1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Saldırı pompalı tüfekle mi taşla mı gerçekleşti?
Saldırı pompalı tüfekle mi taşla mı gerçekleşti?

Saldırı pompalı tüfekle mi taşla mı gerçekleşti?

Rize'den Trabzon'a giden Fenerbahçe takım otobüsüne Sürmene ilçesinde gerçekleşen saldırıyla ilgili çelişkili açıklamalar yapılıyor!

A+A-

Rizespor ile bu akşam Rize’nen oynadıkları Süper lig maçı sonrasında İstanbul’a dönmek üzere karayolu ile Trabzon Havalimanı’na giden Fenerbahçe kafilesine Trabzon’un Sürmene ilçesinde saldırı düzenlendi.

saldiri3.jpg

Olayda kafasından yaralanan otobüs şoförü Ufuk Kıran Sürmene Devlet Hastanesi’ndeki ilk müdahalesinin ardından KTÜ Farabi Hastanesi'nde kaldırılarak tedavi altına alındı.

saldiri7.jpg

Takım otobüsünde bulunan Sarı Lacivertli futbolcular büyük korku ve panik yaşarken, saldırının ilk anda pompalı tüfekle düzenlendiği iddia edilirken, Emniyet ve hastane kaynakları bu bilgiyi doğrulamadı.

saldiri6.jpg

Emniyet kaynakları saldırının Fenerbahçe otobüsünün yanından geçen bir araçtan atılan taşla otobüs şoförünün başından yaralandığını belirtirken, hastane görevlileri de şoförün başından bir kurşun veya saçma izine rastlamadıklarını ifade etti.
Fenerbahçe kafilesi ise saldırının ardından zırhlı bir polis midibisü ile Trabzon Havalimanı’na ulaştırıldı. 

saldiri5.jpg

 

TRABZON VALİSİ ABDİL CELİL ÖZ: "SALDIRI SİLAHLI GİBİ DURUYOR"

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Fenerbahçe takım otobüsüne yapılan saldırının silahlı saldırı gibi durduğunu söyledi.
Vali Öz yaptığı açıklamada, "Şoförün kafatasında bir metal parçası olduğuna dair bulgular var. Silahlı saldırı gibi duruyor" dedi. Öte yandan yapılan saldırının pompalı tüfekle gerçekleştirildiği bildirildi.

HASTANE DOKTORLARI YARALI ŞOFÖRÜN DURUMUNU AÇIKLADI

Fenerbahçe kafilesinin şoförünün sağlık durumu hakkında hastane doktorlarından açıklama geldi.
Sarı-lacivertli kafilenin Çaykur Rizespor deplasmanından dönerken uğradığı silahlı saldırıda otobüs şoförü Ufuk Kıran ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Kıran'ın sağlık durumu hakkında hastane doktorlarından açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, "Yüzünde hafif şişme var. Şakak kemiğinin altında bir metal cisim var. Muhtemelen kurşun yarası olabilir. Çok net değil. Genel durumu iyi. Beyinde herhangi bir hasarın olmaması ümit verici. Hastayı takip ediyoruz" denildi.

saldiri4.jpg

Dünya basınında önde gelen birçok gazete, saldırıya geniş yer verdi. Futbolseverler, haberlere yaptıkları yorumlarda ise yabancı futbolcuların Türkiye’de can güvenliğinin olmadığı ve Türk takımlarına gitmemesi çağrısında bulundu.

Sky Sports: Fenerbahçe takım otobüsü Rizespor’a karşı oynadığı Süper Lig maçı dönüşünde silahlı saldırıya uğradı.

Daily Mirror: Türk futbol takımı Fenerbahçe’nin takım otobüsü maç sonrası silahlı bir grubun saldırısına uğradı. Saldırının rakip takım olan Trabzonspor’un taraftarları tarafından gerçekleştirildiği iddia edildi ancak bu iddialar doğrulanmadı.

The Guardian: Fenerbahçe takım otobüsü Rizespor maçı sonrası eve dönüşü sırasında saldırıya uğradı. Olayda otobüs şoförü hastanelik oldu.

The Telegraph: Fenerbahçe takım otobüsüne deplasmanda aldığı 5-1’lik Rizespor galibiyeti sonrası ateş açıldı, şoför hastaneye kaldırıldı.

The Independent: Fenerbahçe takım otobüsüne saldırı: Şoför yaralandı.

Deutsche Welle: Türk Fenerbahçe takımını taşıyan otobüse ateş açıldı, şoför yaralandı, oyunculardan yaralanan yok.

Marca
Türk futbolu yeniden üzücü olaylarla karşı karşıya. Fenerbahçe takım otobüsüne yapılan silahlı saldırıda şoför yaralandı.

Bild
Fenerbahçe, 5-1 kazandığı Çaykur Rizespor maçının ardından silahlı saldırıya uğradı. Oyunculardan yaralanan olmazken, şüpheli olarak, Trabzonspor taraftarları görülüyor.

BBC
Fenerbahçe takım otobüsü, Trabzon Havaalanı'na giderken silahlı saldırıya uğradı. Başbakan Davutoğlu, soruşturmanın yürütüldüğünü açıkladı.

La Gazzetta Dello Sport
Türkiye'de terör! Fenerbahçe takımı, silahlı saldırıya uğradı ve şoför ağır yaralandı.

Daily Mail
Fenerbahçe takım otobüsü, deplasmanda 5-1 kazandığı maçın ardından saldırıya uğradı. Otobüsün şoförü vuruldu ancak güvenlik görevlisi faciayı önledi.

Corriere Dello Sport
Türkiye'de şok! Fenerbahçe otobüsüne silahlı saldırı, şoför yaralandı. Bir grup Trabzonspor taraftarı, Fenerbahçe otobüsüne saldırdı.

saldiri2.20150405005115.jpg

Fenerbahçe'nin eski futbolcularından Pierre van Hooijdonk, sarı-lacivertli kafileye gerçekleştirilen silahlı saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Trabzon'da yaşanan saldırıya ilişkin Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Hollandalı oyuncu, şu ifadeleri kullandı:

"Fenerbahçe takım otobüsünün futbol teröristleri tarafından kurşunlandığı haberi inanılmaz. Sırada ne var? Aptallar. 2004 yılında Rizespor maçından sonra Trabzon'a Havalimanı'na dönerken yine benzer bir olay yaşanmış ve otobüse tuğlalar ile saldırmışlardı. Şoför ve Serkan yaralanmıştı. Kariyerimin en korkunç tecrübesiydi. Neredeyse otobüs ile kaza yapacaktık. Bunları yapanlar aynı insanlar mı?"

saldiri1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum