1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Rizespor'da Konya mesaisi
Rizespor'da Konya mesaisi

Rizespor'da Konya mesaisi

Rizespor Süper Lig’in 36. haftasında Salı günü evinde Konyaspor’u ağırlayacağı maçın hazırlıklarını Mehmet Cengiz Tesisleri'nde sürdürdü.

A+A-

Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Bülent Uygun, 36. haftada sahalarında İttifak Holding Konyaspor ile zorlu bir karşılaşma oynayacaklarını söyledi.

Uygun, Mehmet Cengiz Tesisleri'ndeki idman öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, altı maçtır takımın başında olduğunu ve oyuncuların çok iyi bir karakter ortaya koyduklarını belirtti.

Zorlu süreçten bir nebze olsun çıkmayı başardıklarını ifade eden Uygun, "Devamında kalan maçlarda daha iyi bir performans sergileme mecburiyetimiz var. Takımımızda bazı sakatlıklar ve yaşanan süreci atlatmaya çalışıyoruz. Üç günde bir maç oynuyoruz ve bunun zorluklarını biliyoruz. Altı hafta güzel geçirdiğimiz süreci kalan haftalarda da sürdürerek, maç maç düşünüp başarma gayretinde olacağız. Rizespor taraftarının yüzünü güldüren, onların gururu olan bir takım olmaya devam ederiz." diye konuştu.

İttifak Holding Konyaspor'un değerli bir camia olduğunu ve şehirle bütünleştiğini vurgulayan Uygun, "Çok önemli bir takıma karşı oynayacağız. Zor bir maç bizi bekliyor. İlhan Palut gibi genç ve idealist bir hocaları var. İyi bir kadroya sahipler ve deplasmanda iyi oynuyorlar. Zor bir maçı kendi evimizde kazanmak zorundayız. Devamlılığı sağlamak adına inşallah kazanan taraf olmak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Takımda eksiklerin olduğunu ama ligin sıkışık periyotta devam ettiğini aktaran Uygun, şunları kaydetti: "Kimin oynadığı önemli değil. Yüreğini yetenekleri sahaya yansıtan her oyuncu o gün sahada olacak. Skoda'ya yeni antrenman belirledik. Donsah Ankaragücü maçında golden sonra sevinç yaşarken sakatlanmıştı. Sakatlıktan yeni döndü. Donsah'a gol attıktan sonra sevinmeyi yasakladık ama gol atmaya devam etmesini istedik. Abdullah Durak, Boldrin'in sakatlığı var. Sabo'nun tedavisi devam ediyor. Yasin Pehlivan kart cezalısı. Bunlar handikaplarımız. Biz bahanelerin arkasına sığınmayız. Eldeki kadro ile en iyisini yapmak zorundayız."

bulentuygun1-001.jpg

Bülent Uygun ile Rizespor 6 maçta 11 puan topladı
Süper Lig'in 30'uncu haftasında Çaykur Rizespor'un teknik direktörlük görevine getirilen Bülent Uygun, 6 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik, 1 mağlubiyet ile takımının hanesine 11 puan yazdırdı.

Çaykur Rizespor’un kötü gidişatından dolayı, 'Buraya yarın Mourinho gelse başarılı olacağını düşünmüyorum' diyerek takım ile Süper Lig’in 30. haftasında yollarını ayıran Marius Sumudica'dan görevi devralan Teknik Direktör Bülent Uygun, 6 haftada 11 puan topladı ve böylelikle 28 puanla Rumen meslektaşından aldığı Çaykur Rizespor’u 39 puana çıkartarak ligde 13. sıraya taşıdı.

Süper Lig'in 30. haftasında göreve getirilen Bülent Uygun yönetimindeki Çaykur Rizespor, Atakaş Hatayspor'u evinde 1-0 yendi. 31. haftada Galatasaray'ı deplasmanda 4-3 yenen Rizespor zorlu karşılaşmadan 3 puanla döndü. 32. haftada Fatih Karagümrük'le evinde 0-0 berabere kalan Çaykur Rizespor, ligin 33. haftasında deplasmanda Göztepe'ye 2-0 mağlup oldu. 34. haftada Karadeniz derbisinde Trabzonspor'la evinde golsüz berabere kalan Çaykur Rizespor, bu hafta zorlu Antalyaspor deplasmanında, üç puanı 3 golle alarak puanını 39'a çıkardı. Bülent Uygun ile 6 haftada kalesinde 7 gol gören Rizespor, 8 kez rakip fileleri havalandırdı, 3 maçta ise kalesini gole kapadı. Uygun ile güzel bir ivme kazanan Rizespor, ligde kalan 7 haftada iyi gidişatını sürdürmek istiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum