1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'ye çay gen havuzu kazandırılacak
Rize'ye çay gen havuzu kazandırılacak

Rize'ye çay gen havuzu kazandırılacak

Rize'ye iki çay gen havuzu kazandırılacağı bildirildi.

A+A-

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, üniversite ile ÇAYKUR Genel Müdürlüğünce ortaklaşa yürütülen "Çay Bitkisi Gen Havuzunun Oluşturulması ve Ticari Çay Çeşit Adaylarının Belirlenmesi" adlı TÜBİTAK 1007 projesinin ilk 6 ayının başarıyla tamamlandığı belirtildi.

cay8-003.jpg

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve ÇAYKUR bünyesinde olmak üzere Rize'ye 2 çay gen havuzu kazandıracak projenin ilk 6 ayında, başta Rize olmak üzere Doğu Karadeniz bölgesinde çay yetiştiriciliği yapılan 4 il ve 31 ilçenin tarandığına işaret edilen açıklamada, yapılan çalışma sonucu üstün özelliklere sahip 760 çay genotipinin seçildiği kaydedildi.

cay7-004.jpg

Açıklamada, ülke tarımı ve çay sektörüne önemli katkılar sağlayacak bu genotiplerin, merkeze bağlı Hayrat Mahallesi'ndeki gen havuzuna aktarılarak çoğaltıldığı ve koruma altına alındığı ifade edilerek, projenin bundan sonraki aşamalarında 2 bin çay genotipinin toplanması ve siyah, yeşil, beyaz ve oolong çay çeşit adaylarının belirlenmesinin hedeflendiği bildirildi.

cay6-005.jpg

cay5-005.jpg

cay4-010.jpg

cay3-017.jpg

cay2-024.jpg

cay1-026.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum