1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Sağlık için horon oyna! İZLE
Sağlık için horon oyna! İZLE

Sağlık için horon oyna! İZLE

Trabzon'da, aralarında doktorların da bulunduğu ekip sağlık için horon oynuyor. Sağlıklı olmak isteyenleri de horon tepmeye davet ediyorlar!

A+A-

Trabzon Merkez İlçe ve Köyleri Dayanışma Derneği ve İl Halk Eğitim Müdürlüğü'nün ortak yürüttükleri organizasyon Cudibey İlköğretim Okulu Spor Salonu'nda her Çarşamba akşamı emekli öğretmen ve aynı zamanda horon öğreticisi olan Mustafa Günay nezaretinde horon oynuyorlar.
Yaş ortalamasının 40 olduğu horoncu grubunda 10 doktor bulunuyor.
Doktorlar horon oynamanın insanların ruh ve benden sağlığı açısından çok yararlı bir egzersiz olduğunu belirtiyorlar.
Horoncuların en yaşlıları arasında yer alan Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Celal Hoş, horonun depresyon ve kollestrolü önlemede çok faydalı olduğunu söyledi.
Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ruh ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Dr. İrfan Coşkun ise, Horunun insanın beden sağlığının yanında ruh sağlığına da çok faydası olduğunu belirterek, “Biz bütün hastalarımıza meşguliyet tedavisinde sporu ve bunun gibi etkinlikleri öneriyoruz.” dedi.
Katılımcıların horona olan ilgisinden memnun olduğunu dile getiren horon öğreticisi emekli öğretmen Mustafa Günay, “Doktoru, öğretmeni ve mühendisi herkes horona karşı ilgili. 2 yıldır burada horon öğretiyorum. Ben 30 yıldır horon öğreticisiyim. Burada yaş ortalaması 40 olmasına rağmen iyi oynuyorlar.” diye konuştu.
Etkinliği düzenleyen dernek adına konuşan Mer-Köy-Der Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Çakıroğlu, dernek olarak kültürel faaliyetlere önem verdiklerini ve katılım olduğu sürece bu tür etkinlikleri sürdüreceklerini ifade etti.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız