1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Sağlıkta katkı payı savunması
Sağlıkta katkı payı savunması

Sağlıkta katkı payı savunması

Rize’de düzenlenen sempozyumda konuşan Milletvekili Cevdet Erdöl, devletin para kazanmak için değil, yönlendirmek için katkı payı aldığını söyledi.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT
Rize’de düzenlenen “Sağlıkta dönüşüm programı ile tütün ve tütün ürünlerinin zararları” sempozyumunda konuşan TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl, devletin para kazanmak için değil, yönlendirmek için katkı payı aldığını söyledi.

Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlenen sempozyumda konuşan Erdöl, hükümetin tütün ürünleriyle ilgili programına değinerek riskli bir sürece girdiklerin söyledi. Erdöl, “Buz dağının altındaki bölümünde bir şeyler yapmak isteyenlerden çok yaptırmak istemeyenler vardı. Sağlıkta dönüşümü yaparken risk aldık. Sağlık Bakanlığı’nın hastanecilik hizmetini yeterince verememesinden dolayı her kurum kendi hastanesini kurmaya başlamıştı. Biz bütün bu hastaneleri birleştirdik. SSK'lı, BAĞ-KUR'lu istediği hastaneye gidemezdi. Biz bütün vatandaşlarımızın yararlanabileceği genel sağlık sigortasını getirdik. ABD bile hala bunu yapamadı. Biz bunu başardık. Merkezi nüfus kayıt sistemine geçildiğinde 72 milyon nüfusumuz olmasına rağmen 81 milyon sağlık karnesi olduğu ortaya çıktı. Yani mükerrer karne vardı” dedi.

28704

“Hastanelerde katkı payı almak zorundayız” diyen Erdöl “Alınmasının nedeni ise aile hekimliğine yönlendirmektir. Çünkü aile hekimliğinin devlete maliyeti daha az oluyor. Devlet bu nedenle para kazanmak için değil, yönlendirmek için katkı payı alıyor” şeklinde konuştu.

Dünyada en çok öldüren hastalıklara sigaranın neden olduğunu açıklayan Erdöl, ''Dünyada en çok öldüren hastalıklarda kalp damar hastalıkları birinci, kanser ikinci sırada geliyor. Bu hastalıklara da en fazla sigara neden oluyor. Düzgün beslenilir ve sigara kullanılmazsa bu hastalıklar üçte iki oranında azaltılabilir. Biz sigaranın pek çok yerde yasaklanması amacıyla kanun yaptık. İnsanların özel araçlarına, evlerinin içine karışacak değiliz. Ama çocuklarımızın korunması için uyarımızı yapmak zorundayız'' diye konuştu.

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu ise açıklamasında gençlere nasihatte bulunarak, ''Ben denemek amacıyla 1-2 kez yakmanın dışında hiç sigara içmedim. Ama şimdi bu ilin Valisiyim. Demek ki başarılı olmak için sigaraya veya zararlı alışkanlıklara ihtiyacımız yok. Bu nedenle kesinlikle sigara ve diğer uyuşturucu maddeleri kullanmayın'' dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum