1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Sakın bu Aspirinden içmeyin!
Sakın bu Aspirinden içmeyin!

Sakın bu Aspirinden içmeyin!

Sağlık Bakanlığı en sık kullanılan asprinlerden biri hakkında "toplatma" kararı verdi. İşte Asprinin o çeşidi ve toplatma sebebi...

A+A-

Sağlık Bakanlığı, sağlık sorunlarına neden olduğu gerekçesiyle “Aspirin Plus C Efervesan Tablet”i toplatıyor

Dünyada en sık kullanılan aspirin türevlerinden “Aspirin Plus C Efervesan Tablet” toplatılıyor.

Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü tarafından il sağlık müdürlüklerine, ilgili ilaç firmasına ve Türk Eczacıları Birliğine (TEB) “acele” ibaresiyle gönderilen resmi yazıda, bakanlık tarafından yaptırılan inceleme ve analizler sonucunda ilacın uygun bulunmadığı bildirildi. Yazıda, Bayer Türk Kimya Sanayi LTD. ŞTİ. adına ruhsatlı olan “Aspirin Plus C Efervesan Tablet”in 67645 ve 67646 seri numaralı ürünleri hakkında, (eczane, ecza depoları ve hastanelerden) 2'nci Sınıf B seviyesinde geri çekme işlemi yapılması istendi.

Yazıda, Polifarma İlaç Sanayi adına ruhsatlı olan “Polifleks yüzde 20 Mannitol Sudaki Solisyon 150 mg” adlı ürünün 0706004-1 seri numarasının da yine “uygun bulunmaması” nedeniyle 2'nci sınıf B seviyesinde geri çekme işlemi yapılması istendi.

2'nci sınıf B seviyesinde geri çekme ne anlama geliyor?

Çekme: Geçici, tedavi edilebilir, sağlık sorunlarının çıktığı, bunun muhtemel olduğu durumlar

B Seviyesi: Perakendeci seviyesine kadar (eczane, hastane eczaneleri, kurumlar v.s.) iner. İkinci sınıf geri çekmeler bu seviyede yapılır.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız