1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Rizespor'un yıldızlarından ilginç açıklamalar
Rizespor'un yıldızlarından ilginç açıklamalar

Rizespor'un yıldızlarından ilginç açıklamalar

Rizespor'un Kamerunlu golcüsü Leonard Kweuke ve Denzi Kadah, Türkiye Futbol Federasyonu'nun aylık yayın organı Tam Saha Dergisi'ne ilginç açıklamalarda bulundular...

A+A-

RİZESPOR'UN KAMERUNLU GOLCÜSÜ LEONARD KWEUKE:

"HİKMET KARAMAN HER SEFERİNDE BANA BİR BABA GİBİ YAKLAŞTI. 

TAKIM OLARAK ARAMIZDA İNANILMAZ BİR KİMYA VAR"

Rizespor'un Kamerunlu golcüsü Leonard Kweuke, sezon başında Teknik Direktör Hikmet Karaman ile yaşadıkları soruna ilişkin, "Maç esnasında adrenalinin de verdiği etkiyle saygılı bir davranış yapmadım. Hoca hiçbir zaman kapılarını kapatmadı. Her seferinde bana bir baba gibi yaklaştı" dedi.

kweuke.jpg

Kweuke, Türkiye Futbol Federasyonu'nun aylık yayın organı Tam Saha Dergisi'ne açıklamalarda bulundu. Çaykur Rizespor'a transfer sürecini anlatan Kweuke, "Farklı farklı teklifler almıştım ama o dönemdeki Çaykur Rizespor'un hocası beni tanıyordu ve birkaç kez benimle konuşmuştu. Rıza Çalımbay vardı o zaman takımın başında. Buraya gelirsem beni oynatacağını biliyordum. Bana hep, 'Çok iyi çalışırsan en iyi forvetlerden biri olursun' demişti. Ben kabul ettim ve başkanımız da bunu finanse etti. Bunun için kendisine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

kweuke1.jpg

"KARAMAN BİR BABA GİBİ YAKLAŞTI"
Sezon başında oynanan Gençlerbirliği maçında Teknik Direktör Hikmet Karaman ile yaşadığı kriz ile ilgili konuşan Kweuke, "Maç esnasında adrenalinin de verdiği etkiyle saygılı bir davranış yapmadım. Ama hocanın her zaman beni sevdiğini bildiğim için bu olaydan sonra da hep Hikmet Karaman ile konuşmaya çalıştım. Bu olayı atlatmamız gerekiyordu. Benim istemediğim şekilde gelişti olaylar. Maç esnasında çok yorgunduk, çabalıyorduk. Üzücü bir olaydı benim için. Hiç istememiştim. Hocanın da bana güvendiğini ve sevdiğini düşünerek her zaman konuşmaya çalıştım. Hoca da hiçbir zaman kapılarını kapatmadı. Her seferinde bana bir baba gibi yaklaştı. Bu olayı atlatmamızda hocanın tavrı çok büyük bir faktördü" ifadelerini kullandı.

kweuke2.jpg

"ZOR MAÇLAR BENİM İÇİN ÇOK DAHA KEYİFLİDİR"
Kamerunlu oyuncu, Spor Toto Süper Lig'in Avrupa'nın en iyi liglerinden biri olduğunu vurgulayarak, "Çünkü maçlar yoğun bir tempoda geçiyor ve ben böyle yoğun tempoda oynanan maçlardan çok haz alırım. Bütün maçları her zaman iple çekerim ve burada olmaktan son derece mutluyum. Zor maçlar benim için çok daha keyiflidir" diye konuştu.

"ARAMIZDA İNANILMAZ BİR KİMYA VAR"
Çaykur Rizespor için çok çalışmak istediğini dile getiren 28 yaşındaki oyuncu, "Çünkü ne kadar çok çalışırsak o kadar yukarıya gideriz. Bu benim için önemli. Aşağılara oynayan bir takım değil de yukarılara oynayan bir takım olmasını isterim. Türkiye Kupası'nı da kazanabilirsek ondan sonrasında belki Avrupa Ligi'nde boy gösterebiliriz. Bu da bizim için çok güzel olur. Çok iyi bir takıma sahibiz. Birlikte çok iyi çalışıyoruz. Ekibimiz çok iyi. Sağlık ekibinden teknik kadroya kadar uyum içerisindeyiz. Çok iyiyiz ve hiçbir sorun yok. Aramızda inanılmaz bir kimya var" açıklamasını yaptı.

kweuke3.jpg

"ETO'O İLE AĞABEY-KARDEŞ İLİŞKİMİZ VAR"
Antalyaspor'un yıldızı Samuel Eto'o ile akraba oldukları iddialarına da açıklık getiren Kweuke, "Öyle söyleniyor ama değilim. Kamerun'dan gelen herkes birbirine akraba gibi davranır. Çok yakın davrandığımız için de akraba sanılırız. Aynı şehirden, yakın şehirlerden gelince akraba sanılıyor ama değiliz" dedi.
Kweuke, Rize'de oynanan ve Antalyaspor'u 5-1 mağlup ettikleri maçtan sonra Eto'o ile konuşup konuşmadıklarını sorulması üzerine, "Açıkçası normal bir ilişkimiz var. Maçtan önce de sonra da ağabeyimi görmeye gidiyormuş gibi gittim yanına. O da benim performansımı değerlendirerek çok mutlu olduğunu söyledi. İki sene önce milli takımda birlikte oynadık. Togo'ya karşı iki gol atmıştı Eto'o… O günden bu yana performansımın arttığını söyledi bana. Ağabey-kardeş ilişkisi gibi bir ilişki var aramızda" ifadelerini kullandı.

denizkadah3.jpg

- DENİZ KADAH: "FUTBOL BENİM HAYATIM. HER ZAMAN ÇALIŞTIĞIMIZ GİBİ ÇALIŞMAYA DEVAM EDERSEK HEM RİZE İÇİN HEM DE TÜRKİYE İÇİN BÜYÜK BİR SÜRPRİZ YAPABİLİRİZ" 

Süper Lig takımlarından Rizespor'da forma giyen Deniz Kadah, her zaman çalıştıkları gibi çalışmaya devam ederseler hem Rize için hem de Türkiye için büyük bir sürpriz yapabileceklerini söyledi. 
Karadeniz temsilcisi Rizespor'un futbolcusu Deniz Kadah, Türkiye Futbol Federasyonu'nun aylık yayın organı Tam Saha Dergisi'ne açıklamalarda bulundu.
Profesyonel kariyerindeki ilk adımı 2007'de attığını belirten Kadah, "3. Lig'de Lübeck diye bir takımda başladı kariyerim. Sonra çok çalışarak Fortuna Düsseldorf'a gittim. Çok büyük bir takımdır Fortuna Düsseldorf. 2. Lig'de oynuyorlardı o sırada. Sonrasında da Hannover 96'ya geçtim ve bu da benim kariyerimin önünü açtı" dedi.

"ALMANYA'DA ÇOK ÇALIŞMANA VE DİSİPLİNE BAKARLAR"
'Almanya'da futbola başlamak sana ne kazandırdı?' sorusuna Deniz Kadah, "Almanya'daki disiplini şöyle özetleyebiliriz; çok çalışmana ve çok disiplinli olmana özellikle dikkat ederler. Her seferinde bunun gibi şeylere teşvik ederler. İdmanlardan sonra genç oyuncular ekstra idmanlar yapar. Kendilerini geliştirirler. Bu olmazsa olmazdır. Çünkü bir üst düzeye atlayabilmek için çok çalışmanız gerekir. Bunu sürekli anlatırlar. Benim için de iyi yemek yemek, abur-cubur yememek, iyi uyku almak, bunları takip etmek, fitness'a gitmek çok önemliydi. Böyle özetleyebilirim Alman disiplinini" diye cevap verdi.

denizkadah1.jpg

"TÜRKİYE'DE OYNAMAK HAYALİMDİ"
Türkiye'de oynamak hayali olduğunu belirten Kadah, "Hannover'de oynarken bir-iki sene boyunca Çaykur Rizespor, menajerimle hep iletişimdeydi. Beni istiyorlardı. 2013-2014 sezonunda bir hazırlık maçımız oldu Çaykur Rizespor'a karşı. O sırada Rıza Çalımbay Hoca ile konuşabildim. Rıza Hoca'nın bana çok güzel sözleri vardı. Bana, 'Gel, bize yardım et. Sen iyi bir forvetsin. Ben buna inanıyorum. Bize yardım edebileceğine inanıyorum. Biz de seni Türkiye'de en yukarılara taşıyalım' dedi. Böyle bir konuşma geçti aramızda. Sonrasında buraya geldim ve Allah'a şükürler olsun ki çok çok mutluyum" dedi.

"TÜRKİYE'DE SÜRPRİZLER YAPABİLİRİZ"
Süper Lig'de Çaykur Rizespor'un iyi bir takım olduğunu ve iyi bir karakteri olduğunu belirten Kadah, "İyi oyunculara, iyi bir hocaya, iyi bir ruha sahibiz. İşimize odaklanır, her zaman çalıştığımız gibi çalışmaya devam edersek hem Rize için hem de Türkiye için büyük bir sürpriz yapabiliriz. Bu gücümüz var" diye konuştu.

"UMARIM Kİ GELECEK SEZON AVRUPA'DA BOY GÖSTERİRİZ"
Sezon sonuna kadar bu takım için her şeyi yapacağını söyleyen Deniz Kadah, "Biz iyi bir takımız ve her takımı yenebiliriz. Galatasaray'ı, Trabzonspor'u, Başakşehir'i yendik, Fenerbahçe ile berabere kaldık. Beşiktaş'a karşı 1-0 kaybetmemize rağmen çok iyi bir takım olduğumuzu gösterdik. Bu çok önemliydi bizim için. Bu sezon sonuna kadar daha çok gol atıp, daha çok yardım etmek istiyorum Rizespor'a. Umarım ki gelecek sezon Avrupa'da boy gösteririz. Bu bizim için çok güzel olur" ifadelerini kullandı.

denizkadah2-001.jpg

"EURO 2016 GİTMEMİZ TÜRK FUTBOLUNUN GELİŞİMİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"
Türkiye'nin EURO 2016'da olmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Kadah, "Ülke olarak çok önemli. Türk futbolunun gelişimi için çok önemli. İnsanlarımız için çok önemli. Çok zorlu süreçlerden geçtik. Çok zorlu maçlar oldu. Ama İzlanda'yı 1-0 yenmemiz inanılmazdı. Selçuk İnan'ın golünden sonra hepimiz ağlıyorduk. Hepimiz havalara uçtuk ve çok mutluyduk. Zorlu bir gruba düşmüşüz gibi duruyor ama kadromuz çok iyi. Bu bir turnuvadır ve turnuvalar her şeye açıktır. Kimse zor diye bakmasın. Biz her şeyi yapabilecek kapasitede bir takımız. İyi bir kadromuz var. Ben de katılabilirsem neden olmasın. Bu bizim milli gururumuz ve Milli Takımımız" dedi.

"İDOLÜM SAMUEL ETO'O"
Çaykur Rizespor futbolcusu Deniz Kadah, idolünün Antalyaspor'un yıldızı Samuel Eto'o olduğunu dile getirerek, "O dönemde Barcelona'da oynuyordu. Antalyaspor'la oynadığımız maçı unutamam. 5-1 kazanmıştık ve çok mutluyduk. Soyunma odasına gittim ve kendisiyle fotoğraf çektirmek istediğimi söyledim. Konuştum kendisiyle. Benim için çok büyük bir efsanedir. Yaptığı şeyler, kariyeri, karakteri gerçekten inanılmaz. Allah'a şükür ki onu da tanıyabildim. Kendisiyle bir fotoğrafım oldu. Benim için çok güzel bir anıydı. Eto'o çok büyük bir karaktere sahip. Her zaman gülümseyen biri olması da onun güzel aurasından kaynaklı" açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız