1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. SAĞANAK YAĞIŞ ARHAVİ VE HOPA'YI DA VURDU
SAĞANAK YAĞIŞ ARHAVİ VE HOPA'YI DA VURDU

SAĞANAK YAĞIŞ ARHAVİ VE HOPA'YI DA VURDU

Artvin’in Hopa ve Arhavi ilçelerinde yağmur etkili olmayı sürdürürken, ilçelerdeki dereler yağmur suları nedeniyle taştı.

A+A-

Hopa’ya metrekareye dün gece 135 kg yağış düşerken, Arhavi’de ise metrekareye 128 kg yağış düştü.

Her iki ilçede de aşırı yağışlar yer yer alt katlarda bulunan ev ve işyerlerini su basmasına neden oldu.

Hopa’da Sundura deresi Cumhuriyet Mahallesi civarında dere kenarında bulunan ev ve işyerleri tedbiren boşaltılırken, derenin taşma ihtimaline karşı da hem Belediye ekipleri ve hem de vatandaşlar tedbir almaya çalışıyor. Yetkililer vatandaşları uyararak sel baskınlarına karşı tedbirli olmalarını istediler.

selheyelan6.jpg

Arhavi’de yoğun yağış nedeniyle Kapisre Deresi taşarken, Ortacalar Köyü yolu ulaşıma kapandı. Bazı binaların giriş katına ve bazı iş yerlerine su basması sonucunda maddi hasarlar meydana geldi. Arhavi-Ortacalar yolu ile birlikte bir çok köy yolu ulaşıma kapanırken, İl Özel İdaresi’ne ait iş makinelere kapanan yolları ulaşıma açmak için yoğun mesai harcıyor. İş makinelerinin suyun içerisinde verdiği mücadelede dikkat çekiyor.

selheyelan5.jpg

Artvin Valisi Kemal Cirit, sosyal medyadan yaptığı açıklamada “Özellikle sahil ilçelerimiz Hopa ve Arhavi ciddi anlamda etkilenmiş durumda, Karayolları, DSİ ve AFAD ekiplerimiz Kaymakamlarımızın koordinesinde çalışmakta...Hopa'da kapalı köy yolu yok. Ancak Başoba Köyümüzde tahribat yoğun, Hopa-Artvin yol güzergahındaki heyelan sabah saatlerinde (Sanayiin üst kesimi) kaldırıldı. Arhavi'de Çifteköprü yolu kapalı ve patika seviyesine inmiş olup vatandaşlarımızın diğer güzergahı kullanmaları rica olunur. Bu köylerimize Güneşli yolundan bağlantı sağlanmaktadır. Arhavi ve Hopa'da Bütün köylerimiz yağıştan etkilendi. Mal ve can kaybının olmaması sevindirici olup tehlike arz eden bazı evlerimiz boşaltılmıştır.” ifadelerini kullandı.

selheyelan4.jpg

selheyelan3.jpg

selheyelan2.jpg

selheyelan1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum