1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'ye Diş Hekimliği Fakültesi
Rize'ye Diş Hekimliği Fakültesi

Rize'ye Diş Hekimliği Fakültesi

Rize Üniversitesi'ne bağlı yeni Diş Hekimliği Fakültesi'ne ilişkin karar metni resmi gazetede yayımlandı; Rize Üniversitesi 7. fakülteye kavuştu.

A+A-

Rize Üniversitesi'ne (RÜ) bağlı yeni bir fakülte daha yapılıyor. Üniversite bünyesinde kurulacak olan yeni Diş Hekimliği Fakültesi'ne ilişkin karar metni resmi gazetede yayımlandı. 2006 yılında kurulan ve her yıl kendisini geliştiren üniversitede yapılacak olan son fakülteyle birlikte fakülte sayısı 7'ye çıkmış olacak.

Konuya ilişkin açıklama yapan Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu, rektörlüğünü yaptığı üniversitede yapılan çalışmaların her geçen yıl daha iyiye gittiğini söyledi.

Bakanlar Kurulu kararınca yapılması öngörülen son fakülteyle beraber üniversite bünyesindeki fakülte sayısını 7'ye çıkaracaklarını bildiren Okumuşoğlu, "Üniversitemiz 4 yıllık eğitimde 3 yüksekokul, 4 meslek yüksekokulu, 3 enstitü, 6 fakülte ile 10 bin 250 öğrencisiyle büyümeye ve gelişmeye devam edecektir. Yeni fakültemizin ilimize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DE YOLDA

Öte yandan, Rize Üniversitesi'nin çok yakın bir zamanda Mühendislik Fakültesi'ne de kavuşacağı öğrenildi. Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) almış olduğu karar sonucu Rize Üniversitesi'ne Mühendislik Fakültesi kurulması kararı onaylandı ve karar Bakanlar Kurulu'na imzaya gönderildi.

Bakanlar Kurulu'nun YÖK'ün kararını onaylamasının ardından resmi Gazete'de yayımlanmasıyla Rize Üniversitesi 8. fakültesine kavuşacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum