1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Rizespor yeniden Süper Lig'e yükseldi
Rizespor yeniden Süper Lig'e yükseldi

Rizespor yeniden Süper Lig'e yükseldi

1. Lig'in son haftasında Altınordu ile evinde karşılaşan Rizespor, 1 yıllık aradan sonra yeniden Süper Lig'e yükseldi

A+A-

Rizespor evinde Altınordu ile golsüz berabere kaldı, Samsunspor'dan sonra Süper Lig'e adını yazdıran ikinci takım oldu. İzmir ekibi ise bu sonucun ardından küme düştü. Altınordu'da 31. dakikada Kürşad Sürmeli kırmızı kart gördü.

rz4-077.jpg

Rizesporlu taraftarlar maçın son düdüğünün ardından sahaya girerek futbolcularla kutlama yaptı.

Çaykur Rizespor 7. kez Süper Lig'e yükseldi. Yeşil mavililer daha önce 1978-1979, 1984-1985, 1999-2000, 2002-2003, 2012-2013 ve 2017-2018'de bu başarıyı göstermişti.

rizespor2022-23sampiyonlukmaci.jpg

Stat: Çaykur Didi

Hakemler: Zorbay Küçük, Furkan Ürün, Hakan Karabalcık

Çaykur Rizespor: Zafer Görgen, Oğuz Ceylan (Dk. 46 Mithat Pala), Bahadır Öztürk, Sinan Osmanoğlu, Alberk Koç (Dk. 57 Emirhan Topçu), Ogün Özçiçek, Alper Potuk (Dk. 90+3 Koray Altınay), Benhur Keser (Dk. 75 Kubilay Kanatsızkuş), Olawoyin, Amilton (Dk. 57 Mary), Bolasie

Altınordu: Ali Emre Yanar, Kerim Alıcı, Alperen Selvi (Dk. 75 Şeref Özcan), Selim Ay, Erdi Dikmen, Metehan Yılmaz, Emirhan Aydoğan (Dk. 65 Recep Aydın), Kürşad Sürmeli, Metehan Mimaroğlu (Dk. 83 Ali Özgün), Hüsamettin Yener (Dk. 65 Kubilay Aktaş), Ahmet İlhan Özek (Dk. 82 Ahmet Dereli)

Kırmızı kart: Dk. 31 Kürşad Sürmeli (Altınordu)

Sarı kartlar: Dk. 24 Hüsamettin Yener, Dk. 32 Ahmet İlhan Özek, Dk. 36 Alperen Selvi, Dk. 45+5 Selim Ay, Dk. 57 Kerim Alıcı (Altınordu), Dk. 37 Oğuz Ceylan, Dk. 45+4 Alberk Koç, Dk. 52 Alper Potuk, Dk. 57 Benhur Keser, Dk. 90 Emirhan Topçu (Çaykur Rizespor)

rz2-103.jpg

Rizespor'da "sabrın sonu" Süper Lig

- Çaykur Rizespor geçen yıl teknik direktör Bülent Korkmaz ile veda ettiği Süper Lig'e, teknik direktör değişikliğine gitmeyerek bir yıl aradan sonra yine deneyimli teknik direktörü ile ulaştı

bulentkorkmaz3.jpg

RİZE (AA) - 1. Lig'in son haftasında Süper Lig'e yükselmeyi garantileyen Çaykur Rizespor, teknik direktörü Bülent Korkmaz'ın sabırla arkasında durması ile başarıya ulaştı.
Süper Lig'de, geçen yıl 27 Şubat'ta Çaykur Rizespor'da sezonun bitimine 12 maç kala göreve başlayan teknik direktör Korkmaz, lig bitiminde yeşil-mavili ekibi Süper Lig'de tutmayı başaramadı.
Rize temsilcisi ile 12 maçta 13 puan toplayan Korkmaz, toplamda 36 puan ve lig 17'cisi olarak takımı ile birlikte küme düştü.
Sezon başında yeşil-mavili ekipte başkanlığa seçilen İbrahim Turgut, oluşturduğu yönetim ile Bülent Korkmaz ile birlikte göreve devam etme kararı alarak yola çıktı.
Korkmaz, yeşil-mavili ekiple birlikte sezona iyi bir başlangıç yapamazken 5 maç sonunda 6 puan toplayabildi. Ligin 5. haftasında deplasmanda Adanaspor'a 2-0 yenilen yeşil-mavililer Korkmaz yönetiminde sonradan çıktıkları 11 maçta 6 galibiyet, 5 beraberlik ile 23 puan toplayarak yükselişe geçse de ilk yarı sonunda 30 puan ve averajla 7. sırada kendine yer bulabildi.

rz12-001.jpg

Zaman zaman taraftarların "istifa" çağrısına rağmen baskılara direnen Turgut ve yönetimi, Bülent Korkmaz ile birlikte sezonun ikinci yarısında takıma 10 yeni oyuncu katarak ligin ikinci yarısına başladı.
İkinci yarıda yükselişe geçen yeşil-mavililer, 18 maçta 11 galibiyet, 5 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak 38 puan toplayarak toplamda 68 puana ulaşmayı başardı.
Rize temsilcisi bu sürede Samsunspor ile birlikte sadece 4 kez yenilerek ligin en az kaybeden takımı olurken 14 beraberlik ile ligin en fazla berabere kalan ekibi oldu.
Yeşil-mavililer Pendikspor'un 1 puan önünde bir yıl aradan sonra sabrın mükafatını alarak teknik direktörü Bülent Korkmaz ile birlikte 7. kez Süper Lig'e dönmeyi garantiledi.

rz1-118.jpg

-Çaykur Rizespor'un Süper Lig'e yükseldiği dönemler
Daha önce 1978-1979, 1984-1985, 1999-2000, 2002-2003, 2012-2013 ve 2017-2018'de Süper Lig'e yükselme başarısı gösteren Çaykur Rizespor, 7. bu başarıyı tekrarladı.
Geçen sezon Süper Lig'den düşen Çaykur Rizespor'u daha önce teknik direktörler Turgut Kafkas, Cesarettin Alptekin, Rasim Kara, Hikmet Karaman, Mustafa Denizli ve İbrahim Üzülmez Süper Lig'e taşımıştı.
Bülent Korkmaz'da ilk kez teknik direktörlük kariyerinde Süper Lig'e yükselme sevinci yaşadı.

rz11-002.jpg

Kulüp Başkanı İbrahim Turgut, taraftarlara yaptığı konuşmada, şampiyonluk yolunda kendilerine destek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere herkese teşekkür etti.
İnandıklarını ve çok çalıştıklarını kaydeden Turgut, "Bizim birliğimiz, beraberliğimiz ile başardık. Bir ve beraber oldukça daha çok şey başaracağız." dedi.

rz13-001.jpg

Rizesporlu taraftarlar, bir yıl aranın ardından Süper Lig'e yükselmeyi kutladı.
1. Lig'in son haftasında sahasında Altınordu ile 0-0 berabere kalan Çaykur Rizespor, Süper Lig'e yükseldi.
Taraftarlar, karşılaşma boyunca yaşadıkları sevinci sahaya inerek futbolcularla sürdürdü.
Taraftarlar ile oyuncular bir süre çimlerin üzerinde horon oynadı.

rz7-019.jpg

Kentin pek çok noktasında da sevinç gösterileri düzenleyen taraftarlar, bayraklarla araç konvoyları oluşturdu.
Taraftarlar, şampiyonluk marşları eşliğinde kentte tur attı.
15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar ise takımlarının bayraklarıyla kutlamalara katıldı.

rz6-029.jpg

Çaykur Rizespor-Altınordu maçının ardından

- Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz: "Duygularınız ile hareket ederseniz kazananlardan olursunuz. Rizespor'a hayırlı olsun"
- Altınordu Teknik Direktörü Hasan Özer: "Vazgeçmedik, sonuna kadar mücadele ettik ama ligde kalmayı başaramadık, üzgünüm. Bir markayı ligde tutamadık"

RİZE (AA) -  1. Lig'de normal sezonun son haftasında konuk ettiği Altınordu ile 0-0 berabere kalarak Süper Lig'e yükselen Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Bülent Korkmaz, "Duygularınız ile hareket ederseniz kazananlardan olursunuz. Rizespor'a hayırlı olsun." dedi.
Korkmaz, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, zor ve eziyetli olacağını bildiklerini belirtti.
Sonunda mutlu sona ulaştıklarını ve oyuculara çok teşekkür ettiğini ifade eden Korkmaz, şunları söyledi: "Sezon başı aile ortamı yakalarsak istediğimiz başarıyı yakalayacağımızı söylemiştim. Kurallara uyan, benimseyen herkesle çalışacağımı söylemiştim. Aile olursanız, bütün olursanız başarırsınız. Beni buraya getiren Tahir Kıran başkana teşekkür ederim. Onunla birlikte geldik. Ondan sonra İbrahim Turgut başkan geldi. Bana inandığını, güvendiğini, sonuna kadar devam edeceğini, bu işi başaracağımıza başkanımız, yöneticilerle birlikte inandı. Bizim yanımızda duran personele, herkese teşekkür ediyorum. Başarı için saha içi değil, saha dışı da çok yardımcı oldu."
Taraftarlara da teşekkür eden Korkmaz, "Son zamanlara kadar aleyhimde de olsa, siyah çelenk de bıraksalar, maalesef üzücü... İnandığım ekibimle beraber başaracağımızı dile getirmiştik. Önemli olan dik durabilmek, kendi doğrularınız ile hareket ederek dışarıdan etkilenmemek. Bunu doğru yaptık." ifadelerini kullandı.
Teknik direktörlük kariyerinde ilk kez "şampiyon" olduğunu kaydeden Korkmaz, şöyle devam etti: "Şampiyonluk ilk oldu. Çok zor olduğunu, zorlanacağımızı, hatalar, yanlışlar yapacağımızı biliyordum. Önemli olan üzerinde takılmadan doğru yolda ilerlemek. Ekibime, aileme teşekkür ediyorum. Her şeyden önce ailem. Bana inandılar. Duygularınız ile hareket ederseniz kazananlardan olursunuz. Rizespor'a hayırlı olsun. Rizespor'dan ricam; bir düşüyor, bir çıkıyor, geçmişte yaşanan hataları belirleyin, ama benimle ama bensiz doğru yolda ilerlemesidir. Bunu yapmazsa yine aynı olur. Rize şehri, çok güzel bir şehir. İnanılmaz, efsane bir yer. Bu şehrin, bu kulübün doğru yolda doğru adımlar attığını bilmesi gerekir. İstikrarlı, kalıcı bir Rizespor olmalı. Planlama şimdiden yapılmalı."
Siyaset ile işi olmadığını ancak Osman Aşkın Bak'ın her zaman destek olduğunu vurgulayan Korkmaz, "Kriz anlarımızda bize çok destek oldu. Osman Aşkın Bak'a teşekkür ediyorum. Çok değerli bir isim. Doğru işler, doğru hamleler kriz anında ne yapılması gereken anlarda yönetimle birlikte çok doğru kararlar verdi. Onun emeği var. Hayırlı olsun." şeklinde konuştu.

rz5-041.jpg

- Altınordu cephesi

Altınordu Teknik Direktörü Hasan Özer, söylenecek çok fazla bir şeyin olmadığını kaydetti.
Ligdeki geleceklerini son maça bırakmamaları gerektiğine değinen Özer, şunları söyledi: "Ligin en çok gol yiyen takımlarından biriydik. Geldikten sonra rakiplerimizden iyi sonuçlar aldık. Rakiplerimizden bir adım önde düzlüğe girmiştik. Manisa, Eyüp, Bandırma ve en son Erzurumspor'a kaybettikten sonra umutlarımız azalmıştı. Ligde kalmak için şanslı durumdayken en az şansı olan takım konumuna geldik. Beraberlik Çaykur Rizespor'a yetiyordu. İyi mücadele ettik. Vazgeçmedik, sonuna kadar mücadele ettik ama ligde kalmayı başaramadık, üzgünüm. Bir markayı ligde tutamadık. Bayrak düştüğü yerden kalkar. En kötü günlerden biri bizim için."

rz8-013.jpg

rz9-003.jpg

rz10-002.jpg

1. Lig'de normal sezon, 38. hafta müsabakalarıyla sona erdi.

Yılport Samsunspor'un daha önce çıkmayı garantilediği Süper Lig'e doğrudan yükselen ikinci takım, konuk ettiği Altınordu ile 0-0 berabere kalan Çaykur Rizespor oldu.

İkinci sıra için iddiasını son haftaya taşıyan Pendikspor, deplasmanda Manisa FK'yi 5-1 yenmesine rağmen 67 puanla üçüncü sırada yer aldı. İstanbul ekibi, Süper Lig'e yükselebilmek için play-off finali oynayacak.

Play-off'ta Süper Lig'e yükselebilme mücadelesi verecek son takım ise ağırladığı Ankara Keçiörengücü'nü 2-1 mağlup eden Eyüpspor oldu.

Ligde son hafta maçlarının ardından play-off çeyrek final eşleşmeleri de belirlendi. Çeyrek finalde Bodrumspor ile Göztepe, Sakaryaspor ile de Eyüpspor karşılaşacak. Eşleşmelerde üstünlük kuran taraflar, play-off yarı finalinde birbirlerine rakip olacak. Yarı finali geçen ekip, finalde Pendikspor ile Süper Lig'e çıkma mücadelesi verecek.

1. Lig'de Altaş Denizlispor'un ardından TFF 2. Lig'e düşen son ekip ise Altınordu oldu.

- Sonuçlar

1. Lig'in 38. haftasında oynanan maçlarda alınan sonuçlar şöyle:

Altay-Tuzlaspor: 3-1

Beyçimento Bandırmaspor-Gençlerbirliği: 1-1

Erzurumspor FK-Dyorex Boluspor: 2-0

Çaykur Rizespor-Altınordu: 0-0

Manisa FK-Pendikspor: 1-5

Bodrumspor-Göztepe: 1-1

Eyüpspor-Ankara Keçiörengücü: 2-1

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
10 Yorum