1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. RİZESPOR'A İLAÇ GİBİ GALİBİYET
RİZESPOR'A İLAÇ GİBİ GALİBİYET

RİZESPOR'A İLAÇ GİBİ GALİBİYET

Bu sezon galibiyete hasret kalan Rizespor, 10. haftada konuk ettiği Kasımpaşa'yı 90+11. dakikada bulduğu golle mağlup ederek 3 puanı alan taraf oldu...

A+A-

Süper Lig'de 10. hafta mücadelesinde, Çaykur Rizespor-Kasımpaşa karşılaşmasını, ev sahibi ekip 2-1 kazanarak ligdeki ilk galibiyetini aldı.

rz4-035.jpg

Rizespor, 4 puana ulaşıp son sıradaki yerinde kalırken, Kasımpaşa ise 6 puanda kaldı ve 19'uncu sırada yer aldı.

rz3-043.jpg

Stat: Çaykur Didi
Hakemler: Hüseyin Göçek, Serkan Ok, Ömer Tevfik Özkoç
Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Baiano, Holmen, Selim Ay, Cemali Sertel, Phiri (Dk.87 Sabo), Dabo (Dk.73 Remy), Bolasie, Boldrin (Dk.46 Umar), Deniz Hümmet (Dk.46 Yasin Pehlivan), Pohjanpalo (Dk.73 Alper Potuk)
Kasımpaşa: Ertuğrul Taşkıran, Bruma, Brecka (Dk.46 Hajradinoviç), Donk, Hadergjonaj (Dk.90 Dirar), Sadiku (Dk.84 Doğucan Haspolat), Travnik, Mortadha (Dk.46 Evren Eren Elmalı), Tarkan Serbest, Umut Bozok (Dk.88 Yusuf Erdoğan), Jorgensen
Sarı kartlar: Dk.18 Dabo, Dk. 61 Umar, Dk. 80 Yasin Pehlivan (Çaykur Rizespor) Dk. 19 Jorgensen, Dk. 32 Travnik, Dk.67 Tarkan Serbest, Dk.90+2 Bruma (Kasımpaşa)
Goller: Dk.11 Cemali Sertel, Dk.90+11 Selim Ay (Çaykur Rizespor) Dk.62 Umut Bozok (penaltıdan) (Kasımpaşa)

rz2-042.jpg

MAÇTAN DAKİKALAR:

11. dakikada ilk isabetli şutta ev sahibi ekip öne geçmeyi başardı. Bolasie'nin sağdan ceza yayı üzerine ortasında Boldrin topu Phiri'nin önüne indirdi. Bu futbolcunun geri pasında yaklaşık 30 metreden Cemali Sertel'in sert şutunda, top filelere gitti: 1-0

35. dakikada Tarkan Serbest'in ceza sahası dışı sağ çaprazından sert şutunda top az farkla yandan auta çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı, Çaykur Rizespor'un 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

rz1-052.jpg

55. dakikada Hajradinoviç'in ara pasında ceza sahası içerisinde Umut Bozok'un dönerek vuruşunda, kaleci Gökhan Akkan topu çelmeyi başardı.

56. dakikada Umut Bozok'a ceza sahası içerisinde yapılan müdahaleyi VAR uyarısı ile inceleyen hakem Hüseyin Göçek, penaltı noktasını gösterdi. Umut Bozok'un 62. dakikada kullandığı penaltı vuruşunda top filelere gitti: 1-1

67. dakikada Hajrodinoviç'in soldan ceza sahası içerisine yerden pasında, Travnik'in vuruşunu kaleci Gökhan Akkan uzanarak çelmeyi başardı.

72. dakikada sağ çaprazdan ceza sahası içerisine giren Travnik'in geri pasında Umut Bozok'un bekletmeden vuruşunda kaleci Gökhan Akkan topu tokatlayarak uzaklaştırdı.

90+7. dakikada sağ çaprazdan ceza sahası çizgisine inen Umar'ın altı pas içerisine yerden pasında, Remy kaleci Ertuğrul Taşkıran ile karşı karşıya topu auta vurdu.

90+11. dakikada Yasin Pehlivan'ın ara pasında ceza sahası içerisinde Remy'in vuruşunda kaleci Ertuğrul Taşkıran'ın çeldiği topu Selim Ay boş kaleye filelere gönderdi: 2-1

rz5-016.jpg

Sezonun ilk galibiyetini alan Çaykur Rizespor, maç sonunda galibiyet pozu çektirerek sosyal medya hesabından ‘Çok özledik’ ifadeleriyle paylaştı.

rzzzz.jpg

MAÇIN ARDINDAN

Hamza Hamzaoğlu: “Son saniyede de olsa kazanmak güzel”

Kasımpaşa galibiyetini değerlendiren Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, “Son saniyede de olsa kazanmak güzel güzel ama kazandık diye her şey güllük gülistanlık olmadı” dedi.

hamzaoglu-002.jpg

Hamzaoğlu, “10 hafta sonunda gelen bir galibiyet. Kolay değil. Oyuncularım açısından baktığında o stresle beraber başarabilmek kolay değil. Takımım da bu zorluğu, bu sıkıntıyı yaşadı. Birçok oyuncumuz ufak tefek sakatlıklarla beraber fedakarlık yaparak maça çıktı. Yani oynamak istediler ve bu bizi sevindirildi. Ağrılarına rağmen bu maçta hiçbiri takımı yanız bırakmak istemedi. Son saniyede de olsa kazanmak güzel ama kazandık diye her şey güllük gülistanlık olmadı. Bu havada, bu atmosferde, bu stres altında oynayacağımız bir sürü maç var ve eksiklerimiz var. Hem oyun anlamında, hem oyuncularımızın yeterliliği anlamında tamamlamamız gereken şeyler var. Bunları tamamlamak zorundayız. Kazanmak, bu moral, bu özgüvenin geri gelmesi bizim için çok önemli. Yapacağımız şeyleri biraz daha hızlı bir şekilde hayata geçirebiliriz” ifadelerini kullandı.

İkinci yarının sonlarında taraftarın, ‘Yönetim istifa’ şeklinde tezahürat yapmalarına da değinen Hamzaoğlu “Son dakikalardaki tezahüratlar biraz düşündürdü bizi. Haklılar, tabii ki eleştirecekler. Kolay değil, 10 hafta sabrettiler onlar da. O konuda hepsine teşekkür ediyorum” cümlelerine yer verdi.
Teknik Direktör Hamzaoğlu, aldıkları galibiyeti kalp nakli bekleyen Çaykur Rizespor’un küçük taraftarı Esila’ya armağan ettiklerini de sözlerine ekledi.

KASIMPAŞA CEPHESİ

- Cihat Arslan: “Hüseyin Hoca’nın performansı benimkinden iyi değildi”

Kasımpaşa Teknik Direktörü Cihat Arslan, “VAR’a gidersin kararını verirsin. Maça +8 verdi. Gerçekten oyunun soğuması açısından da önemli bir faktör. Yani Hüseyin Hoca’nın performansı benimkinden iyi değildi” dedi.

cihatarslan.jpg

Arslan, iki takım açısından da zorlu bir maç olduğunu ifade ederek, ”Hem psikolojisi zordu hem de puan tablosundaki yeri açısından zor bir karşılaşmaydı. İspatlı bir sistemle oynadık yani sakatlıktan ve Covid’den dönen futbolcular oldu. Takımın bu sistemi oynayabileceğini hissediyorduk. Daha önce bunu yapamamıştık çünkü sakat oyuncuların çokluğu vesaire. Maç dengeli gitti. Baskıyla başladık sonra Rizespor oyunu dengeledi. Ama maçın geri kalanına baktığımızda rakip ceza sahasında 28 kere topla buluşmuşuz. Rizespor ise 10 kere buluşmuş. Aslında bu istatistiksel anlamda çok değerli bir şey. Ama biz son paslarda ve son tercihlerde biraz hatalı davrandık. Bitiricilik noktasında başarılı olamadık. Rölanti bölümünde 2-1’i, 3-1’i yakalayabilirdik. Fakat son beş dakikada orta sahada direncimiz azaldı. Tarkan’ın da tansiyonunun düşmesiyle 1 kişi eksik kaldık. Yani 100. dakikada bir kişi eksik düştük. Sonuca bakılınca talihsiz bir gol yedik. Kendi adımıza hiç istemeyeceğimiz bir olay. Hem eksiktik hem de kötü bir gol yedik. Maçın başından sonuna kadar top bizdeydi. Haris topu uzaklaştırsaydı belki de hakem maçı bitirecekti. Ama Rizespor 2-1 yaptı. Onlar için çok büyük bir hediyeydi bu gol. Çünkü taraftar istifa diye bağırırken bir anda rüzgâr tersine döndü” dedi.

Maçın hakemi Hüseyin Göçek’in kararlarına da değinen Arslan “Hakem maçı 100. dakikaya kadar taşıdı. Sanki maçın berabere bitmesini istememiş gibi. İlla biri kazansın gibisinden oldu. Hani biz mahalle maçları yapardık, bir takım illa kazanacaktı. Kazanan olmasa sabaha kadar oynanırdı. Saygısızlık olmasın, gerçekten bazı kurumları tenzih ederek söylüyorum VAR’a gidersin kararını verirsin. Maça +8 verdi. Gerçekten oyunun soğuması açısından da önemli bir faktör. Yani Hüseyin Hoca’nın performansı benimkinden iyi değildi” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum