1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. PAZARSPOR

  4. Saldırıya 6 ay hak mahrumiyeti!
Saldırıya 6 ay hak mahrumiyeti!

Saldırıya 6 ay hak mahrumiyeti!

Son oynanan Giresun-Pazar maçında çıkan olaylar nedeniyle PFDK, Giresunspor Kulüp Müdürü Fatih Hocaoğlu’na 6 ay hak mahrumiyeti cezası verdi.

A+A-

Bu ceza ders olsun
Pazarspor Basın Sözcüsü Erdoğan Pınar, Giresun deplasmanında yaşanan tatsız olaylar neticesinde Giresunspor Kulüp Müdürü Fatih Hocaoğlu’nun PFDK tarafından 6 ay hak mahrumiyeti cezasına çarptırılmasının, haklılıklarını ortaya koyduğunu söyledi. Erdoğan Pınar iki komşu kent taraftarlarının ufak hesaplar yüzünden sürekli karşı karşıya getirilmeye çalışıldığını savunarak, “Biz her platformda Giresunspor ile dostluk ve kardeşliğimize vurgu yaparken, deplasmanda oynadığımız son müsabakada kulüp başkanımıza fiili saldırıya varan çirkin bir davranışta bulunuldu. Bu maçta başkanımızın şahsına 90 dakika koro halinde 100 kişilik bir grup tarafından küfredildi. Giresunspor Başkanı oturduğu yerden dönüp de bir işaret bile etmedi. Maç bittikten sonra da Giresunspor Kulüp Müdürü olduğunu öğrendiğimiz şahıs başkanımıza arkadan tekme atma cüretinde bulundu. Bütün bunlar federasyon yetkilileri tarafından görüldüğü için gereken ceza kesildi. Biz her zaman gerçek Giresunspor taraftarlarını tebrik ettik. Bu son olay kimin haklı olduğunun hukuki sonucudur.” Dedi.

Giresun ne yapacak?
Basın Sözcüsü Erdoğan Pınar, PFDK’nın verdiği cezanın ardından Giresunspor Kulübü’nün de ilgili kişiye ne tür bir yaptırım uygulayacağını merakla beklediklerini ifade ederek, “Bu son müsabakada yaşanan olayın yaptırımı, PFDK tarafından ilgili kişiye 6 ay hak mahrumiyeti olarak tecelli etti. Ancak eğer Pazar ve Giresun 2 dost, komşu kent ise Giresun Yönetim Kurulu’nun da aynı paralelde bir karar alması gerektiğini düşünüyoruz. Pazar’a her Giresun maçında konuk taraftarlar geldi. Hiçbir tanesine şimdiye kadar tek taraftarımızın, yöneticimizin saygısızlığı olmadı. Olayların ekseninde hep Giresun’un başkanı var. Rize’deki bir maçta kendisine saygısızlık yapıldığını öne sürerek taraftarlarının arasında maç izledi. Son Pazar’daki maçta yasal olmayan bir istekle stada bildirilenden fazla seyirci alınmasını istedi. Bu hukuksuz talebinin yerine getirilmemesini protesto ederek stadı terk etti. Pazarspor kendi evinde oynadığı hiçbir Giresun maçında ceza kuruluna dahi sevk edilmedi. Ancak Giresun basını Pazar’daki maçlarda ‘Pazar’a spor ahlakı uğramamış’ diye başlıklar atma cüretinde bulunabilmiştir. İki kenti karşı karşıya getirecek ajitasyonlarla kendi ilindeki bazı basıncıların da desteğiyle tamamen kişisel ve anlamsız hareketlerine haklılık payı arayan Giresunpor Kulüp Başkanını buradan sağduyulu olmaya çağırıyorum.” Diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum