1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Sağanak, Hamsi Festivali'ne engel olamadı
Sağanak, Hamsi Festivali'ne engel olamadı

Sağanak, Hamsi Festivali'ne engel olamadı

Rize'de 4. Hamsi Festivali'nde 2 buçuk ton hamsi tüketildi

A+A-

Rize'de 4 yıldır geleneksel olarak düzenlenen ‘Hamsi Festivali’nin 4'üncüsü bu yıl yağmur altında gerçekleşti.

hams4-006.jpg
 
Rize'de düzenlenen 4. Hamsi Festivali'ne yağan yağmura rağmen binlerce vatandaş katıldı.

Sabahın erken saatlerinde kurulan mangallar yakılarak hamsi pişirmeye hazırlandı. Önceden temizlenerek hazırlanmış 2 buçuk ton hamsi festival alanına getirildi ve ızgaralara dizilmeye başlandı.

hams3-009.jpg

Pişen hamsiler bir tepside toplanarak ekmeklerin arasına konuldu ve vatandaşlara ikram edildi. Uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlara yağmur da engel olamadı. Festival kapsamında ayrıca hamsi yeme yarışması da düzenlendi. Yarışmaya katılanlar sahneye çıkarak ellerindeki ekmek arası hamsileri bitirmek için birbirleriyle yarıştı. 

hams2-011.jpg

Düzenledikleri Hamsi Festivali’nin yağmura rastlamasının Rize’de yaşayanlar için bir engel teşkil etmediğini dile getiren Prof. Dr. Reşat Kasap "4'üncüsünü düzenlediğimiz Hamsi Festivali yağmura denk geldi. Tabii hamsi yağmursuz olmaz, Rize’de yağmursuz olmaz. Rize’nin geleneksel havası bu. 2 buçuk ton hamsi temizlendi. Çok güzel bir atmosfer olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı. 

hams1-011.jpg

Düzenlenen etkinlik çerçevesinde yerel sanatçıların sahne almasıyla uzun horon halkaları oluşturuldu. Festival Rize’nin sanatçısı olan Cimilli İbo konseriyle son buldu. 

hams9-001.jpg

hams10-001.jpg

hams11.jpg

hams12.jpg

hams8-003.jpg

hams7-004.jpg

hams6-004.jpg

hams5-006.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız