1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Rizespor'dan muhteşem galibiyet
Rizespor'dan muhteşem galibiyet

Rizespor'dan muhteşem galibiyet

1-0 geride gittiği maçta Rizespor deplasmanda Konya'yı son dakikalar ve uzatmalarda bulduğu gollerle 2-1 mağlup etti.

A+A-

Süper Lig'in 5. haftasında Çaykur Rizespor, TÜMOSAN Konyaspor'u deplasmanda 2-1 yendi.

rz5-044.jpg

Stat: Konya Büyükşehir Belediye
Hakemler: Bahattin Şimşek, İbrahim Bozbey, Bilal Gölen
TÜMOSAN Konyaspor: Bernardoni, Uğurcan Yazğılı, Calvo, Ahmet Oğuz, Guilherme, Soner Dikmen, N'zonzi (Dk. 61 Oğulcan Ülgün), Cicaldau (Dk. 61 Yunus Mallı), Muric (Dk. 61 Prip), Moreno (Dk. 77 Nelson), Cikalleshi (Dk. 66 Cebrail Karayel)
Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Mocsi, Emirhan Topçu, Halil İbrahim Pehlivan (Dk. 61 Hojer), Muhammet Taha Şahin, Mithat Pala (Dk. 85 Faye), Olawoyin (Dk. 73 Shelvey), Verasanovic, Gustavo, Zeqiri (Dk. 61 Gaich), Benhur Keser (Dk. 73 Minchev)
Goller: Dk. 34 Uğurcan Yazğılı (TÜMOSAN Konyaspor), Dk. 87 Gustavo (penaltıdan), Dk. 90+3 Gaich (Çaykur Rizespor)
Sarı kartlar: Dk. 33 Muhammet Taha Şahin (Çaykur Rizespor), Dk. 49 Moreno, Dk. 90+4 Cebrail Karayel (TÜMOSAN Konyaspor)

aa-20230916-32165033-32165030-tumosan-konyaspor-caykur-rizespor02.jpg

31. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Mithat Pala'nın sert vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.
34. dakikada TÜMOSAN Konyaspor öne geçti. Serbest vuruşu kullanan Guilherme'nin ortasında, ceza sahasında topla buluşan Uğurcan Yazğılı meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0.
45. dakikada Zeqiri'nin ceza sahasına ortaladığı topla buluşan Verasanovic'in kafa vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

aa-20230916-32165033-32165029-tumosan-konyaspor-caykur-rizespor03.jpg

57. dakikada topla buluşan Cicaldau'nun ceza sahasından sert vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Gökhan Akkan'da kaldı.
63. dakikada Yunus Mallı'nın pasında ceza sahasında topla buluşan Prip'in vuruşunda, meşin yuvarlağı kaleci Gökhan Akkan kontrol etti.
66. dakikada Guilherme'nin pasında topla buluşan Yunus Mallı'nın sert şutunda, kaleci Gökhan Akkan topu çıkardı.
86. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Verasanovic'in şutunda, top az farka auta çıktı.
87. dakikada Çaykur Rizespor beraberliği yakaladı. Ceza sahası içerisinde Soner Dikmen'in müdahalesiyle Minchev'in yerde kaldığı pozisyonda, hakem Bahattin Şimşek penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Gustavo meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-1.

aa-20230916-32165033-32165031-tumosan-konyaspor-caykur-rizespor01.jpg

90+3. dakikada Çaykur Rizespor öne geçti. Ceza sahası dışında topla buluşan Gaich, kaleci Bernardoni'yi de çalımlayarak meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-2.
Çaykur Rizespor sahadan 2-1 galip ayrıldı.

rz4-081.jpg

Konyaspor-Çaykur Rizespor maçının ardından

- Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut: "Sonlara doğru oyuna giren futbolcularımız bir karakter ortaya koydular ve ilk maçta sorumluluk alarak maçı bizim tarafımıza çevirdiler"
- "Bu taraftar, 25-30 bin kişiyle stadı 'İlhan Palut' diye inletmiştir. Onu unutmam. Bugün beklediğimiz karşılamamın olmamasından dolayı da nankörlük edemem. Konya'yı seviyorum"

- TÜMOSAN Konyaspor Teknik Direktörü Aleksandar Stanojevic: "Son beş dakikaya kadar üstünlüğümüzü korumayı başardık. Fakat konsantrasyonumuzu ve odağımızı son beş dakika maalesef kaybettik"

Süper Lig'in 5. haftasında deplasmanda TÜMOSAN Konyaspor'u 2-1 yenen Çaykur Rizespor'un Teknik Direktörü İlhan Palut, oyuna sonradan giren oyuncularının bir karakter ortaya koyduğunu ve maçı çevirdiklerini belirtti.
Palut, maçının ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
İki takımın da kazanabilme ihtimalinin olduğunu ifade eden Palut, "Konyaspor son derece dengeli ve beraber oynama alışkanlığı oluşmuş bir takım. Genç oyuncuları çok tercih etmeyen bir takım." dedi.
Palut, maçtan önce kazanmak için topu hızlandırmaları gerektiğini konuştuklarını, bunu yapamadıkları için de uzun süre zorlandıklarını anlattı.

ilhanpalut.jpg

Son dakikaya kadar oyunu bırakmadıklarını vurgulayan İlhan Palut, şunları kaydetti: "Sonlara doğru oyuna giren futbolcularımız bir karakter ortaya koydular ve ilk maçta sorumluluk alarak maçı bizim tarafımıza çevirdiler. Tabii her maçı da bu şekilde son dakikalarda çevirmemiz, hele ki Konyaspor gibi organizasyonu gelişmiş bir takıma karşı hiç kolay değil. Ben oyuncularımı kutluyorum. Konyaspor'a yürekten başarılar diliyorum. Konyaspor maceramın hatıramda sadece iyi olan yönleri var. Negatif yönlerine İlhan Palut olarak sabaha kadar verecek cevaplarım var. Ama Rizespor teknik direktörü olarak hiçbir cevabım yok. Çünkü benden çalışmamı bekleyen bir kulüp var. Bu taraftar, 25-30 bin kişiyle stadı 'İlhan Palut' diye inletmiştir. Onu unutmam. Bugün beklediğimiz karşılamamın olmamasından dolayı da nankörlük edemem. Konya'yı seviyorum."

aleksandar-stanojevic.jpg

KONYA CEPHESİ

Çaykur Rizespor'a 2-1 yenilen TÜMOSAN Konyaspor'un Teknik Direktörü Aleksandar Stanojevic, konsantrasyonlarını son 5 dakikada kaybettiklerini belirtti.
Stanojevic, maçının ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, neticeden dolayı çok üzgün olduklarını söyledi.
Bir noktaya kadar oyunun kontrolleri altında olduğunu ifade eden Stanojevic, "Maça baktığımız zaman, çift taraflı çok fazla girilen pozisyon olmadığını görebiliriz. Son beş dakikaya kadar üstünlüğümüzü korumayı başardık. Fakat konsantrasyonumuzu ve odağımızı son beş dakika maalesef kaybettik." dedi.
Stanojevic, ilginç bir penaltı kararının söz konusu olduğunu, yedikleri iki golün de sebebinin konsantrasyon eksikliğinden kaynaklandığını anlattı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum