
Sağlık Müdürlüğü'nden aşı uyarısı
Rize Sağlık İl Müdür Yardımcısı Dilek Köse, anne ve babaların çocuklarını zamanında aşılatmalarını beklediklerini söyledi.
Rize Sağlık İl Müdür Yardımcısı Köse, Aşı Haftası dolayısıyla 1. Nolu Sağlık Ocağı eğitim salonunda yapılan toplantıda, 0-5 yaş aralığındaki çocukların aşılanmasına büyük önem verilmesi gerektiğini belirtti.
Her bebeğin aşı takvimine göre aşılanması gerektiğini ifade eden Köse, ''2008 yılından itibaren çocuklarımıza hastalıklara karşı 11 farklı aşı uygulanıyor. Ancak çocuklarımızın yanında hastalıklara karşı bağışık olmayan yetişkinlerde yaşlarına uygun olarak aşılamalıdır. Aşı uygulaması ücretsiz olarak yapılmaktadır'' dedi.
Köse, aşı ile çocuklarda görülen ölümcül birçok hastalığın önüne geçildiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:
''Büyük salgınlar ve ölümlere yol açan çiçek hastalığı 1997 yılından itibaren tamamen yok edilmiştir. 2010 yılında hiç kızamık vakasına rastlanmamıştır. Toplumumuz duyarlılığını sürdürmelidir. Anne ve babaların zamanında aşılatmalarını bekliyoruz. Erişkin kişiler ise tetanos ve difteriden korunmak için 10 yılda bir kez aşı yaptırmalıdır. Dünyada her yıl 2 milyon 500 bin çocuk aşı ile önlenebilir hastalıklardan ölmektedir. Anne ve babalar canları gibi sevdikleri çocuklarını korumalı, eksik aşılarını tamamlatmalıdır.''
Konuşmaların ardından toplantıya katılan çocuklara çeşitli hediyeler dağıtıldı.


HABERE YORUM KAT