1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize’ye 15’i uzman 23 doktor kadrosu açıldı
Rize’ye 15’i uzman 23 doktor kadrosu açıldı

Rize’ye 15’i uzman 23 doktor kadrosu açıldı

Kaçkar Devlet Hastanesine de Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı ile Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı olmak üzere 3 uzman doktor atandı

A+A-

Sağlık Bakanlığı tarafından 114. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası sonucunda Rize’ye 15 uzman tabip ve 8 pratisyen hekim kadrosu açıldı.
Açılan kadrolara 27 Aralık Çarşamba günü yapılacak kura ile yerleştirme işlemi yapılacak. Yerleştirme işlemini müteakip yerleşen hekimlerin atamalarının yapılacağı ve ataması yapılan hekimlerin de en kısa süre içinde görevlerine başlayacakları belirtildi.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine; 1 Anatomi Uzmanı, 1 Çocuk İmmünolojisi ve Alerji Hastalıkları Uzmanı, 1 Çocuk Nöroloji Uzmanı, 1 İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Uzmanı, 1 Nükleer Tıp Uzmanı, 1 Perinatoloji Uzmanı, 1 Tıbbi Patoloji Uzmanı, 1 Genel Cerrahi Uzmanı olmak üzere toplam 8 uzman hekim, Rize Devlet Hastanesine; 1 Acil Tıp Uzmanı, 1 Göz Hastalıkları Uzmanı, 1 Nöroloji Uzmanı, 1 Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı olmak üzere toplam 4 uzman hekim ve yine Kaçkar Devlet Hastanesine ise 1 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, 1 Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı, 1 Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı ataması olmak üzere toplamda Rize iline 15 uzman kadrosunda atama yapılacak.
Sağlık Bakanlığı’nca ayrıca il genelindeki sağlık tesislerine 8 pratisyen hekim ataması yapılacak.
Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, “İlimizin ihtiyacı olan 15’i uzman 8’i tabip olmak üzere 23 doktor kadrosu açılmasında emeği geçen ve destek olan başta Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca olmak üzere, bakanlarımıza, valimize, vekillerimize, rektörümüze ve emeği geçen tüm bürokratlarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
6 Yorum