ön alan baskısı olarak 5-3-2 ile bastırdık. Bana göre tekrarla çok iyi olduğunu söyleyemem. Ama karşılama olarak fena değildi. Onların ilk yarıda hızlı hücumları var. Bir tanesini gol yaptılar. İkinci yarı özellikle ön baskısının şeklini değiştirdik. Neticede 2 buçuk aylık periyodun oyuncularımın tamamen problemsiz devam etmesi. Herkesin içeride güllük gülistanlık bir durumun olmadığını bilmesine rağmen takım olma yolunda çok ciddi adımlar var. Bizlere çok ciddi cevaplar veriyorlar. Onlar her türlü alkışı hak ediyorlar. Onları verdikleri mücadeleden dolayı alkışlıyorum. Çok zor bir takıma karşı 3 puan kazandık. Çok değerli. Salı günü deplasmanda yine kritik bir maç oynayacağız. Sonra Pendikspor ve Kasımpaşa maçı var. Umarım bu periyodu çok iyi geçiririz. Çok önemli bir periyot. Daha uzun bir yol var. Oyuncularımın pes etmemesi geriden gelmesi, arzu, isteği ve oyunun organizasyonunu asla terk etmeden devam etmesi benim için çok değerli, çok umut verici. Hepimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

riz2-109.jpg

riz1-122.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız