1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Rizespor'da kongre kararı alındı
Rizespor'da kongre kararı alındı

Rizespor'da kongre kararı alındı

Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Çaykur Rizespor'da Kulüp Başkanı Kadir Çakır, olağanüstü kongre kararı aldıklarını açıkladı.

A+A-

MUSTAFA BAYRAK
Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'un kulüp başkanı Abdülkadir Çakır, yönetim kurulunun oy birliğiyle olağanüstü genel kurul kararı aldığını söyledi.

Çakır, Mehmet Cengiz Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, bugün toplanan yönetim kurulunun, 15 Kasımda olağanüstü genel kurul yapılması için karar aldığını, çoğunluğun toplanamaması halinde ise kongrenin 23 Kasım tarihinde yapılacağını belirtti.

Çaykur Rizespor'un menfaatlerini göz önünde bulundurmaktan hiçbir zaman kaçınmadıklarını ifade eden Çakır, ''Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla benim inisiyatifimde kongrenin uygun olacağını düşündük. Yönetim kurulumuz oy birliğiyle olağanüstü genel kurul kararı almıştır. Rizespor için hayırlı olsun'' dedi.

Hiçbir zaman ''Çaykur Rizespor'u küme düşüren başkan'' olarak anılmak istemediğini kaydeden Çakır, ''Ben bunu şeref meselesi yaptım. Yola bu arkadaşlarla böyle çıktım. Ancak gelişmeler ve istifalar bizi bu noktaya getirdi. Şu anda aday olup olmayacağımı bilmiyorum. Ancak aday olsam dahi, bu takımı Süper Lig'e çıkardıktan sonra bir sonraki olağan kongrede bu görevi bırakacağım'' diye konuştu.

Kongre sürecinden takımın etkilenmemesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Çakır, şöyle devam etti: ''Bank Asya'nın en iyi hocası, futbolcuları ile bir aradayız. Peşinatların yüzde 80'ini ödemiş durumdayız. Takımın her şeyi ile ilgileniyoruz. Takımımız başarısız değil. Beklenmeyen puanlar kaybettik. Fakat lider ile aramızda sadece 4 puan var. Bizim aday olmamamız hiçbir şeyi etkilemeyecek. Kongre dönemine kadar olan maçlarımızı da kazanmak için her şeyi yapacağız. Futbolcu kardeşlerimizden rahat olmalarını istiyorum. Çalışmalarına normal seyrinde devam etsinler. Onların üzerine düşeni yapacağından eminiz. Bizler de üzerimize düşeni yapacağız. Daha sonra görevi arkadaşlarımıza eksiksiz devredeceğiz.''

Çakır, kurumsallaşma adına önemli adımlar atmaya çalıştıklarını belirterek, ''Yapılacak olağanüstü genel kurulda Sportif AŞ'nin kurulması için yetki alınacak. Bunun için çalışmalar sürüyor. Kulübün geleceği çok parlak. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Fakat iki arkadaşımız bu yoğun dönemde istifa etme yolunu seçti. Ulvi Ergüven'in istifası beni gerçekten üzdü. Diğer Dursun Efendi (Nuri Dursun Özkanlı) denilen arkadaşın ne yöneticilik yaptığını bilmiyorum. Ne üretti, sadece dedikodudan başka hiçbir şey üretmedi'' dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
8 Yorum