1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'ye görkemli kurtuluş programı
Rize'ye görkemli kurtuluş programı

Rize'ye görkemli kurtuluş programı

Rize Belediyesi, 2 Mart Rize'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıl dönümü dolayısıyla 5 günlük kutlama programı hazırladı.

A+A-

Göktürk FIRAT - Rize Belediyesi bu yıl 89. kutlanacak olan 2 Mart Rize'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşu için geniş kapsamlı bir program hazırlıyor. Geçtiğimiz yıllarda 3 saat süren törenle kutlanan programda bu yıl; fotoğraf ve resim sergileri, konserler, tiyatro gösterileri, spor turnuvaları, Karadeniz Türk Tasavvuf Musiki Korusu Konseri, Erzincan 3. Ordu Komutanlığı Bando konseri, Kurtuluş Balosu ve 2 Mart günü gerçekleştirilecek olan alan töreni yer alacak. Tören sırasında; yaklaşık 50 kişinin katılımı ile Rize'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşu canlandırılacak. Ayrıca 2 Mart Rize'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşu dolayısıyla; 2 bin adet Türk Bayrağı, 5 bin ödet kurtuluş lokumu dağıtılacak. Yine Rize Belediyesi tarafından sahilde 65 metre yükseklikteki bir direğe 500 metre kare genişliğinde dev bir Türk Bayrağı çekilecek.
Rize Belediyesi tarafından sürdürülen hazırlıklarla ilgili açıklama yapan Rize Belediyesi Kültür Müdürü Fahrettin Kaya; sahilde asacakları Türk Bayrağı'nın bu güne kadar ülkemizde asılan en büyük bayrak olacağını belirtip, "2 Mart Rize'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşu'nun 89. yıl dönümü bu yıl diğer yıllara kıyasla çok daha görkemli bir şekilde kutlanacak. Rize insanına yakışır bir kutlama programı gerçekleştirebilmek için günlerdir çalışıyoruz. Program beş gün sürecek. " şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum