1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Rizespor’da neler oluyor?
Rizespor’da neler oluyor?

Rizespor’da neler oluyor?

Rizespor'da gönderilen oyunculara Yasin'in de eklenmesi Genel Kurul’da birlik ve bütünlük adına adaylıktan çekilen Taban Oluşumu ekibini kızdırdı!

A+A-

ÖMER ŞAN - Yeni Yönetimin Göreve Gelmesinin Ardından Yeni Sezon Hazırlıklarını Sürdüren Yeşil-Mavililerde Transfer Muamması Sürerken, Gönderilen Futbolculardan Sonra Yasin’in de Satılmak İstenmesi Tepkiyle Karşılandı

Yeni sezon hazırlıklarını katıldığı turnuvalardaki hazırlık maçlarıyla sürdüren yeşil-mavililerde transfer belirsizliği sürüyor. Eski futbolcularının birçoğunu gönderen, yapılan transferlere karşın hala oyuncu arayışlarını sürdüren Ç.Rizespor’da genç oyuncu Yasin’in satılmak istenmesi tepkilere neden oldu.
Temmuz ayının ilk haftasında yapılan Olağanüstü Genel Kurul’da birlik ve bütünlük adına adaylıktan çekilen ‘Taban Oluşumu’ adına bir açıklama yapan Cengiz Şafak, yeni vaatlerde bulunarak göreve gelen yeni yönetimin transferler konusunda hataya düşmemesi gerektiğine işaret etti.
Takımdan gönderilen futbolcuların yerine yeni transferler yapılmasında sıkıntılar çekildiğine işaret eden Şafak, kulübün ekonomik sıkıntılar içerisinde olmasının da bu sıkıntılarda etkili olduğunu ileri sürdü. Ç.Rizespor’un elinde bulundurduğu kaliteli ve gelecek vadeden futbolculara başka kulüplerin talip olmasının doğal bir durum olduğunu sözlerine ekleyen Cengiz Şafak, “Ancak, Ç.Rizespor’un da bu futbolculara gereksinimi var. Siz kendi ihtiyacınız olan bu oyuncuyu başkalarına pazarlamaya çalışıyorsanız burada bir yanlışlık var. Ekonomik beklentileriniz var demektir. Hele de Rize’nin kendi öz evladı olan ve gelecek vadeden Yasin gibi bir futbolcunun bu şekilde pazarlık konusu edilmesi hem Rize’ye yakışmaz ve hem de geleceği ile oynamak anlamına gelir.”dedi.
Kongrede, Ç.Rizespor’un sahipsiz olmadığını ve tabandan gelen hareketin, birlik ve beraberliğin her güçlüğü aşabileceğini göstermek için aday olduklarını ve bu nedenle de kendilerine verilen teminatlar doğrultusunda adaylıktan çekildiklerini anlatan Şafak, “Ancak görüyoruz ki, kongrede kulübe önemli ölçüde maddi katkı sağlama sözü vererek 4,5 ay vade isteyen şimdiki yönetimin maddi yönden sıkıntı içerisinde olduğunu gözlemliyoruz. Bunun en açık göstergesi Yasin’in Fenerbahçe veya Beşiktaş’a satılmak istenmesi hatta açıkça pazarlanmak istenmesidir. Rize’nin kendi çocuğu, yetiştirdiği bir değer olan Yasin’in bu şekilde satılmak istenmesi bu yönetimin en büyük hatası olacaktır. Eğer bu anlamda ekonomik bir sıkıntı içerindeyseler ve bu satıştan elde edecekleri gelirle kulübe yatırım yapacaklarsa, bizler Ç.Rizespor Taban Oluşumu olarak her türlü yardıma ve katkıyı yapmaya hazırız. Ç.Rizespor’un böyle kısa vadeli çözümlere değil, uzun vadede temel oluşturabilecek çözüm projelerine gereksinimi vardır. Kimse bu günden günü kurtarma hesapları ile Ç.Rizespor’un geleceği ile oynayamaz, buna izin veremeyiz.”şeklinde açıklamalarını sürdürdü.
Öte yandan yine Ç.Rizespor Taban Oluşumu adına yazılı bir açıklama yapan İşadamı Hüseyin Ekşi, kongrede eski yönetimin de sahip çıkması ile göreve seçilen yeni yönetimin büyük vaatler içerisinde yeni transferler yapacağını açıklamasına karşın, transferdeki belirsizliğin hala devam ettiğini kaydetti.
Yasin’in, Ç.Rizespor’un elindeki en kaliteli ve gelecek vadeden oyunculardan birisi olduğunu vurgulayan Ekşi, “Yönetim, elindeki en iyi oyuncuyu satıyor. Taban oluşumu olarak, sırf ekonomik sıkıntıları aşma adına yapılacak bu satışa karşıyız. Elbette ki genç oyuncu büyük takımların formasını giymeyi arzulayacaktır. Ama bu satış Ç.Rizespor açısından olduğu kadar Yasin için de büyük bir kayıp olacaktır. Bunun çok iyi değerlendirilmesi gerekir. Bu anlamda taraftarların da aynı bütünlük içerisinde olacağını biliyoruz. Yaptığımız görüşmelerde, yönetimin seneye serbest kalacağını belirttiği bu futbolcunun bu koşullardaki satışını kar olarak görmesi mantıkla açıklanamaz. Bizler, Ç.Rizespor’un kazançlı çıkacağı her oluşumu ve gelişmeyi sonuna kadar desteklemekle yükümlüyüz. Bunun dışında, yeşil-mavili camiaya zarar verecek her türlü gelişmeye de izin vermeyeceğiz.”dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
8 Yorum